duminică, 12 martie 2017

Povestea unei Campioane Mondiale în ARTA manichiurii



Dragilor, astazi va invit sa cunoasteti povestea Tatianei Litvinov, care după un drum lung plin de obstacole a ajuns Campioană Mondială în arta manichiurii!


Cum a început povestea ta?

Eu am știut de mică că indiferent ce îmi rezervă viața voi face ceva legat de unghii. Pentru că mereu admiram mâinile mamei și unghiile ei, iar primul lucru la care mă uitam când întâlneam o femeie erau mâinile. Eram fascinată de oja roșie și de mirosul de acetonă de pe vremuri. Deși era interzis la școală, pentru că eram prea mică, eu furam oja roșie și îmi pictam unghiile fără să știe mama. Iar când mă întorceam de la școală le ștergeam. Făceam asta zile întregi, deci mi-a fost și exercițiu. Până într-o zi când mama mi-a făcut o vizită la școală și m-a prins cu unghiile roșii ca focul. Bătaia a fost a mea, dar nu m-a convins să-mi uit pasiunea.

Nu pot spune că am avut o copilărie grea, părinții mei au muncit mult să-mi asigure un trai decent, însă nu am ratat verile de lucru continuu la câmp împreună cu bunicii și eforturile de mică. Bunicii mei sunt pedagogi și mereu îmi spuneau - Un om de succes știe să facă de toate și nu îi este frică de muncă.

Părinții au ales pentru mine un alt drum în viață și m-au trimis la Facultatea Relații Economice Internaționale, să devin Diplomat, sperând că o meserie în domeniu mă va trimite peste graniță și îmi va asigura viitorul într-o țară cu mai multe posibilități. Eu însă eram din ce în ce mai pasionată de unghii, de construirea arhitecturii lor, de cum arată ele în spațiu, de curbură, de tot ce avea legătură cu manichiura. Așa că am hotărât să urmez cursuri de specialitate, dar părinții nu m-au susținut și m-au refuzat și deși lucram de la 18 ani, tot nu reușeam cu banii câștigați să îmi plătesc cursurile. Și am ales să îmi vând telefonul mobil, care pe vremea aia era un lux și să îmi plătesc cursurile. Nu mi-au ajuns însă bani și de lampă. Singurul care a văzut pasiunea din sufletul meu a fost bunicul. Omul pe care nu-l voi uita niciodată și care mi-a oferit pensia lui ca să-mi achiziționez și prima lampă. Cu toate cumpărate și cu diploma obținută mi-am propus să cuceresc lumea, iar dupa 12 ani de carieră am reușit. Mai exact în 2015, când am devenit Campion Mondial în arta manichiurii. 



Care a fost momentul cel mai dificil din drumul tău spre succes?

Cel mai dificil moment din cariera mea a fost când ușile mi-au fost închise pentru că eu eram din Moldova. Pentru că trebuia să calătoesc cu viză, pentru că oriunde mergeam trebuia să demonstrez de două ori mai bine decât ceilalți că mă pricep, doar pt că eu eram din Moldova. Înclusiv în România am întâlnit obstacole și neplăceri, lucru care m-a întristat și m-a făcut chiar să-mi doresc să renunț. Dar mi-am adus aminte de prima lampă și de bătaia încasată în copilărie pentru oja roșie, mi-am dat seama că manichiura face parte din mine și m-am scuturat și am revenit la toate ușile inchise și le-am deschis.

Cum se descrie succesul acum în viața ta?

La 21 ani participam la prima competiție din viața mea, în Moldova, de atunci și până acum am adaugat în palmares încă 20 titluri trofee, m-am plimbat în aproape toată lumea și am câștigat competiții, înclusiv în SUA. Cel mai mare titlu al meu este cel de Campion Mondial, doar 4 în lume mai dețin acest titlu, și anume tehncieni din SUA și Ungaria. Dar cel mai mare succes este că pot împărtăși cu ceilalți pasiunea mea. Mi-au trecut prin mână peste 1000 cursanti pe care i-am invatat de la tehinici de baza, la perfectionari și la pregătiri pentru competiții. Susțin cursuri și în alte țări precum Polonia, Mexic, Italia, Franta, Olanda, Cehia. Iar când nu mă deplasez eu, se deplasează cursanții la mine, chiar și din alte țări. Am cucerit și sufletul românilor și asta mă bucură cel mai mult. Că poporul din care facem parte și din care m-am născut mă iubește și m-a primit în casa lui. Chiar dacă încă nu am cetățenie.

Iar pentru români am hotarât să aduc și o competiție profesională de unghii foarte strictă, cotata ca una dintre cele mai prestigioase din lume, care are loc în fiecare an și pe care o organizez din dorința de a crește încrederea în sine a româncelor care lucrează în domeniul unghiilor. NAILPRO România sprijină anual peste 60 de tehnicieni, pe care îi ajută să își descopere potențialul și să-l depășească. 




Ce sfat ai da fetelor la început de carieră din Moldova, dar și din România?


Fetelor din Moldova le-aș dea un singur sfat, să muncească, să aiba încredere ele și să treacă granița, unde vor descoperi o lume bună, greu de pătruns dar cu potențial minunat, iar pe fetele din România le-aș sfătui să aibă mai multă încredere în ele, să învețe constant și să creadă că în orice meserie, acolo unde e și pasiune e cu siguranță și succes.

Cum va continua povestea ta?

Am planuri mari pentru domeniul acesta, aș vrea să conving lumea să privească altfel manichiuristele din salon, să vadă artistul din ele, să înțeleagă meseria aceasta și să o exploateze cu folos. Voi continua să construiesc un drum de succes, să fiu alături de cursantele mele și evident să iubesc oja roșie.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search