miercuri, 15 februarie 2017

Te poți bucura de intimitate și după menopauză!


 Statisticile arata ca peste jumatate din femeile aflate la menopauza sufera de atrofie vaginala. In Romania, cifrele se ridica spre un procent de 40%, desi in rapoartele medicale doar 25% ajung in cabinetul medicului ginecolog in vederea stabilirii unui tratament. Un studiu din Franta , realizat pe un esantion reprezentativ de femei din Europa Centrala si de Vest, arata ca dupa menopauza calitatea vietii sexuale a femeilor este in scadere. Majoritatea femeilor resimt din plin neplacerile atrofiei vaginale care provoaca uscaciunea. O parte dintre aceste femei aleg sa sufere in tacere din cauza durerilor din timpul actului sexual, a lipsei orgasmului sau libidoului, chiar si atunci cand folosesc lubrifiant. 


Atrofia si uscaciunea vaginala sunt afectiuni des intalnite in randul femeilor care au intrat la menopauza si apar din cauza scaderii nivelului de estrogen, hormon feminin care are rolul de a mentine tesutul vaginal sanatos, printr-o lubrifiere vaginala normala, dar si prin mentinerea elasticitatii tesutului si a aciditatii adecvate. Astfel, libidoul scade in egala masura si sensibilitatea la atingere, lasand femeile din ce in ce mai putin interesate de relatii sexuale. La toate acestea se adauga si capacitatea redusa vaginului de a se lubrifia, ceea ce poate duce senzatii de mancarime, senzatii de arsura, sensibilitate, durere sau sangerare usoara in timpul actului sexual sau urinare frecventa.
Iata 7 metode care va vor ajuta sa va bucurati de sex, fara disconfort!

In ciuda lipsei de interes pentru relatiile sexuale, luna februarie poate sa creeze si mai multa presiune femeilor aflate la menopauza. Insa intimitatea cu partenerul este esentiala pentru sanatatea emotionala, de aceea specialistii platformei de informare Alaturi de tine la Menopauza vin cu sfaturi concrete, prin care femeile sa regaseasca bucuria relatiilor sexuale.

1. Petreceti mai mult timp in intimitate


Contactele fizice pot fi realizate cu o mai mare usurinta atunci cand reusiti sa va conectati adanc cu voi insiva. Adoptarea unei stari de spirit romantice inainte de sex va asigura desfasurarea intregului proces in mod ideal si va transforma momentele respective in unele cu adevarat placute. In plus, flirtul si gesturile romantice vor face adevarate minuni si vor reaprinde flacara. Utilizarea unui lubrifiant va mari sfera repertoriului sexual, astfel ca senzatiile de uscaciune vaginala vor disparea si, odata cu ele, si disconfortul sau durerea.

„Studiile clinice au aratat ca, pentru aceste simptome de ordin fizic, indiferent de tipul de terapie aleasa, pentru a le stopa sau incetini, aplicarea tratamentului trebuie sa fie topica (la nivelul dermei sau la nivel vaginal). Eficienta extractului de Black Cohosh si a izoflavonelor aplicate la nivel vaginal a fost dovedita clinic. Izoflavonele au eficienta dovedita clinic in combaterea simptomatologiei menopauzale: (bufeuri, iritabilitate, disfunctie sexuala, incontinenta urinara, in particular atrofie vaginala). Extractul de Black Cohosh ajuta la reducerea pierderii lipidelor, apei si a colagenului. Imbunatateste relaxarea vasculara prin stimularea receptoriilor estrogenici (17b-estradiol/E2) de la nivelul pielii, mucoaselor si a vaselor de sange. In Romania exista un singur produs care combina aceste doua elemente, si anume EstroPlus Gel”, afirma dr. Virgil Popescu, director medical Hyllan Pharma, producator EstroPlus.

2. Reduceti stresul de zi cu zi


Relaxarea este cuvantul cheie pentru clipe minunate, alaturi de partener. Astfel, stresul cauzat de rutina zilnica trebuie indepartat, pentru a regasi starea de relaxare. Odata instalata, aceasta stare va insemna apropierea de partener va va ajuta sa va lasati purtata de val si sa aveti parte de momente placute.
Creierul este cel mai puternic organ sexual, astfel ca gandurile pot rataci neingradite, dand liber fanteziilor. In plus, nicio fantezie nu este prea simpla sau prea complexa, astfel ca imaginatia poate sa atinga orice prag.

3. Incercati un produs care sa va scape de disconfort

Pentru sanatatea generala a femeilor, dar si pentru relatiile dintre cei doi parteneri, sexuale dupa menopauza sunt foarte importante. Alaturi de probleme cauzate de disconfort, mediul vaginal se deregleaza dupa menopauza, favorizand astfel dezvoltarea Candida albicans. Gynie L Plus previne dezvoltarea candidei in tratamentele cu antibiotice, reface rapid mediul vaginal si previne recidivele.
Asadar, pe scurt, atrofia provoaca uscaciunea vaginala. Aceasta duce la cresterea pH-ului mediului vaginal, ceea ce provoaca destabilizarea mediului respectiv si favorizeaza dezvoltarea agentilor patogeni. Pe de alta parte, infectiile urogenitale (mai frecvente dupa o anumita varsta) pot provoca, de asemenea, uscaciune vaginala.

Pachetul-surpriza al lunii februarie, oferit de Hyllan Pharma, alcatuit din EstroPlus Gel si Gynie L Plus, ajuta la prevenirea dezvoltarii candidei, care apare la femeile intrate la menopauza din cauza dezechilibrarii mediului vaginal, prin intermediul produsului Gynie L Plus, in timp ce EstroPlus Gel este un gel emolient pentru zonele intime, fara parabeni, care, datorita compozitiei sale, combate uscaciunea vaginala, prevenind durerile din timpul actului sexual. 

Gelul calmeaza simptomele locale (durere, arsuri, mancarimi) si mentine elasticitatea tesuturilor uro-genitale si nu are efecte secundare in utilizarea pe termen lung. 
Doar in luna februarie la un gel EstroPlus cumparat primiti un Gynie L Plus, economisind astfel 31 lei.

4. Adoptati o atitudine senzuala


Menopauza inseamna schimbari mari, atat la nivel fizic, cat si psihic. Chiar si in acest context, continuati sa va simtiti la fel de frumoasa si sexy, in ciuda schimbarilor care se produc (aparitia ridurilor, a firelor de par albe). Faceti orice va determina sa va simtiti frumoase, indiferent daca este vorba despre o noua tunsoare sau de purtarea unei lenjerii sexy. Exercitiile fizice ajuta, de asemenea, in mare masura, la obtinerea unei stari de relaxare si de incredere, dar si la eliberarea endorfinelor, odata cu cresterea ritmului cardiac, datorita efortului fizic. Acestea vor imbunatati aspectul corpului, vor creste nivelul de energie si vor crea o atitudine increzatoare si sexy.

5. Consumati superalimente

Stilul de viata este foarte important, la menopauza. Desi dieta nu trebuie modificata in totalitate, pot fi facute mici schimbari alimentare, care sa imbunatateasca considerabil aspectul intim al vietii. Acest lucru se realizeaza datorita faptului ca nivelul de energie, starea de spirit, felul in care dormiti, stresul, dar si reglarea libidoului sunt strans legate de obiceiurile alimentare. Astfel, printre alimentele si plantele asociate cu o crestere a apetitului sexual se numara afinele, boabele de cacao, nuca, cocos, avocado, mierea si ginsengul.

6. Extindeti-va orizontul

Sexul reprezinta mai mult decat un simplu contact, astfel ca depaseste barierele fizice. Ajuta la schimbarea si imbunatatirea relatiei dintre parteneri si mareste orizontul experientelor intime. Pentru o mare parte dintre femei, menopauza inseamna disconfort in timpul actului sexual. Pentru multe altele, insa, ea vine ca o eliberare: gata cu grijile ca ar putea ramane insarcinate. O atitudine deschisa si utilizarea unor produse speciale va vor ajuta sa gasiti cea mai buna cale pentru a scapa de disconfort si pentru a va putea bucura de moment.

7. Inlaturati grijile

Ingrijorarea femeilor vis-à-vis de actul sexual dupa menopauza este perfect normala, astfel incat, cu cat teama este mai mare si cu cat grijile pun mai mult stapanire pe femeile in cauza, cu atat le va fi mai greu sa recurga la anumite schimbari, in raport cu relatiile sexuale. Scaderea libidoului si refuzul femeilor de a face sex la menopauza sunt, totusi, aspecte total normale, frecvent intalnite. Adoptati, insa, o atitudine deschisa si cautati in permanenta metode de a va inlatura grijile, apreciati aspectele pozitive ale sexului dupa menopauza. Nu uitati, presiunea este exact opusul placerii.

Hyllan Pharma propune pachetul lunii februarie, format din EstroPlus Gel si Gynie L Plus, care vine in intampinarea femeilor care se confrunta cu uscaciunea vaginala si atrofia, atat de des intalnite in perimenopauza. 


Viata alaturi de partener poate fi frumoasa si dupa instalarea menopauzei!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search