duminică, 12 martie 2017

Rutina de îngrijire a pielii PRIMĂVARA. Cosmeticele mele preferate


Mi-e greu sa strang intr-un singur material, mai ales daca intentionez sa fie unul cu o lungime de bun simt si sa nu va ia zece statii de metrou pentru a-l citi, produsele din rutina mea de ingrijire a pielii! Am foarte multe cosmetice, le folosesc pe majoritatea, insa le voi trece in revista pe cele utilizate zilnic in perioada asta. De aceea i-am zis "rutina de ingrijire a pielii primavara" pentru ca in perioada asta pielea mea are alte nevoi decat vara, spre exemplu.

Sa incepem cu inceputul!

1. DEMACHIERE/ CURĂȚARE

 Loțiunea micelară Bioderma Sensibio H2O AR


Dupa cum vedeti si probabil stiti din proprie experienta, aceasta lotiune micelara se adreseaza in mod special tenului cu tendinta cuperozica, situatie neplacuta in care se afla si subsemnata. Mostenirea genetica, dar mai ales baile superfierbinti pe care le prefer dusurilor scotiene, au lasat urme rosiatice pe nas si zona inferioara a pleoapelor. Nu rau, insa destul de inestetice incat sa necesite fond de ten oricand! Imi place mult aceasta lotiunea micelara Bioderma! Bine, sa fiu sincera, imi plac toate micelarele Bioderma, le-am folosit pe absolut toate si le-am adorat deopotriva, insa aceasta parca este si mai prietenoasa cu tenul meu agresat de iarna cea grea! Era uscat si deshidratat la iesirea de sub nameti (vorba vine!), dar lucrez intens la revigorarea lui! 😃 Folosesc lotiunea atat pentru indepartarea machiajului, cat si pentru curatarea tenului de sebum, impuritati, whatever-uri! Este supermișto! 💖

Gelul de curățare Avene TriXera 


Nu sunt fan al spalatului pe fata, mai ales ca am extensii de gene si nu-mi permit sa bifez spalatul acela sanatos, din batrani, cu apa si sapun, care sa dea trezirea dis-de-dimineata! 😂 Insa, o data pe zi, cel putin, in timpul dusului de dimineata sau al celui de seara (sau al ambelor) folosesc gelul de spalare Avene TriXera. Are o spuma delicata si miroase adorabil! Miroase a Avene! Nu stiu daca ati remarcat, dar Avene are un parfum special, de... curat! Eu il folosesc atat pentru fata, cat si pentru corp. Se adreseaza pielii uscate si sensibile a copiilor si a adultilor, insa indiferent de categoria de piele pe care o bifati, fiti convinse ca nu va face rau! Nu usuca absolut deloc pielea! L-am folosit si pentru demachiere si a functionat. Ulterior am trecut peste fata cu o discheta de bumbac imbibata din lotiune micelara, sa fiu sigura ca se duce tot machiajul! 

Academie: lapte demachiant și crema hidratantă pentru ten sensibil/uscat


 Pe acestea doua le IUBESC! Sigur ca ador pana la Paris si inapoi orice cosmeticală Academie, insa acestea sunt un duo de mare succes pentru pielea mea sensibila si vesnic deshidratata! Sunt micute si incerc sa le pastrez pentru excursii de-un weekend, cand nu pot cara in spate artileria grea! Din fericire le-am avut in triplu exemplar si m-am putut bucura ca la carte de beneficiile lor! Laptele demachiant este o minune! 
Curata supereficient, este delicat, este placut parfumat, parca mangaie tenul in timp ce indeparteaza machiajul, este bland cu ochii, in asa fel incat face sa dispara mascara si tusul din cateva miscari, fara sa agreseze. Crema, pe de alta parte, miroase a inghetata cu vanilie! Este deosebit de hidratanta, intra in piele dupa un masaj usor si poate fi o excelenta baza de machiaj! 
Nu ingrasa tenul, nu lasa pelicula grasa, zero luciu, zero disconfort. Academie, na! Asteptarile sunt de la foarte bine in sus in cazul acestui brand de renume pe care il regasiti in deplinatatea colectiei sale in magazinul Topline (Bulevardul Regina Maria, nr. 14, Bucuresti).

Gel de curățare Bioderma Sensibio


 Este un gel spumant pentru curatarea pielii sensibile, care si hidrateaza epiderma in timp ce indeparteaza impuritatile de la suprafata ei! Excelent si pentru indepartarea machiajului, inclusiv cel al ochilor. Nu, nu va vor ustura absolut deloc, iar spuma delicata chiar sterge machiajul foarte bine, fara sa frecati trei zile! 
Gelul Bioderma Sensibio este:
🔺Fără săpun
🔺Fără parfum
🔺Fără parabeni
🔺Fără coloranți
🔺Hipoalergenic
🔺PH fiziologic
🔺Non comedogenic

 
 Spuma de duș NIVEA 



Cum, n-ati folosit pana acum spuma aceasta? Nu cred!!! 🙈🙉🙊 Luati masuri cat de repede puteti, ca nici nu stiti ce pierdeti! Este una dintre cele mai misto surprize cosmetice din ultima vreme! Unele dintre fetele cu care am vorbit au mai folosit produse de genul de prin străinătățuri, in trecut. Eu, nu! Sunt extrem de placut surprinsa de inovatia aceasta de la Nivea! Pe langa parfumul adorabil pe care il are, spuma este delicata si densa, o simt prietenoasa cu pielea, ca intr-un melanj amoros 😍. Pielea miroase minunat dupa dus, o sa aveti chef sa va sarutati umarul, va anunt de pe acum! 😁

2. GOMAJ

GUINOT: gel peeling și cremă regenerantă
 

Acestea doua sunt si ele dintr-o poveste tare frumoasa a familiei Guinot! Aplic gelul cu efect de peeling o data pe saptamana, poate chiar de doua ori in perioadele in care imi simt tenul mai incarcat! Se maseaza doua minute pe tenul usor umezit si apoi se clateste cu apa. Stiti cum se simte pielea dupa aceea?! Fina, catifelata, curata. Parca nici pori dilatati nu mai sunt, nici imperfectiuni, nici nimic. Zici ca ar fi aplicat filtrul acela de netezire pe care ni-l punem noi la selfie-uri pentru a arata impecabil pe Instagram! 😀 Este fabulos si isi merita toti banii! 
Acelasi lucru am de spus si despre crema Inteligent Cell Renewal din  gama Guinot Age Logic Cellulaire! Este un produs scump, ce-i drept, insa veti zambi pentru fiecare leu cheltuit, va asigur! Se recomanda a fi un produs care nu doar stopeaza procesul de imbatranire al pielii, ci inverseaza totul. Adica, odata cu trecerea anilor, in loc sa se rideze, pielea intinereste. Desteapta treaba, nu? Ingredientele revolutionare din compozitia cremei hidrateaza intens pielea, o hraneste cu 56 de elemente esentiale, ii confera fermitate, luminozitate, o ajuta sa se vindece si sa se revigoreze, iar studiile clinice releva faptul ca dupa numai o luna de folosire, liniile fine dispar, iar, in timp, sunt vizibil ameliorate si semnele mai pronuntate de imbatranire a tenului.
Gasiti Guinot, de asemenea, la Topline! 

GUINOT scrub pentru corp

Pentru corp si uneori folosit pentru fata, as putea adauga! Stiu ca nu este bine, dar este delicat, are particule foarte fine pe care nu le simt ca ar agresa tenul! Pentru corp il folosesc o data pe saptamana, poate chiar de doua sau chiar trei ori. Este un produs fin, insa suprinzator de eficient. Cand am pus gelul rozaliu in palma pentru prima data ma gandeam ca nu va face mare lucru, desi stiam ca Guinot nu scoate pe piata produse doar pentru a-si largi aiurea gama. Insa, vazand cat de delicate sunt particulele, mi-am spus ca sigur ar fi mai potrivit pentru fata, decat pentru corp. Proasta intuitie am avut! Gelul este deosebit de eficient. 
Particulele rozalii nu se topesc la contactul cu pielea, permit masarea pielii dupa bunul plac, iar daca bunul plac inseamna chiar si cinci minute, ca in cazul meu, pai atat rezista. Am mai avut geluri pentru gomaj ale caror particule dispareau dupa maxim 30 de secunde, la contactul cu pielea umeda. In cazul acestuia, nu este asa! De cativa ani, este unul dintre produsele mele preferate pentru exfoliere!


Elizabeth Arden: Exfoliantul din gama Ceramide


Este important sa ajutam pielea sa respire, sa destupam porii, sa eliminam excesul de sebum si impuritatile, particulele invizibile de machiaj (fond de ten, pudra, farduri, etc) care se "ascund" in pori, alaturi de praf si alte impuritati.

Ceramide Line Smoothing Exfoliator indeplineste toate criteriile unui produs de inalta calitate:
  • are o textura cremoasa, iar particulele abrazive sunt extrem de fine, ceea ce permite o exfoliere delicata, fara a agresa tenul, indiferent cat de sensibil ar fi;
  • formula este imbogatita cu Ceramide Pluming Technology, vitamine si ingrediente active: Octinoxate, 7.50 %, Octisalate, 5.00 %, Avobenzone, 3.00 %, Oxybenzone, 2.70 %;
  • ceramidele reprezinta unul din cele 3 tipuri de lipide care alcatuiesc bariera pielii, esentiale pentru revitalizarea pielii mature, asigurand corectarea si repararea stratului lipidic protector. Ceramidele au rolul de a preveni pierderea umiditatii din tesutul cutanat. Din acest motiv, ceramidele naturale sau sintetice au fost adaugate in produsele de hidratare intensa a pielii, ajutand la restaurarea barierei functionale de retinere a apei in celulele cutanate.  Acest exfoliant Elizabeth Arden contine un Triplu Complex de Ceramide (1, 3, 6) care hidrateaza intens pielea si o protejeaza, implicit, impotriva imbatranirii.
 V-am mai povestit despre el AICI



3. HIDRATARE 

SEPHORA Serum pentru luminozitate cu vitamina C


Am de cateva luni acest serum cu vitamina C de la Sephora, insa l-am descoperit abia luna aceasta, cand cautam un produs minune care sa ma scape de senzatia de piele care ține. Nu beau apa, nu mananc tocmai sanatos, fac dusuri/bai fierbinti, asa ca tenul imi este foarte deshidratat in perioada asta, mai ales ca abia am iesit din iarna si se stie ca frigul usuca ingrozitor pielea. Anyways, serumul este un adevarat shot de vitamine care ajuta la compensarea efectelor vietii moderne asupra pielii, adica odihna insuficienta, somn tot mai putin si la ore tot mai nepotrivite, stres, poluare, plus chestiunile de mai sus. 

Serumul are o concentratie ridicata de vitamina C si ajuta pielea sa se trezeasca la viata. Promite ca in 14 zile confera tenului stralucire si luminozitate. Eu nu il folosesc de 14 zile, insa imi place mult senzatia pe care o lasa pe piele. Initial, am crezut ca este uleios si l-am folosit seara, inainte de culcare. Dar nu! Intra usor in piele, nu ramane absolut deloc gras, este un serum apos, intens hidratant, care poate fi folosit si dimineata, inainte de machiaj. Poate fi folosit ca atare sau in amestec cu crema de fata preferata!
Se recomanda in cura de 14 zile la schimbarea anotimpului! 
A stiut el de ce imi iese in cale! 😍

 Academie Violet Juice Cream No 27

Ati ghicit: are parfum de violete! Din pacate, este intr-o editie limitata, insa tot sper ca se vor razgandi expertii parizieni ai Academie Scientifique de Beaute. Mi-a fost recomandata de un trainerul Academie pe care l-am intalnit la Topline, indata ce mi-a facut un diagnostic al pielii si a constatat ca am tenul deshidratat. Crema cu parfum de violete imbraca pielea intr-un val satinat, menit sa o protejeze de agresiunile externe. Este pur si simplu fabuloasa!
Contine, pe langa glicerina si extract de violete, si unturi de mango si Shea.
Imi confera o placere nemaipomenita sa o am in ritualul meu de ingrijire si abia astept sa trec de momentul demachierii pentru a-i simti parfumul pe piele! 

GALENIC Secret D'Excellence THE CREAM

Doar de cateva zile folosesc THE CREAM de la Galenic si deja ma incanta efectul pe care il are asupra pielii mele. Este considerata "Sfantul Graal" al cremelor de fata si promite ca netezeste ridurile de la primele aplicari, hidrateaza intens, confera fermitate tenului si un boost de stralucire. Ingredientul principal este Alga de Zapada, planta care supravietuieste in conditii extreme si care i-a inspirat pe maestrii formulatori de la Galenic sa creeze o aceasta crema menita sa sfideze efectele timpului. Printre ingrediente se numara vitaminele B3, E si C, acid hialuronic si glicerina. 
Pe langa efectele wow pentru piele, crema are si un parfum tare placut! Este o adevarata incantare pentru simturi! 💖
 


4. ÎNGRIJIREA MÂINILOR

Cremă de mâini Sabon

O trec in revista pentru ritualul de ingrijire a pielii primavara, desi a fost nelipsita si in iarna. Am o mare problema cu mainile, in sensul ca sunt tot timpul uscate! Le spal foarte des si nu intotdeauna aplic o crema dupa aceea, iar cand ma trezesc eu sunt deja aspre si simt nevoia unei cantitati generoase de crema superhidratanta. In momentul de fata am vreo 20 de creme de maini, prin toata baia, in dormitor, in toate gentile, pe birou... Intru in panica atunci cand nu am o crema de maini la indemana pentru ca urasc maxim senzatia aia a mainilor uscate! Crema de la Sabon imi place mult nu doar pentru ca miroase foarte proaspat ci si pentru ca, evident, imi hidrateaza bine de tot pielea mainilor. Contine Aloe Vera si unt de Shea si ii dau nota plus infinit! 😍

La Roche-Posay CICAPLAST



Crema Cicaplast calmeaza, protejeaza si restaureaza bariera cutanata a manilor supra-solicitate, deteriorate de agresiuni domestice sua profesionale, gratie asocierii dintre Niacinamida 4% si Glicerina 30%. Necesita un masaj de cateva minute pentru a intra in piele, mai ales daca folositi cantitati industriale ca mine! De regula o folosesc dupa ce spal vasele, cand nu intotdeauna imi protejez mainile cu manusi de menaj! Sa NU faceti ca mine! Hidrateaza instant, lasa pielea catifelata pentru timp indelungat!

Eucerin: cremă regenerantă

Crema de maini de la Eucerin este de multa vreme nelipsita din rutina mea de ingrijire a mainilor! Este delicat parfumata, are o textura cremoasa si intra foarte repede in piele. Isi face efectul instant! Sistemul unic ph5 enzymeprotection de la Eucerin a dovedit ca intareste sistemul natural de protectie a pielii. Combinatia speciala de ph5 citrat tampon, dexpanthenol si glicerina activeaza enzimele proprii pielii care intaresc bariera de protectie si reechilibreaza nivelul de hidratare al acesteia.

5. ÎNGRIJIREA CORPULUI

 Bioderma: Crema de corp hidratantă Atoderm
Este chiar ultrahidratantă, dupa cum scrie pe eticheta!Prin gama sa Atoderm, BIODERMA oferă o soluție originală pentru pielea sensibilă atopică şi pielea foarte uscată. Datorită formulei sale dermo-brevetate, Atoderm reface în mod biologic şi durabil filmul hidrolipidic al pielii deshidratate şi uscate.
Datorită agenților săi hidratanţi și de restructurare, crema Atoderm consolidează bariera 
cutanată și, prin urmare, împiedică pătrunderea substanţelor iritante.
Îmbogăţită cu agenţi hidratanți, Atoderm Cremă fixează apa în piele și previne evaporar acesteia.
Bine de stiut despre crema pentru corp Atoderm:  
🔺Formulă fără parfum
🔺Disponibilă şi în varianta parfumată
🔺Fără parabeni
🔺Hipoalergenic
🔺Non-comedogenic

 6. Îngrijirea LCÂIELOR 


 Imi place sa acord o atentie deosebita calcaielor chiar si in afara sezonului de sandale pentru ca am mers intotdeauna pe principiul "porcul nu se ingrasa in Ajun". Am auzit una lume spunand ca ingrijirea picioarelor n-ar fi la fel de importanta in perioada cizmelor, iar motivul invocat era - "oricum nu ti le vede nimeni". Ba da, mi le vad eu, spre exemplu, si este mai mult decat suficient! Calcaiele si pedichiura ingrijite consider ca fac parte din rutina elementara a oricarei femei, fie vara sau iarna!
In ultima vreme am folosit pentru calcaie tratamentul intens hidratant de la Bottega Verde (stanga), care contine vitamina E, acid hialuronic si ulei de migdale. Este un serum care catifeleaza instant calcaiele, are un parfum mentolat care le si parfumeaza discret si, totodata, racoreste. Nota 10!
Atunci cand am picioarele obosite - si le am foarte des!- din cauza de tocuri sau/si mers mult pe jos, ador masajul cu gelul de la Guinot (mijloc). Este foarte mentolat si parca imi ia durerea cu mana. Il aplic atat pe gambe, cat si pe laba piciorului. De la genunchi in jos, mai exact! Intensifica circulatia sangelui si am observat ca previne si febra musculara.
De minim 2 ori pe saptamana, mai ales dupa curatarea calcaielor cu pila speciala, imi place sa finisez procesul de catifelare a talpilor cu crema Footprim (dreapta). Contine extract de ceai verde si acid salicilic si inmoaie foarte bine zonele dure de la nivelul talpii, inclusiv bataturile nabadaioase. Tot Footprim am si spray odorizant pentru picioare si este foarte eficient!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search