miercuri, 13 ianuarie 2016

Puterea parului frumos



Dintotdeauna am avut o obsesie legata de par. Sa fie curat, sa fie sanatos, sa luceasca. Intr-un cuvant, sa fie frumos. Evident ca nu intotdeauna il am la "patru ace" (daca se poate aplica expresia asta si in cazul podoabei capilare). Ma iau cu a vietii rutina, intru - si nu mai ies!- in valtoarea asta permanenta in care traim, timpul nu-mi mai ajunge pentru nimic si uit de mine. A nu se intelege ca uit sa-mi spal parul vreodata, asta nu se intampla niciodata, dar niciodata, indiferent ca o fac la 4 dimineata dupa ce imi termin treburile. Dar uit sa-l pun in valoare. Nu am timp sa-l duc la coafor, sa-l rasfat, sa-i pun masti si tratamente sofisticate, sa-l iubesc asa cum merita si sa evit disperarea care se instaleaza din cand in cand, atunci cand el se revolta pe nesimtirea mea si cade sau isi pierde stralucirea. De aceea, atunci cand, in sfarsit, calc pragul unui salon de infrumusetare, am grija sa-mi las parul pe mana celor mai buni profesionisti. Recent, am vazut o vizita Evidence Beauty Salon din Baneasa Shopping City!




Cand mi-a povestit Andreea (yes, you, my dear!) despre Evidence beauty salon, cu tot entuziasmul din lume in glas, mi-am promis mie ca o sa-i calc pragul, desi stiam ca asta inseamna timp, iar eu nu stau deloc bine la capitolul asta. 
In plus, mi-s si foarte comoda (un Taur extrem de lenes cateodata, pe care nu-l scoti deloc usor din zona lui de confort, mai ales cand traverseaza vreo perioada cu zero energie si chef de orice). Adica, sa ma intelegeti, sunt genul de om care mai degraba merge la supermarketul din fata blocului, cumpara vesnica vopsea de par L'Oreal saten inchis si isi vopseste parul de una singura, ba chiar isi tunde si varfurile sau/si bretonul asa cum ii vine in momentul ala, decat sa-si faca programare la un salon, sa mearga pana acolo... si etc ... si etc. Desi, in sinea mea, sunt absolut convinsa ca rezultatele nu se pot compara vreodata!
Asa!
I-am promis, asadar, dragei de Andreea, dar si parului meu, implicit, ca in prag de Craciun ii fac un cadou mult-asteptat: un rasfat ca la carte la salonul Evidence din Baneasa. Extrem de aglomerata perioada imi gasisem, insa. Am tot facut programari si reprogramari. Frig. Ploaie. Urat. Zapaceala. Lume agitata in toate directiile. Intr-un final am gasit o seara de joi pentru Evidence. Parul deja arata groaznic. Trebuia vopsit urgent, radacinile crescusera, firele albe rasarisera si ele pe ici, pe colo, si nu de la zapada, asa cum mi-as fi dorit sa fie. Nici stralucitor nu mai era, varfurile erau subtiate pentru ca, recunosc - ce sa mai fac!- in ultimii trei ani am refuzat cu incapatanare sa ma tund vreun pic!

Cineva mi-a zis, un hairstilist, ca refuzul de a-ti taia din par tine de legaturile cu trecutul pe care nu vrei sa le pierzi. Cand a venit cu foarfeca spre parul meu, am inceput sa plang ca proasta, de parca imi taia venele si nu doi centimentri de par. De fapt, lacrimile alea altceva scoteau ele la iveala, iar el m-a inteles si a ascuns foarfeca. Si mi-a spus ca trebuie sa tund parul atunci cand ma simt pregatita, din toate punctele de vedere.

Si din acest motiv, am lasat sa treaca mai bine de jumatate de an de la momentul respectiv pana cand am ajuns pe scaunul din Evidence. 
Stiam clar ca o sa mi se sugereze o scurtare a parului si voiam sa fiu pregatita sa spun "Da". Si am spus! 
Dupa ce mi-a mangaiat parul - de care mie mi-era tare rusine pentru ca eram constienta ca arata deplorabil!- Andreea de la salonul Evidence din Baneasa m-a intrebat cum as vrea sa mi-l vopseasca. Am apreciat asta pentru ca, de regula, am intalnit oameni care imi impun culori. Iar eu nu sunt intotdeauna deschisa la variantele lor. Asta vara, spre exemplu, mi s-a spus sa-l vopsesc blond. 
Blond?!?!?! Eu blonda?! Am terminat de vreo 15 ani cu perioada blonda a vietii mele. Am fost vopsita in toate nuantele de blond, de la galben-pui la argintiu-arctic. Intre timp, nu ma mai simt blonda. Ma regasesc in saten inchis. Cand i-am spus Andreei ce nuanta as vrea, nici macar nu a schitat vreun gest care sa-mi contrazica, in vreun fel, optiunea. A spus "sigur! asa il facem!". Si am indragit-o din prima clipa pentru atutidinea asta!

Culoarea a iesit exact asa cum imi doream! A folosit produse L'Oreal din gama profesionala, mi-a masat scalpul atunci cand a indepartat vopseaua din par si mi l-a spalat cu minunatii care miroseau fabulos. Am avut parte, asadar, de un rasfat complet al simturilor.

Am avut incredere in ea si am fost de acord sa-mi tunda vreo zece centimetri din par. Dar nici nu am clipit, vreau sa va spun! Atat de mult m-am schimbat in 6 luni. Am fost total de acord sa mi-l taie, iar rezultatul a incununat decizia mea! 
In schimbul curajului meu, am primit o nivelare a parului la spate si doar in fata filat, exact asa cum imi doream. Si pentru ca am fost cu adevarat cuminte, Andreea m-a cadorisit si cu niste bucle sexy. Am rog, sexy le-am vazut eu. Atat de sexy ca priviti si voi ce poze mi-au ispirat sa fac! :)




Te simti altfel cand ai un par pus la punct. Si stiti si voi. Este opusul senzatiei "nici nu ies din casa astazi, am un par groaznic!". Atunci cand parul este curat si lucios si sanatos si perfect coafat si proaspat vopsit parca ai lua tot orasul la picior, asa incat sa ti-l vada toata lumea! :) Iti vine sa imbraci cele mai frumoase haine si sa-ti chemi gasca la cafea. Simti ca te poti uita in ochii oricarui inabordabil de prin mall si sa-ti faci un milion de selfie-uri! :)
Da, parul are o putere speciala, fara indoiala si eu am devenit dependenta de senzatia "sunt prea misto sa stau pe canapea, in fata televizorului" pe care o am atunci cand parul meu arata perfect! HaHa... Nu, nici nu vreau sa fiu modesta. Nu in situatia asta, in nici un caz! Si stiti si voi bine despre ce vorbesc! :)

Voi reveni la Evidence ori de cate ori parul meu va plange dupa atentie si foarte curand, chiar, pentru ca i-am promis un tratament miraculos, tot de la L'Oreal - ProFiber, se cheama si este absolut senzational! 
Va tin la curent!
Intre timp, va invit sa apreciati pagina de Facebook Evidence beauty salon pentru a fi la curent cu toate noutatile si promotiile lor!
xoxo

ps: apropo de ce vorbeam mai sus: am pus pe Facebook prima poza, cea de sus, si imi comenteaza un amic "woooow! m-ai lasat fara cuvinte!". Yep, despre asta este vorba! :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search