luni, 11 iulie 2016

Kasem Aesthetic Mythbusters: ce trebuie sa stii despre machiaj, demachiere, cosuri, protectie solara si celulita


Estetica este poate domeniul cu cele mai multe mituri și clișee, care în majoritatea cazurilor sunt luate drept adevăruri absolute. În cadrul primului eveniment din seria Kasem Aesthetic Mythbusters, un concept care își propune să demonteze miturile legate de cosmetică și estetică, Dr. Kasem Abu Bakr a dezbătut cele mai importante probleme cu care se confruntă femeile, oferind soluții sănătoase atât pentru trup, cât și pentru minte. Principalele teme de discuție s-au situat în jurul machiajului, tehnicilor de demachiere, tratării coșurilor, modalităților de protecție solară și celulitei.


#1
Machiajul trebuie aplicat cât mai puțin și de preferat să fie lichid

Machiajul este parte din viața fiecărei femei, fie că vorbim despre un stil natural, mai puțin colorat sau chiar excentric. Trebuie știut însă că, pentru a evita îmbătrânirea tenului, acesta trebuie aplicat cu moderație.

“Machiajul a fost inventat ca un truc care să scoată în evidență anumite trăsături cu care ne identificăm, nu să constituie o mască. De aceea, el trebuie aplicat într-o cantitate cât mai mică. Cu cât aplicăm mai puțin machiaj, cu atât fața este atacată cât mai puțin. Porii trebuie să respire, nu să fie blocați cu machiaj și să se dilate. De aceea machiajul trebuie să fie cât mai fin, de preferat să fie lichid, nu pudră, pentru a evita astfel înțeparea porilor cu pensula”, explică dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.

 #2

 Demachiarea cu dischete demachiante înlătură doar 60% din machiaj

Procesul de demachiere este, de asemenea, la fel de important. Fiecare femeie are propriul ritual de curățare a tenului pe care îl aplică, însă puțini știu că o demachiere corectă și sănătoasă pentru piele se face prin spălare, apoi uscare uşoară prin tamponare, iar la final hidratare. Orice alte produse, precum laptele demachiant, apele micelare, termale sau dischetele demachiante dăunează tenului.

„Prin mişcările circulare ale demachierii, astupăm toţi porii cu machiajul de peste zi. În cazul demachierii cu dischete demachiante îmbibate cu diferite produse, 40 % din machiaj intră în pori. Ce se vede pe dischetă este doar restul de 60%. Corect, demachierea se face prin spălare directă cu apă și săpun special pentru demachiere. Și putem repeta acest proces o dată, de două ori, de trei ori. Urmează apoi uscarea ușoară prin tamponare și hidratarea, care se realizează cel mai eficient cu ulei de măsline, ulei de argan sau cu orice produse de calitate cu un shea. Aceeași procedură se repetă și în fiecare dimineață”, adaugă dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.


#3

Coșurile se tratează cu produse pe bază de Clindamicină

„Orice faţă face coşuri, este absolut normal. Important este să știm să eliminăm coșurile corect și să nu le stoarcem. Și asta pentru că vorbim de infecții care trebuie tratate ca atare, altfel riscăm să se răspândească”, explică dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.

Pentru tratarea coșurilor, specialistul recomandă orice cremă care conţine Clindamicină. Aceasta se aplică dimineaţa şi seara pe coş şi se lasă să acţioneze, astfel că în 2-3 zile coșul dispare de la sine. 
#4

Uleiul se aplică abia după plajă

Expunerea la soare este benefică, în special pentru aportul de vitamina D, însă foarte importante sunt produsele pe care le utilizăm și perioada în care stăm la soare.

“Pentru plajă se folosește cremă de protecție cu SPF 30 sau 50. Uleiul de aplică abia după plajă și este important să folosim produse hidratante, precum uleiul de măsline, de argan sau de shea. Nu există ulei care să protejeze de soare, el este o substanţă care la încingere atacă. Prin urmare, uleiul doar prăjeşte, nu bronzează, cu atât mai mult, nu protejează. Nu se stă la soare între orele 13:00 și 15:00. La bronz se stă jumătate de oră, cel mult o oră, cu alternare apă-bronz”, explică dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.

 

#5
Fumatul este principala cauză care determină apariția celulitei

Renunțarea la fumat, alături de o hidratare optimă, sport și o alimentație echilibrată sunt cele mai eficiente metode prin care putem preveni sau combate celulita.

„Fumatul este prima cauza a apariției celulitei, tocmai pentru că atacă vasele care ar trebui să absoarbă grăsimea, de aceea pentru eliminarea acesteia este important să renunțăm la această activitate. Hidratarea este de asemenea importantă, fiind necesar consumul a 3,5 litri de apă pe zi. Sportul trebuie făcut seara și fără greutăți, și asta pentru că în prima parte a zilei corpul oricum arde grăsimile. Înfometarea și dietele restrictive nu ajută la eliminarea grăsimii, ci duc la depozite de grăsime în diferite zone ale corpului. Astfel, dimineata și la prânz se poate consuma orice tip de mâncare. Seara, în schimb, cele mai indicate sunt salatele”, adaugă specialistul.

 

***
Despre primul eveniment din seria Kasem Aesthetic Mythbusters
Prin evenimentul organizat, s-a urmărit o singură direcție: înlăturarea obiceiurile proaste și adoptarea unor obiceiuri bune. Seria va continua cu întâlniri organizate periodic, în cadrul cărora se vor discuta subiecte de interes pentru femei.

“Sper ca această întâlnire să fie un prim pas prin care să încercăm împreună să schimbăm niște mentalități de abordare, de stil de viață și de comportament personal cu trupurile noastre, astfel încât să ne putem privi în fiecare oglindă cu un zambet, în fiecare dimineață cu un zambet și în fiecare zi să fim mai încrezători. Trebuie să încercăm împreună să îmbătrânim frumos și trebuie să conștientizăm că vârsta nu ne împiedică să arătăm bine și să fim sănătoși. Mai întâi vrem să trăim frumos și apoi, dacă nu reușim să combatem această bătrânețe, să apelăm la specialiști”, exlică dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.

 

 ***
Despre dr. Kasem Abu Bakr

Kasem Abu Bakr este membru al Societății Regale de Medicină din Anglia, membru al Societății Române de Chirurgie Estetică și al Asociației Chirurgilor Plastici din România, membru al Colegiului American de Flebologie, acreditat de Universitatea din Chicago în domeniul chirurgiei plastice și certificat în lipoliza cu laser și proceduri endovenoase.

În anul 2013 a fost declarat cel mai bun chirurg estetician al anului și ambasadorul Institutului de Cercetare din România. În 2015 a fost ales într-o echipă internațională engleză-canadiană după o activitate educativă și de cercetare drept unul din cei mai buni 13 chirurgi din lume pentru inovație și inventivitate, pentru lucrarea științifică de laser în chirurgia estetică.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search