joi, 4 mai 2017

Ce trebuie să știți despre recoltarea de CELULE STEM


Peste 40 000 de transplanturi de celule stem au fost inregistrate in Europa in 2014, conform ultimului studiu distribuit in iunie 2016. In ultimii ani, studiile clince si educatia la nivelul maselor, determina din ce in ce mai multi parinti sa apeleze la o banca de celule stem in momentul nasterii copiilor. Transplantul cu celule stem este o procedura utilizata in mod curent de 25 de ani, in intreaga lume. Nu mai este de mult o procedura experimentala, astazi medicii stiu exact care sunt indicatiile de transplant, fiind axate in boli incepand cu leucemie, thalasemie, siclemie, afectiuni ale maduvei osoase si pana la boli metabolice ereditare.



Tot mai multe persoane cunoscute din Romania au inceput sa apeleze la recoltarea de celule stem pentru bebelusii lor. Prezentatoare de stiri din cadrul Pro Tv, Andreea Marinescu, se numara printre acestea.
„Acum ca m-am linistit si totul e in ordine va pot spune cate ceva despre alegerile facute inainte de nasterea lui Armin! Prima a fost in legatura cu sanatatea lui pe viitor! Suntem parinti precauti si vrem siguranta pentru copiii nostri! Eu am ales pentru Marc Armin, Baby Stem - kitul de recoltare si stocare a celulelor stem! E drept ca am studiat cateva luni piata si nu a fost o intamplare. Nu imi doream sa risc in niciun fel! Cei de la Baby Stem stocheaza sangele in Germania, in banca numarul 1 de celule stem - Seracell, sunt acreditati GMP si ofera garantie 20 de ani!”, a postat Andreea pe pagina personala de Facebook.

Cercetatorii sunt de parere ca sangele din cordonul ombilical poate fi folosit pentru tratarea unui numar mare de boli. Transplantul de celule stem din cordonul ombilical a salvat deja viata multor pacienti cu anumite tipuri de cancer si boli hematologice. 


Principalele beneficii ale recoltarii de celule stem sunt numeroase, insa cele mai importante aspecte sunt urmatoarele:
  • Celulele stem din sangele din cordonul ombilical sunt considerate solutia salvatoare atunci cand nu se gaseste un donator adecvat cu o grefa compatibila pentru pacientul in cauza. Atunci cand se cauta donator, medicii doresc intotdeauna sa gaseasca potrivirea perfecta, in general la membri din familia pacientului, respectiv frati sau surori. Sansa ca fratele unui pacient sa fie perfect compatibil este de 1 din 4. Avand in vedere dimensiunile din ce in ce mai restranse ale familiilor, doar 30% din pacienti au un frate donator care este perfect compatibil. Chiar si in ciuda milioanelor de donator inscrisi in registrele de maduva osoasa la nivel mondial, 1 din 3 pacienti nu reuseste sa gaseasca un donator adevcat.
  • Compatibilitate crescuta cu rudele de sange. In situatia in care tu, sotul/sotia sau ceilalti frati ai copilului au nevoie de un transplant, sansele ca celulele stocate sa fie perfect compatibile sunt de peste 25%. Deci recoltarea de celule stem poate salva chiar si membrii familiei, nu doar pe cel de la care se recolteaza.
  • Trateaza pana si cele mai grave boli. Celulele stem din sangele ombilical sunt utilizate astazi pentru a trata boli considerate odinioara incurabile, printre care leucemia, unele forme de cancer si afectiuni ale sangelui sau al sistemelor imun si metabolic. Celulele stem ale copilului tau reprezinta o sansa in plus la viata in astfel de situatii, peste 80 de boli putand fi tratate cu ajutorul celulelor stem. Printre ascestea se numara diverse tipuri de leucemii, anomaliile mostenite ale globulelor rosii, diverse tipuri de cancer ale maduvei osoase dar si alte tipuri de cancer.
  • Cercetatorii sunt intr-o permanenta cautare a modalitatilor de extindere a utilizarii celulelor stem. Interesul este acela de a dezvolta tesuturi care pot inlocui fragmente tisulare bolnave ale celor care au nevoie de un transplant. Diabetul sau boala Parkinson apar din cauza imbolnavirii unui anumit grup de celule, iar transplantul de celule stem ar putea inlocui celulele bolnave. Acest tip de transplant poate fi solutia salvatoare chiar si in cazul afectiunilor inimii sau ficatului.
  • La fel se intampla si in cadrul paraliziei cerebrale. In momentul de fata se desfasoara un studiu clinic pentru tratarea copiilor cu paralizie cerebrala cu celule stem din sangele din cordonul ombilical propriu recoltat la nastere. Un studiu anterior a demonstrat ca metoda este sigura si in prezent se cerceteaza eficacitatea acestui tratament.

Carmen Bruma, Oana Roman, Emma Zeicescu, Amalia Enache, Mirela Vaida, Raluca Culcea, Ioana Tigaila, Andreea Banica si Pepe – Ionut Pascu, Daniel Osmanovici, Octavia Geamanu, Viorica Susanu sunt doar cateva dintre vedetele care au ales sa investeasca in viitorul celor mici si au recolatat celule stem prin Baby Stem.

 Da-i sansa micutului tau sa duca o viata fara griji in ceea ce priveste sanatatea, apeland la Baby Stem pentru servicii de recoltare si stocare celule stem. Partener certificat Seracell in Romania, Baby Stem pune la dispozitia clientilor sai un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului si garantia calitatii germane.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search