luni, 20 martie 2017

„Fii socksy pentru o zi” la Starbucks!

Pe 21 martie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Sindromului Down. Pentru a marca această zi, Special Olympics România invită publicul larg să fie socksy pentru o zi, iar Starbucks susține inițiativa într-un mod special.

Cei dornici să sărbătorească abilitățile și potențialul persoanelor cu sindrom Down sunt invitați în orice cafenea Starbucks din București și din Cluj, purtând șosete desperecheate și cât mai colorate. Suma cheltuită de aceștia în cafenelele Starbucks va fi donată organizației Special Olympics pentru a susține persoanele cu sindrom Down. Mai mult decât atât, persoanele care poartă șosete desperecheate în cafenelele Starbucks din București și Cluj primesc gratuit extra toping-uri. 



De ce șosete colorate? La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o „șosetă” în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Astfel, simbolul internațional pentru Ziua Mondială a Sindromului Down este o pereche de șosete desperecheate și cât mai colorate.
Posteaza fotografii in social media si foloseste hashtagurile:
#suntsocksy #suntsocksylastarbucks #sindromdown #specialolympicsromania

🌟🌟🌟

Despre Sindromul Down

Sindromul Down este termenul folosit pentru un set de simptome cognitive si fizice care pot rezulta din exista unui cromozom 21 în plus (trisomia 21). Sindromul Down este cea mai frecventă cauză cromozomială pentru dizabilitatea ușoară spre moderată.

În general, copiii cu sindrom Down se dezvoltă comportamental mai lent decât alți copii. În România, 1 din 800 de copii riscă să se nască cu această afecțiune. Cauza apariției trisomiei 21 este necunoscută.

Dezvoltarea fizică a copiilor cu sindrom Down este, adeseori, mai lentă decât în cazul celor fără sindrom Down. De exemplu, din cauza musculaturii slab tonifiate, un copil cu sindrom Down învață mai greu să se sucească de pe o parte pe alta, să stea, să se așeze și să meargă.

În ciuda acestei lentori, copiii cu sindrom Down pot participa la activități pe care le fac, în mod obișnuit, copiii fără dizabilități. Primilor le va lua mai mult timp să facă unele lucruri, însă într-un final le pot face pe cele mai multe dintre ele.

Problemele cognitive – gândire și învățare – sunt caracteristice persoanelor cu sindrom Down și sunt, de obicei, moderate. Printre problemele cognitive și comportamentale se numără: deficitul de atenție, comportamentul impulsiv, învățarea lentă și întârzierea în vorbire.

Cu toate acestea, nimic nu îi împiedică să iasă din casă și să facă sport pentru sănătate, cu atât mai mult cu cât problemele de sănătate asociate (probleme hormonale și glandulare, pierdere a auzului și a văzului, precum și probleme cardiace ) se pot agrava dacă nu fac acest lucru.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search