marți, 29 noiembrie 2016

Fericirea sta (si) in farfuria cu salata de ton

Stiu, varianta originala e aia cu "lucrurile mici". Nimic mai adevarat, insa acum eu vreau sa stea si in farfuria cu salata de ton pentru ca acest din urma fel culinar nu este doar o mancare incredibil de gustoasa si de sanatoasa, ci si o seara misto de tot pe care am petrecut-o cu prietena mea cea mai buna, condimentata nu doar cu piper proaspat rasnit, ci si rasete, barfe de-ale noastre, din nou rasete, mancat cu pofta, filme, depanat amintiri.




Atunci cand am postat fotografia de mai sus pe Instagram si pe Facebook, m-ati rugat sa share-uiesc neaparat retea acestei salate. Nu mi s-a parut necesar, ma gandeam ca este atat de simpla incat toata lumea stie sa o faca. Dar ati insistat. Bine, dragilor, va dau reteta fericirii cu gust de ton, ce sa mai fac. In timp ce o preparam cu Alina mea si ne tot hlizeam, in timp ce ne impiedicam una de alta prin bucatarie, una spaland salata, alta taind rosiile si ceapa, ma gandeam asadar cat de usor este, totusi, sa ai o seara frumoasa si cateva momente de fericire. Chiar nu-ti trebuie multe pentru a te detensiona dupa munca.
Doar o salata verde sau/si baby spanac (asa se cheama frunzele de spanac alea micute si fragede, le gasiti in supermarket), cateva rosii cherry, o conserva mica de porumb dulce, ceapa rosie, doua conserve cu ton, lamaie, sare si piper. 
Cam atat plus dorinta de a gati ceva bun, placerea de a fi prezent acolo in poveste si nicidecum sentimentul de corvoada, obligatie, chin. Chiar e adevarata treaba aia care spune ca mancarea gatita cu drag este mai gustoasa. La urma urmei, ganditi-va ca ceea ce va iese din maini va va hrani. Nu va astampara doar foamea, ci va gadila papilele gustative, va bucura, va incanta, va ofera senzatii placute si un colorat curcubeu pe cerul gurii.

answear.ro%20

Va sfatuiesc, pentru un plus de gust (si mai bun) sa faceti salata si cu frunze de clasica salata verde, dar si cu frunze de spanac. Nu doar pentru un plus de vitamine, dar si pentru gust. Salata verde este usor fada, spanacul mai "gras", mai intens ca si aroma, mai verde, completeaza perfect gustul final.
De asemenea, folositi rosii micute, ciresele pentru ca sunt si mai gustoase, dar contribuie si la aspectul salatei. Pot fi taiate in patru sau doar in jumatate, cele mai mici dintre ele.

Avon

Cat despre elementul principal al salatei - tonul, iarasi, nu faceti compromisuri. Alegeti peste de buna calitate, de la branduri de incredere. Noi am optat pentru ton in ulei vegetal si ton in ulei de masline, ambele conserve EVA de la Podravka, care este unul dintre producătorii de top atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al ofertei în ceea ce priveşte conservele de peşte. De la hering sau macrou, până la sardine și ton, Podravka pune pe mesele românilor savoarea Mediteranei, înlesnind accesul la calitate premium și savoare de 5 stele.

Am cunoscut acest brand prin prisma meseriei de jurnalist, mi-a placut ceea ce am aflat despre, mi-a conferit incredere si am incercat. Si am ramas fidela din prima. Eu sunt o mare iubitoare de peste, ton in special, insa imi plac conservele de peste in mai toate formele lor. Saptamanal mananc vreo doua, uneori si trei, doar cu zeama de lamaie deasupra si putin piper. Cand am timp si chef imi fac salata despre care vorbim acum. Cert este ca niciodata nu imi lipseste din frigider cel putin o conserva de peste.



 Revenind la reteta, asa cum ziceam se rup/taie frunzele de salata si cele de spanac in bucatele mai mici, se pun intr-un bol mare, puneti rosiile peste, porumbul, ceapa rosie, tonul, potriviti de sare, piper si zeama de lamaie si cam atat! Noua ne place sa adaugam si bucatele de avocado. Este extrem, dar extrem de delicioasa, va asigur!
Ta-naaaam!
Pofta buna!

Avon







Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search