luni, 1 februarie 2016

Ce produse pentru curatarea tenului imi plac


Daca ma intrebati pe mine, consider ca o curatare temeinica a tenului este chiar mai importanta decat hidratarea sau machiajul. Asta daca s-ar pune problema excluderii unuia dintre acesti pasi de ingrijire/infrumusetare a tenului pentru ca, altfel, toti sunt esentiali in rutina zilnica. Insa, o crema de buna calitate aplicata pe o piele murdara nu va reusi sa-si faca treaba niciodata, iar un fond de ten, oricat de performant ar fi el, nu va face mare lucru daca tenul este imbacsit, porii sunt blocati, iar celulele moarte formeaza o pelicula care sufoca pielea. Astfel, curatati, curatati si iar curatati tenul! Dimineata, seara si ori de cate ori il simtiti incarcat si murdar!

In ordine aleatorie, din multitudinea de produse de curatare a tenului folosite - dintre cele pentru spalarea pielii, nu am luat in calcul lotiunile micelare sau demachiante clasice- le-am ales pe urmatoarele:

1. GLAMGLOW Supercleanse mud to foam

Cu minunatul Glamglow am o poveste mai veche, de cand l-am iubit si sub forma de masca, celebra YouthMud pe care o indrageste o planeta intreaga!(v-am povestit AICI despre ea)

Pe piata (in parfumeriile Sephora, mai exact) se afla patru variante ale acestui produs revolutionar de curatare a tenului. Eu o am pe cea alba, Supercleanse, si imi place mult spre "la nebunie".
Produsul este de consistenta unei creme foarte dense, de culoare neagra, care in contact cu pielea umeda si dupa un masaj delicat se tranforma in spuma alba si delicata. De altfel, se si prezinta a fi "mud to foam" - namol care devine spuma!

Curata extrem de bine tenul. 
Am folosit produsul si pe pielea curata, si peste machiaj si, evident, in afara zonei ochilor care trebuie evitata, a demachiat foarte bine fondul de ten, pudra, blush-ul, rujul. Nu trebuie insistat si nici repetata procedura de curatare pentru ca o singura data este suficient! 
Nu mai ramane nici urma de machiaj. 
Puteti trece, eventual, la final, cu un strop de lotiune micelara sau lotiune tonica peste, pentru un plus de improspatare a pielii.
GlamGlow Supercleanse nu contine parabeni, sulfati si ftalati.
Cum spuneam, dizolva foarte bine machiajul, indeparteaza sebumul si impuritatile, deblocheaza porii, minimizand astfel punctele negre si prevenind aparitia altora. Lasa o piele perfect curata, matifiata, luminoasa, deloc uscata. 
Nu va temeti, asadar, ca va veti alege, la sfarsit, cu senzatia aia nasoala de "piele care strange". Nu va fi asa!

INGREDIENTE

-TEAOXI® Technology (Eucalyptus Leaf Powder): Delivers natural eucalyptol, natural linalool oil, and powerful flavonoids to soothe and treat skin.
-K17 and Mediterranean Clays: Detoxify, refine skin texture, and balance problem-prone skin.
-Bamboo Charcoal: Provides balanced replenishment to the skin with essential bamboo minerals.
-Black Cumin Seed Extract: Provides antimicrobial and antioxidant properties to help provide a more clear complexion.

Water, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Kaolin, Magnesium Aluminum Silicate, Sodium Cocoamphoacetate, Nigella Sativa Seed Extract, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Carbon (Bamboo Charcoal), Propanediol, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Eucalyptus Globulus Leaf Powder, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Lactic Acid, Glycolic Acid, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Glyceryl Polyacrylate, Xanthan Gum, Fragrance, Linalool, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.



2.  SOSKIN gel purifiant si de curatare

Iubesc acest gel foarte delicat si placut parfumat! Nu ma demachiez cu el, il folosesc dupa ce curat machiajul cu lotiune micelara sau lotiune/crema demachianta pentru un plus de purifiere sau, in zilele in care nu ma machiez deloc, pentru indepartarea sebumului, a impuritatilor, etc. atat dimineata, cat si seara.
Contine extract de castravete, este transparent si are textura de gel. Se aplica intr-o cantitate mica, prin masaj usor al tenului umezit, pana cand se transforma in spuma. Mie imi place sa o las apoi vreo 10 secunde, ca pe o masca, inainte de limpezire cu apa calduta.
Curata foarte bine pielea, o lasa luminoasa, catifelata, fara sa o usuce deloc.
Dupa aceea aplic crema regeneranta de noapte SoSkin, iar de doua ori pe saptamana si masca hidratanta SoSkin, dar despre ele va povestesc in alt articol.

3. EFFACLAR de la La Roche-Posay gel purifiant pentru piele grasa si sensibila

Nu am tenul gras, asa ca nu il folosesc in fiecare zi pentru ca imi usuca pielea, ci de doua ori pe saptamana sau atunci cand imi apar cosuri pe fata sau pe spate. Le ucide imediat! Asa ca ii pastrez un loc de onoare la mine in baie si apelez la ajutorul lui atunci cand am nevoie!
O buna perioada l-am folosit pentru spate, atunci cand aveam probleme cu acneea din zona aia. Vara, in special, sau intr-o vreme cand mergeam la sala, transpiram intens si imi apareau cosuri. Este excelent daca il folositi separat pentru spalarea spatelui, intocmai ca pe un gel de dus!
Elimina impuritatile si excesul de sebum, lasand pielea curata si proaspata. 
Contine apa termala La Roche-Posay calmanta si antiiritanta, are pH 5.5, nu contine sapun, alcool, coloranti si nici parabeni.


4. SEBIONEX - ACM gel spumant

Sebionex gel spumant de curatare contine o combinatie de agenti delicati de curatare, neagresivi cu pielea, pentru a reduce seboreea. Respecta pH-ul pielii, nu contine sapun, creeaza o spuma placuta si este foarte usor de indepartat.
Si el ma ajuta in lupta cu acneea si il folosesc atunci cand imi apar cosuri. Este foarte eficient!

5. MURAD RESURGENCE Renewing Cleansing Cream

Am mai scris si AICI despre aceasta crema de curatare a tenului din gama MURAD Resurgence, destinata tenului cu riduri profunde, uscat, cu pielea lipsita de elasticitate si densitate. O folosesc in continuare, o data sau de doua ori pe saptamana cand am nevoie de o curatare temeinica a pielii. Am senzatia ca scoate la suprafata si cele mai asunse impuritati, din strafundul strafundului si lasa pielea perfect curata. 

Dupa cum am mai spus, nu este indicat sa folosesti zilnic acest produs pentru ca este foarte concentrat si daca nu ai neaparata nevoie este mai bine nici sa nu-l irosesti aiurea, dar nici sa nu-ti agresezi tenul. E ca atunci cand, din dorinta de a face bine parului, pui o cantitate dubla de balsam sau de masca. Nu, nu-i faci bine! Il imbacsesti si nu va mai straluci, nici nu va fi moale si cu aspect sanatos! Asa ca este mai bine sa respectam instructiunile! Macar atunci cand vine vorba despre cosmetice. Si reteta pentru tiramisu! :)

6. Estee Lauder perfectly clean foam cleanser/ mask


Spuma pentru curatarea fetei Perfectly Clean de la Estee Lauder este o spuma-masca. Doar o cantitate micuta de pasta, aplicata pe tenul umed, face o spuma generoasa care trebuie lasata cateva minute - eu o tin pe fata vreo doua- pentru ca are si efect de masca.

Curata bine de tot, pielea scartaie la propriu de curatenie si arata mai luminoasa.
Este testata dermatologic si oftalmologic. 
Este ideala pentru pielea normala si mixta, insa este recomandata pentru toate tipurile de ten.
Demachiaza foarte bine si machiajul, inclusiv pe cel rezistent la apa.
Nota 10!

7. Ivapur de la Ivatherm - gel spumant pentru pielea grasa 


Indicat in ingrijirea zilnica a tenului mixt sau gras, cu tendinta acneica, acest gel de la Ivatherm indeparteaza machiajul, curata fata si regleaza secretia de sebum.

Eu nu il folosesc pentru demachiere, ci pentru spalarea fetei dupa indepartarea machiajului cu apa micelara/ demachiant clasic. Imi place mult mirosul lui si delicatetea cu care imi curata tenul, fara sa-l usuce. Il iubesc dintotdeauna si o sa-l iubesc pe vecie!
Cateodata il folosesc si pentru spate, atunci cand apar cosuri!
Barbatii il pot folosi in locul spumei de ras. 
Ivapur are proprietati antibacteriene (Propionibacterium acnes, Staphylococcus epidermidis), antifungice, seboregulatorii si antiinflamatorii.


INGREDIENTE
  • Uleiul esential de ienupar rosu are efect antiseptic si antiparazitar.
  • Zincidone , dublu activ, are actiune antiseboreica prin inhibarea activitatii glandelor sebacee si actiune antibacteriana impotriva celor mai frecventi germeni implicati in etiologia acneei (Propionibacterium acnes, Staphylococcus aureus si Staphylococcus epidermidis). In acelasi timp are si proprietati hidratante.
  • Apa termala Herculane atenueaza iritatiile si catifeleaza pielea prin proprietatile ei calmante si antiiritante. Datorita proprietatilor antiinflamatorii este indicata persoanelor cu piele sensibila, reactiva.
Nu contine parabeni.




8. MURAD AGE REFORM gel pentru curatarea si improspatarea tenului

Este pasul 1 in rutina MURAD AGE REFORM de ingrijire a tenului, o gama antiage, care mai contine o multitudine de produse pentru hidratarea pielii pentru zi si noapte, a zonei ochilor, a buzelor, serumuri, lotiuni, suplimente alimentare.
Am mai folosit din aceasta gama si mi-a placut la nebunie Rapid Collagen Infusion, un serum fenomenal care mi-a schimbat total pielea chiar din primele zile.


Gelul de curatare a pielii si chiar de indepartare a machiajului contine extracte de alge, de castravete si ghimbir, NU contine ftalati, este testat dermatologic pe oameni, nu pe animale si are la baza studii stiintifice.
Este minunat! Formeaza o spuma delicata in contact cu pielea umeda, curata bine de tot fardurile, atat cele din zona ochilor. Cateodata cand sunt foarte obosita si intru in cada fara sa-mi indepartez machiajul si mi-e o lene incredibila sa ma ridic dupa lotiunea demachianta si dischetele de bumbac, intind mana dupa gelul Murad! Isi face treaba de minune, asa cum stau eu relaxata in cada cu spuma, fara sa ma strofoc vreo secunda sa scap de mascara, fond de ten si altele.
A fost construit fix pentru divele foarte comode! :)
Anonim spunea...

si mie imi place Ivapur de la ivatherm!
de acolo din lista ta am mai folosit SoSkin, mi l-a facut o prietena cadou si la fel mi-a placut mult!
te rog sa faci un material si cu sampoane :)
te pup, Ioana

Zuzele spunea...

@Ioana, pai chiar intentionez sa fac si un top al sampoanelor ieftine si bune! :)
Ai mai folosit si altceva de la SoSkin? Mie imi plac mult si masca hidratanta si crema de noapte! Le voi prezenta si pe ele pentru ca merita!
pupici

Oana I. spunea...

Si mie imi place Glamglow mult de tot! Cam scump, dar merita toti banii!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search