marți, 19 aprilie 2016

Doua uleiuri minunate pentru piele si par


Nu se poate observa din cauza etichetei, insa uleiurile sunt consumate pana la jumatate si asta in mai putin de o luna! Atat de mult imi plac. Le folosesc fie individual, fie impreuna. Recomand mai degraba mixarea uleiului din nuca de macadamia cu un altul (seminte de struguri, cocos sau migdale) pentru ca este destul de gros si intra ceva mai greu in piele. Pentru a-mi fi mai usoara aplicarea lor pe lungimea parului sau pe piele (atat fata, cat si pe corp), eu am amestecat intr-un recipient uleiul din seminte de struguri, pe cel de macadamia, ulei de cocos si vitamina E. Rezultatul? O minune pentru par si piele, va asigur!



Uleiul din seminte de struguri reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange. Datorita continutului bogat de antioxidanti, are efect antiaging, confera elasticitate pielii mature si ii reda fermitatea.
Avantaje
  • Contine ulei pur din samburi de struguri, provenit din cultura organica, obtinut prin presare la rece
  • Aport ideal de compusi care sutin arhitectura pielii
  • Sursa organica de flavonoide, vitamina E si acizi grasi cu efect antiagining si antioxidant
  • Previne degradarea colagenului si a elastinei pentru atenuarea aspectului ridurilor
Compozitie
  • Vitis vinifera seed oil (ulei din samburi de Struguri, din sursa organica) -  99,5 %
  • tocopherol  (vitamina E) - 0,5 %
Principii active 

Acizi grasi (linoleic, oleic, palmitic, stearic, linolenic, arahidonic), compusi fenolici (catechina, epicatechina, galat, quercitina, acid galic, procianide B 1 si B2 ), tocoferoli si trocotrienoli, compusi sterolici (beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol).


Cum se foloseste

Va recomand sa-l aplicati pe piele, cu masaj usor, pana intra in piele asa cum trebuie, imediat dupa dus, cand porii sunt deschisi si pielea absoarbe mai bine uleiul. Nu folositi mult ulei pentru ca va trebui sa masati mai mult sau, daca aveti timp suficient la dispozitie si aveti pe cineva alaturi care sa va ofere si un masaj relaxant cu ocazia asta, de ce nu? :)
Vi-l recomand si pentru fata, in locul oricarei alte creme de seara, mai ales in jurul ochilor. Dimineata veti avea surpriza unui ten luminos, catifelat, hidratat. Eu nu as aplica ulei si dimineata, mai ales daca urmeaza sa aplicati fond de ten pentru ca s-ar putea sa aveti fata uleioasa toata ziua. Insa, daca va confruntati cu o piele deshidratata si foarte uscata, puteti incerca sa masati tenul cu cateva picaturi de ulei pe care le incalziti in prealabil in palme.

Pentru ingrijirea parului se aplica pe scalp si pe varfuri. Se poate aplica pe parul umed sau uscat si se lasa sa actioneze aproximativ o ora. Este necesara clatirea si samponarea din abundenta la finalul tratamentului. 
Ca masca de par poate fi utilizat o data pe saptamana.

Pe unghii si cuticule se aplica o cantitate moderata dupa ce zonele au fost curatate si uscate in prealabil.

Se poate utiliza ca atare sau impreuna cu alte uleiuri, unturi sau pudre de argila, pentru obtinerea formulelor personalizate de ingrijire si infrumusetare: creme, masti, lotiuni, uleiuri de corp sau de masaj.

Uleiul poate fi cumparat din magazinele SECOM - fizice sau online.




Uleiul din nuca de macadamia este minunat pentru pielea matura si/sau foarte uscata/deshidratata. Are o textura mai groasa, mie nu imi pare ca are miros si intra usor mai greu in piele, daca aceasta nu este foarte uscata. 
Arborele macadamia este originar din Australia, iar despre uleiul obstinut din nucile sale se spune ca este un "izvor de sanatate" pentru piele pentru ca are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturati dintre toate uleiurile presate la rece. 
Uleiul de macadamia are cea mai mare concentratie de acid palmitoleic (acid gras esential omega 7), acid produs de organism in mod natural. In tinerete, nivelul de acid palmitoleic este ridicat, iar pielea este supla si catifelata, insa pe masura ce inaintezi in varsta, organismul nu mai produce atat de mult acid palmitoleic. Asa se explica de ce pielea ta devine mai aspra si isi pierde din suplete.
Folosirea frecventa si pe termen lung a acestui ulei va incetini imbatranirea pielii, ameliorarea ridurilor de expresie si a celor datorate trecerii timpului.

Avantajele uleiului organic de la SECOM:
  • Contine ulei pur din nuca de macadamia, provenit din cultura organica, obtinut prin presare la rece
  • Bogat in fitosteroli, componente bioactive cu proprietati regeneratoare si restructurante superioare
  • Bogat in acizi grasi omega 7, pentru hidratare rapida si refacerea stratului hidrolipidic protector al pielii
  • Efect de hidratare intens, potrivit pentru pielea si parul foarte uscate si deteriorate
Pe langa hidratarea intensa, uleiul din nuci de macadamia grabeste vindecarea pielii, cicatrizarea ranilor si disparitia semnelor inestetice (zgarieturi, urme postacneice, taieturi, etc), fiind de mare ajutor chiar si in ameliorarea aspectului vergeturilor.

Bogat in vitamine A1, B1, B2 si E, minerale si antioxidanti, uleiul de macadamia combate radicalii liberi, protejeaza celulele si contribuie la regenerarea lor rapida. Maseaza cateva picaturi de ulei in zona cu probleme in fiecare seara si in scurt timp vei observa o imbunatatire a aspectului pielii.


Este absolut minunat si pentru par acest ulei, aplicat atat pe lungimea lui, cat si pe scalp pentru ca, nu-i asa, daca scalpul este sanatos, respectiv radacinile firelor de par sunt "fericite", si parul va fi mai frumos. Masati pielea capului, cel putin o data pe saptamana, cu cat mai mult timp inainte de spalarea parului, si veti vedea rezultate. Parul nu o sa mai cada, va fi mai stralucitor si mai moale. Si nu, nu ramane deloc unsuros daca il spalati dupa aceea cu sampon, ca de obicei. Eu aplic si masca, dar si ulei leave-in inainte de uscare.


PS: eu mi-am ales uleiul din samburi de struguri in cadrul campaniei Buzz Store pentru Secom. Daca va doriti si voi sa testati anumite produse (cosmetice, de curatenie, alimentare, etc) va invit sa va faceti cont pe site-ul buzzstore.ro si sa aplicati pentru campaniile lor, atunci cand primiti notificari pe e-mail.

Cristina spunea...

Ambele uleiuri le-am incerat si eu si sunt extraordinare.

http://strumfette.blogspot.ro

Othela spunea...

Ador uleiul de macadamia pentru hidratarea corpului, intra repede in piele si o lasa catifelata. Uneori il combin cu ulei din germeni de grau.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search