joi, 4 mai 2017

Top 7 sfaturi despre produsele cu factor de protecție solară


Odata cu venirea verii si inceperea sezonului de plaja, informatiile despre protectia solara incep sa abunde internetul. Paradoxal, multe persoane continua sa ignore sfaturile specialistilor, chiar daca numarul cazurilor noi de cancer de piele la 100.000 de locuitori a crescut anual cu 3% si cu 200% din 1975 pana acum. Produsele de protectie solara Bottega Verde ingrijesc cu delicatete pielea expusa razelor soarelui, stimuland bronzul frumos si sanatos, evidentand frumusetea si stralucirea pielii. Fiind vorba de cosmetice naturale, acestea ofera protectie ridicata, dar mai mult decat atat functioneaza precum niste veritabile tratamente de infrumusetare.

BottegaVerde.ro a dat intalnirea jurnalistilor si bloggerilor in gradina centrului The.FAM. la o discutie despre protectia solara si ce recomanda specialistii atunci cand alegem cremele pentru plaja.

Intr-o discutie mai aprofundata despre problemele pe care organismul nostru le intampina o data cu expunerea la primele raze de soare, specialistii BottegaVerde.ro si The.FAM. ne-au ajutat sa constientizam care sunt cele mai importante 7 recomandari care trebuie luate in considerare despre protectia solara.

1. Nu aplici suficienta protectie solara


Produsele de protectie solara pe baza de minerale, cum ar fi oxidul de zinc si dioxidul de titan sunt, de obicei mai groase in aparenta, asa ca de multe ori oamenii cred ca aplica suficienta solutie, insa lucrurile nu stau chiar asa. Fundatiile de Cancer de Piele recomanda sa aplicam solutie o data la doua ore, fiind indicat sa consumam jumatate de recipient in decursul unei zile de plaja. 

2.  Alege produse pe baza de ingrediente naturale!

„Opteaza pentru un spray cu protectie solara pe baza de ingrediente naturale. Pe site-ul BottegaVerde.ro poti gasi o gama variata de produse cu factor de protectie solara fara parabeni si formaldehida. Incearca protectie solara - lapte spray cu protectie, antioxidant, cu extract de lemn dulce si petale de floarea soarelui spf 50 (150 ml). Contine ingrediente naturale, active, de inalta performanta: extractul de lemn dulce are o actiune antioxidanta, de calmare si de protectie impotriva razelor UV”, explica Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro.
3. Pentru ten folositi factor de protectie ridicat!

In special vara, in ritualul de zi cu zi, trebuie sa strecurati un produs cu factor de protectie ridicat. In general folosim creme cu protectie solara doar cind mergem la plaja, insa soarele este la fel de puternic si in oras. Pentru fata folositi protectie solara - crema de fata, antioxidanta, de protectie, pentru pielea sensibila si delicata, cu maxnolia si ulei de argan - protectie foarte inalta spf 50. Este mult mai usor de aplicat, se absoarbe rapid in piele si protejeaza tenul pe lunga durata. 


4. Nu folositi solutii cu factor de protectie solara expirate!


Cremele de protectie de obicei dureaza aproximativ doi ani nedeschise, insa odata ce ati desigilat capacul, va fi necesar sa o consumati in decursul a cateva luni. De asemenea, conteaza foarte mult si felul in care sunt depozitate. Tinute sub soare si in caldura, isi pierd din proprietati mult mai rapid. 

5. Cremele hidratante au, de obicei, un factor de protectie solara mult mai scazut


Protectia din aceste creme nu dureaza toata ziua si nu se recomanda sa se utilizeze ca si creme pentru plaja. Daca insistati sa folositi un lapte hidratant cu SPF, atunci puteti incerca protectie solara - lapte hidratant, cu extract de citrice si aloe vera - protectie medie SPF 30, rezistent la apa. Hidrateaza pielea, o protejeaza impotriva radiatiilor UV, fiind in acelasi timp rezistenta la apa. 

6. Nu trebuie sa neglijam parul!

Soarele poate dauna la fel de mult si parului, care devine uscat si se degradeaza. De aceea, obisnuieste-te ca in fiecare vara sa investesti in produse de ingrijire a parului cu SPF cat mai ridicat. Iata cateva optiuni: protectie solara - crema balsam pentru luminozitate, cu ulei din nuca de cocos si extract de lime, protectie solara - sampon matasos si de protectie, cu proteine de grau si filtru uv sau protectie solara - ser pentru definirea parului, cu lapte de cocos si extract de lime.

„Iesind afara, in soare, fara a folosi protectie UV, riscati sa estompati culoarea parului din cauza oxidarii, a lipsei de umiditate si a stresului general”, explica specialistii The.FAM. 


„Pe termen scurt vei observa ca parul incepe sa se usuce si sa devina deshidratat, iar pe termen lung putem vorbi chiar de imbatranirea prematura a parului, care se traduce prin reducerea volumului. Acea coada mare, groasa cu care esti obisnuita, pe masura ce inaintezi in varsta, va deveni tot mai subtire, iar soarele nu face altceva decat sa accelereze acest proces. Vara aduce, de asemenea, vant, clor si apa sarata care produc radicali liberi ce ataca fibrele de par, slabindu-i integritatea si punandu-l in pericol, creand un aspect general intepator si fragil”, adauga specialistii centrului The.FAM.


7. Filosofia BottegaVerde.ro este de a fi in armonie cu natura, de a folosi decent numai ingrediente naturale sau ingrediente pe care le numim „chimia verde”. BottegaVerde.ro a inceput ca un magazin pe baza de plante in anul 1972, in Pienza, in inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, este locul de inspiratie al ingredientelor active ale cosmeticelor BottegaVerde.ro. Astazi, BottegaVerde.ro concepe si distribuie produsele proprii, devenind primul lant de produse cosmetice de firma din Italia si numarul 1 in cosmetice naturale. 


Mai multe informatii pe www.bottegaverde.ro.

TheFAM. Home of Beauty - definitia simpla, eleganta, prietenoasa, ce pastreaza si intareste zona de FAMilie, fiind „CASA” unde gasesti tot ce ai nevoie pentru ingrijirea frumusetii. Am cautat un loc care sa intruchipeze acest concept si l-am gasit. O vila cocheta, cu o curte ce vara ne va imbia sa lenevim intr-un fotoliu la umbra savurand o cafea un ceai sau o limonada, intr-o zona foarte linistita din cartierul Dorobanti-Floreasca. 

Dar nu numai locul si conceptul sunt importante in acest proiect. 
Cea mai importanta este ECHIPA. FAMilia pe care o gasiti aici, familie din care si voi faceti parte, este sufletul acestui loc. Ne dorim ca trecand pragul casei noastre, sa va simtiti rasfatate, relaxate, multumite. Afla mai multe informatii pe www.thefam.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search