luni, 29 februarie 2016

„Sunt frumoasă!"


Am pus intre ghilimele afirmatia de mai sus pentru ca nu stiu in ce masura este a mea, dar in mod sigur va pot spune ca este numele campaniei tocmai lansate de catre Dove, care sa le ajute pe femei sa constientizeze ca sunt frumoase si sa identifice motivele pentru care pot spune din suflet "Sunt frumoasa!".


Am citit undeva despre un test psihologic sau ceva de genul, care presupunea sa te uiti in oglinda si sa identifici cu voce tare cel putin cinci elemente care iti plac, sa gasesti cinci parti ale corpului tau pe care sa le placi, sa le spui ca le iubesti si sa-ti spui tie, privindu-te in ochi, ca te accepti si te iubesti. Pare simplu, dar nu este, va asigur! Indiferent cate selfiuri ne-am face, cat de puternice si sigure pe noi am parea in ochii altora, in acel moment de tu cu tine, iti este extrem de greu sa-ti declari dragostea. 
Chiar daca in fata altora iti iei apararea, te ridici in slavi din anumite puncte de vedere, te zbati sa-ti dai dreptate, sa ti se dea dreptate, te superi atunci cand cineva iti adreseaza cuvinte urate sau primesti replici nasoale referitoare la aspectul fizic. Atunci simti nevoia sa-ti iei apararea, sa vorbesti pentru tine, sa gasesti argumente pentru a demonta acele jigiri. Insa, in ochii tai, lucrurile stau altfel. Si este foarte greu, sincera cu tine fiind, sa gasesti parti din tine pe care sa le iubesti, sa nu ai frustrari de ordin fizic, sa gasesti o bucatica de tine careia sa-i declari dragostea. Si, repet, sa fii sincera! Sa simti din suflet ceea ce spui, doar de ochii tai, nu ai lumii!


Mie uneori imi place parul meu, alteori cred ca am ochi frumosi. Sunt momente cand imi observ dintii si ma trezesc gandind ca sunt albi si frumosi. In unele dati, dupa ce ma intorc de la mani/pedi, imi plac unghiile mele. Le privesc cu drag si-mi spun ca sunt norocoasa pentru ca au o forma frumoasa, mai cu seama ca se intampla sa cunosc femei frustrate rau din cauza unghiilor. Si nu este de glumit deloc cu suferinta unei femei care nu poate incalta sandalele care ii plac pe motiv ca unghiile de la picioare nu exista sau au o forma care o impiedica sa le dezgoleasca lumii intregi.

Eu nu cred ca sunt o femeie din cale afara de frumoasa. N-am simtit niciodata lucrul asta pentru ca sunt realista, stiu cum sunt, ce am si ce nu am. Dar stiti ce? Nici nu ma frustreaza treaba asta pentru ca am inteles spre maturitate ca nu trebuie sa fim toti la fel, iar motivele pentru care eu m-am nascut asa si tu ca tine sunt perfect justificabile in ochii Celui care ne-a creat. 
Si vreau sa ma simt frumoasa din respect pentru cei care ma iubesc! Uneori simt ca jignesc persoanele care ma adora asa cum sunt, iar bunica mea este una dintre ele, atunci cand ma condamn (nu stiu daca este un termen chiar potrivit) ca nu am picioarele mai nu stiu cum, abdomenul mai ca x, sanii ca y, pielea ca z.

Lucrez intens la a ma simti bine in pielea mea, a gasi acel echilibru interior necesar starii de bine in propria-mi piele, la a scapa de frustrari si la a intelege si mai bine ceea ce am afirmat un pic mai sus.
Cineva mi-a spus sa repet in fiecare zi niste mantre, o serie de afirmatii pe care sa le spun privindu-ma in oglinda, precum "Sunt frumoasa", "Am ochi frumosi", "Am o piele frumoasa", "Am buze frumoase", "Am sani frumosi", "Sunt frumoasa asa cum sunt", "Ma iubesc si ma accept asa cum sunt", etc.
Incerc sa ma tin de treaba, dar va spun, este greu si recunosc: la primele afirmatii mi-au dat lacrimile. Nu credeam ca-mi poate fi atat de greu sa-mi spun astfel de lucruri.

Tocmai acest lucru si-a propus sa faca Dove prin campania "Sunt frumoasa!", o initiativa pe care o aplaud pentru ca avem nevoie sa ne traga cineva de maneca si sa ne dea un imbold pentru a putea identifica frumosul care zace in fiecare dintre noi.



Campania se desfășoară în perioada 19 februarie – 10 martie și își propune să inspire cât mai multe femei din România să declare ”Sunt frumoasă!”

*
"Se spune că femeile din România sunt printre cele mai frumoase femei din lume, însă puține dintre ele au încrederea necesară să afirme acest lucru. Educația și stereotipurile promovate de societatea actuală sunt doar două dintre motivele care au contribuit la transformarea
frumuseții într-o sursă de anxietate.  
Tocmai din dorința de a le evidenția frumusețea și de a le încuraja să fie mai încrezătoare în propria frumusețe, Dove face un nou pas și, pentru prima dată, promovează în vizualul campaniei femei obișnuite din România.” declară Ana Maria Pâslaru, Director Marketing Unilever.

*

În cadrul campaniei, Dove inspiră femeile să spună ”Sunt frumoasă!” prin intermediul unei serii de acțiuni speciale. 
Campania Dove debutează cu un video emoțional ce surprinde lipsa de încredere a femeilor în a-și declara frumusețea. 
Acestea sunt invitate să publice o fotografie folosind #suntfrumoasa pentru a susține misiunea. 
Alături de această componentă socială, campania este susținută și prin bannere interactive, concursuri pe doveclub.ro, precum și activări în magazine, acțiuni de PR și proiecte speciale
la TV. 
Toate declarațiile vor fi centralizate și afișate în timp real în counter-ul
disponibil pe www.doveclub.ro.
Alătură-te femeilor din România care au încredere în frumusețea lor. 
Spune și tu ”Sunt frumoasă”!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search