luni, 29 februarie 2016

FAITH IN NATURE: sampon organic cu lavanda si geranium


"Faith in nature" (n.r. Ai incredere in natura!). Ce nume frumos are acest brand, nu? Este adus in Romania in exclusivitate de magazinul online CANAR.ro, iar samponul cu ulei de lavanda este unul dintre produsele care mi-au inspirat incredere. Am mai folosit un scrub pentru corp si fata cu extract de galbenele si rozmarin, dar si o lotiune de corp, cu cocos organic, hipoalergenic si fara parabeni, pe care o iubesc. O sa va povestesc despre aceste doua produse "Faith in nature" intr-un articol separat. Acum, despre samponul cu lavanda si geranium.


Geranium? Sa lamurim intai ce este Geranium, ca de lavanda am auzit mai des! :)
Pai, uleiul de Geranium se obtine din extractul de Pelargonium odorantissimum sau Pelargonium graveolens, o planta originara din Africa de Sud, ale carei parti aeriene ofera un lichid clar, de culoare verde deschis cu parfum floral si usor dulce, foarte util deopotriva pentru aromaterapie cat si pentru tratamentele cosmetice ale tenului si pielii.
Uleiul de geranium este foarte benefic pentru piele, in cazul nostru, avand in vedere ca vorbim despre un sampon, pielea capului, scalpul adica. Este un bun cicatrizant, eficient asadar si pentru ameliorarea/tratarea afectiunilor scalpului, dermatita seboreica sau matreata, de exemplu. Insa, rolul sau principal este acela de reglator al sebumului. Tocmai de aceea, samponul Faith in Nature care il contine se adreseaza si parului gras pentru ca echilibreaza productia de sebum.



Pe de alta parte, uleiul de lavanda este folosit timp de secole pentru prevenirea caderii parului si stimularea cresterii, in urma activarii circulatiei sangelui de la nivelul scalpului. Astfel, radacina parului este revigorata, devine mai puternica si parul nu mai cade, iar in timp devine viguros si se regenereaza, noi fire de par crescand in zonele care s-au confruntat cu pierderi. In cazul meu, tamplele si crestetul capului. Am traversat o perioada stresanta care s-a soldat cu o cadere masiva a parului, insa sunt foarte fericita ca parul se regenereaza si au aparut fire multe si micute pe toata suprafata scalpului, mai vizibile la tample, in frunte si crestet. 
De aceea sunt foarte atenta la produsele pe care le folosesc si incerc sa-mi ingrijesc parul cu cosmetice cat mai naturale, lipsite de chimicale.



In ultima perioada am facut o reala pasiune pentru lavanda. In lampa de aromoterapie pun zilnic ulei de lavanda si in toata casa mea miroase ca la SPA :), in cada imi pun de fiecare data cateva picaturi de ulei de lavanda, iar prin casa, din loc in loc am vaze cu manunchiuri de lavanda - momentan doar de decor pentru ca planta este uscata bine, nu mai miroase atat de puternic, insa imi place foarte mult cum arata, ma relaxeaza vizual :-).
Astfel, cand am vazut samponul cu lavanda in magazinul online CANAR.ro, n-am stat pe ganduri.
Fiind un produs organic, care nu contine parabeni, SLS, coloranti si arome artificiale sau conservanti daunatori, am crezut ca nu va mirosi foarte bine a lavanda, insa m-am inselat!
Atunci cand imi spal parul, in baia mea miroase senzational. Parfumul lui, combinat cu uleiul esential de lavanda pe care mi-l pun in apa din cada, ma teleporteaza la marginea unui lan de lavanda din Provence. Inchid ochii si sunt acolo, serios! :)


Imi place foarte mult pentru ca imi face parul sa scartaie de curat. Caut asta la un sampon si nu gasesc foarte usor senzatia asta. Este suficienta o cantitate mica de sampon pentru o spuma densa si delicata, iar dupa limpezire parul scartaie la propriu. Ador sa-mi fac si un masaj usor al scalpului, atunci cand parul este mangaiat de spuma densa cu parfum de lavanda. Se intampla o relaxare totala a simturilor. Este foarte relaxant momentul si dorm ca un bebelus dupa rasfatul meu cu lavanda.

Iar parul imprumuta si el din starea mea, se pare, pentru ca dupa uscare este foarte disciplinat, nu am fire rebele care sa zburde de capul lor, in toate directiile, ca de obicei. Parul nu este incurcat, pot sa-mi trec degetele prin el si sa-l piaptan usor, fara ajutorul unui ulei pentru par, care sa-l domoleasca in prealabil. Are si un luciu special, capteaza lumina altfel, si chiar m-a intrebat cineva zilele trecute ce spray de luciu folosesc. Atat de frumos ce-mi stralucea parul in soare! 

Samponul cel minunat costa 25 de lei, iar pe CANAR.ro gasiti si alte variante, pentru diferite tipuri de par - cu Aloe Vera, cu cocos, cu Gingko Biloba, grapefruit si portocala, Jojoba, ananas si lime (cred ca miroase senzational), rozmarin, rodie si roiboos, etc. 

 Te invit si pe tine intr-o calatorie a simturilor, in universul Faith in Nature, cu o istorie de peste 40 de ani in industria cosmetica organica, unde parfumurile naturale ale plantelor si fructelor sunt pastrate cu mare fidelitate si unde parabenii si conservantii cei rai nu au ce cauta!

Si da, ai mai multa incredere in natura! :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search