vineri, 21 aprilie 2017

beauty news: Parfumuri NOI pentru vara 2017


Incredibil, dar adevarat! Pe 21 aprilie ne aflam in plina iarna, desi multe dintre noi ne bucuram, zilele trecute, ca putem incalta sandalele preferate. Iarna s-a intors, ninge aproape in toata tara, este extrem de frig, cizmele si manusile au luat locul hainelor de primavara-vara si totul pare anapoda. Sa speram ca aceasta perioada nu va dura foarte mult, iar Soarele ne scoate din aceasta amorteala. Recunosc: eu sunt meteodependenta, iar vremea de acum nu-mi face bine deloc. Ma consoleaza ceaiul negru cu miere si lamaie, pe care il ador, si parfumurile preferate pe care le tin insirate prin toata casa si prin toate gentile. Acum am langa laptop primavaraticul Elie Saab - Le Parfum Resort Collection. Nu ma pot satura de aromele lui, este pur si simplu adorabil. Pana vi-l prezint in detaliu si pe el, va anunt ca marile case de parfumuri pregatesc deja noutatile verii.


#1 Issey Miyake



Inca din 1995,parfumurile inovatoare ale lui Issey Miyake sunt reinventate in fiecare vara de catre un artist-invitat. In 2017, tipograful francez recunoscut la nivel mondial, Philippe Apeloig, scrie un nou capitol in saga creativa. Literele, simbolurile si culorile vibrante au fost elementele cheie ale viziunii lui Issey Miyake. Editiile de vara 2017 ofera o traducere grafica si incitanta a acestei estetici moderne.

“Miscarea este centrul muncii mele”, spune Philippe Apeloig. Pentru a exprima prospetimea inveselitoare a Editiilor de Vara, el transforma formele simplificate ale sticlelor distincte in litere galbene insorite. Numele parfumurilor devin indraznete, cu forme jucause, dansand precum velele albe pe fundalul albastru-de-mare.

Luminoase, limpezi si vesele, Editiile de Vara Issey Miyake, sunt invitatia la o calatorie olfactiva insorita in albastrul nesfarsit.

Aroma-semnatura a Verii

Pentru acest interludiu varatic sarutat de soare, maestrul parfumier Alberto Morillas (Firmenich) aduce o semnatura vibranta aromelor emblematice Issey Miyake. 


L’Eau d’Issey Eau de Toilette pour l’été

Stralucitor de feminina, aroma floral-fructata se deschide cu picaturi de grapefruit astringent si lychee. Prospetimea lor se imbina cu inima stralucitoare de fructul pasiunii si guava. Notele subtile floral-acvatice, aduc o atingere delicata si senzuala acestui cocktail exotic. Infuzia de vanilie matasoasa, rotunjita cu notele lemnoase, impregneaza aroma cu caldura sarutata de soare atunci cand intra in piele. 

L’Eau d’Issey pour Homme Eau de Toilette pour l’été

La fel ca si echivalentul feminin, Alberto Morillas diminueaza L’Eau d’Issey pour Homme intr-o stare solara de vara cu un strop de fructe exotice. Proaspetele kiwi insufletesc invioratoarele note de top, usor amare datorita grapefruitului subliniat de coriandru aromatic. Inima dezvaluie ananasul parfumat stropit cu nuscoara dulce. Parfumierul aduce profunzime si structura acestei arome cu un acord vibrant si lemnos de vetiver si chiparos.




NUIT D'ISSEY Bleu Astral

Cu NUIT D'ISSEY, Issey Miyake se inspira din puterea noptii. Un moment in care emotiile sunt amplificate. Senzatiile sunt intensificate. Fiecare lumina, o sursa de energie. Fiecare parfum, conectarea cu fortele esentiale ale Naturii. Fiecare pas, o calatorie initiatica.

In prima faza a explorarii olfactive, NUIT D'ISSEY Eau de Toilette (2014), parfumierii Dominique Ropion si Loc Dong alatura bergamota din lumina lunii cu fundalul nocturn de piele si lemn "negru". In a doua calatorie parfumata, regasim puternicul contrast din NUIT D'ISSEY Parfum (2015): grapefruitul luminos isi revarsa stralucirea pe accordul catifelat de boabe tonka si vanilie.

Acum, calatoria NUIT D'ISSEY ne duce de la luna la stele, pentru a cauta o noua zona in spectrul parfumat. In albastru. Pana la stele. 




#2 MONT BLANC


Mont Blanck Legend Night se prezinta a fi un "cocktail de senzualitate" pentru el, cu efect imediat si, probabil, pe termen lung pentru ea. Vrajeste simturile cu arome intense de Bergamota (preferata mea!), Salvie si Cardamon, pentru ca mai apoi sa domoleasca usor avantul de arome puternic masculine cu proaspetele Mar, Brad si Lemn de Cedru. Dupa ce seductia a fost bifata, Legend Night dispare ca o boare, lasand in urma parfum discret de Vetiver, Vanilie si Akigalawood. Aceasta din urma este o aroma speciala, fractionata din uleiul de Patchouli, fiind o combinatie adorabila lemnoasa, picanta si florala, 3 in 1.
 Imaginea parfumului este modelul britanic Simon Clark, "an Idol, a Symbol, an Icon", dupa cum il recomanda chipul, atitutudinea, cariera si, mai cu seama, privirea! 


#3 DOLCE & GABBANA 

Celebrul Light Blue isi schimba, in vara lui 2017, atat sticlele, cat si culoarea aceastora si gramajele parfumului. Sticla pare, mai degraba, un cub de gheata, care inspira ideea de racorire in arsita verii, de suflu proaspat si arome fresh, concept sustinut si de albastrul deschis al ambalajului, culoarea cerului senin de iunie. Noile cantitati sunt: pentru ea - 50, 100, 200 ml, iar pentru el - 25, 50, 100 ml.



D&G Light Blue EAU INTENSE pentru EA se prezinta ca fiind "aura unei femei mediteraneene", un cocktail acidulat de note fructate - lamaie si mar verde. Este intensificat pentru o persistenta indelungata. Astfel, in inima sa gasim Iasomia radianta invaluita intr-o esenta eleganta de Marigold.  Apoi, semnatura lemnoasa devine mai adanca si vibranta ca niciodata. Notele de Mosc dau o tenta senzuala aromei finale.


D&G Light Blue EAU INTENSE pentru EL este un parfum acvatic lemnos, un cocktail proaspat de citrice in care mandarina si grapefruitul sunt primele arome din cartea de vizita a acestui nou parfum masculin. Seductia continua cu prospetimea ienuparului, condimentata usor cu sare de la Marea Mediterana, pentru ca in final sa lase loc notelor lemnoase de Mosc si Ambra.
Enache Alexandra spunea...

Cu toate ca nu ma dau in vant dupa parfumuri, ultimele doua par foarte tentante. In schimb, desi colectia mea e mica, vreau neaparat sa pun mana pe Black Opium si Black Orchid.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search