miercuri, 19 iulie 2017

Parfumul care miroase a dimineață frumoasă


Exista dimineata frumoasa?, ati putea intreba. Nu!, as putea raspunde. Nu sunt matinala, fiecare dimineata devreme imi strica feng-shui-ul pentru intreaga zi. Cu mici exceptii, insa. Diminetile de vara imi plac. Atunci cand la geam imi canta pasarelele (da, asa se intampla, desi stau in Bucuresti, intr-un cartier oarecare, nu la margine de padure!) si este racoare si soarele da sa iasa, dar mai intarzie un pic, asa incat sa ma lase sa alerg in voie, in parcul din apropiere. Si iarba este umeda si pamantul miroase a ud, de la stropitorile din parc. Atunci este frumos dimineata. Si imi mai plac diminetile la malul marii, cu rasarit. Recent am admirat un superb rasarit in Vama Veche, la Stuff, unde rasuna Bolero, imediat ce incepe cerul sa se inroseasca. Atunci imi dau mie lacrimile. O romantica incurabila, ce sa spun. Si stiti ce dimineti imi mai plac? Alea in care te vezi cu un om frumos la cafea. E drept ca tragi un pic de ochi si ajungi zombi la intalnire, dar gandul ca vei petrece un moment din start frumos cu un om drag, te anima! 

O astfel de dimineata a mirosit, recent, a magnolie, grapefruit, iar pe masura ce cafeaua de trezire isi facea efectul, se simteau arome de floare de portocal si orhidee. Cand deja zambetul era instalat si nici urma de morocăneală, am simtit ambra si boabele de tonka. O incantare, va zic!

First Instinct for Her poarta numele acelei dimineti, va dezvalui.



Este cea mai recenta lansare a casei Abercrombie & Fitch, un parfum delicat, rozaliu, proaspat, intalnit intr-o companie cum nu se poate mai dragalasa. Simona (da, tu, despre tine este vorba!) cea cu ochii verzi si un zambet molipsitor are asa o energie pozitiva si darul de a te face sa te simti confortabil in prezenta ei. Mai cunosc oameni care reprezinta diverse branduri si imi fac cunostinta cu produse cata frunza si iarba, zeci spre suta cred ca am intalnit in ultimii ani. Putini sunt cei, insa, care fac asta cu naturalete si nu te constrang si te lasa sa fii tu, fara a te simti vreo secunda in situatia de a scurta intalnirea. Si iti da senzatia ca o stii din secolul trecut.  

Da, deci dimineata cu Simona si al ei parfumel nou-lansat a fost una dintre acele dimineti frumoase, care mi-a bucurat acea zi.
Ne-am intalnit in parfumeria Douglas din Park Lake, evident cu mine intarziata, ea cu zambetul pe buze. Ce-o fi zis cand primea mesajele mele cu "Acum vin!", nu stiu 😁😁, dar jumatatea de ora pe care trebuia sa o petrecem impreuna s-a transformat in vreo trei ceasuri. Va ziceam doar ca iti da senzatia ca o stii de prin gradinita si v-ati intalnit acum, sa depanati amintiri.


Normal ca voi asocia tot timpul cu ea acest parfum nou-nout, First Instinct for Her. Asa fac de regula. Parfumurile sunt, pentru mine, amintiri. Incapsuleaza momente, trairi si senzatii. Dincolo de aromele pe care mi le lasa pe piele, un parfum devine preferat atunci cand este asociat cu un moment, cu un om, cu un loc.


 Rozaliul acesta proaspat, perfect pentru vara nu s-a mai lasat dus din geanta mea inca de cand ne-am cunoscut. Imi place sa-l reaplic peste zi, mai cu seama intr-o zi obositoare la birou. Ma revigoreaza instant, ca o bautura energizanta, va spun! Si tocmai din acest motiv il pulverizez discret, pe ici, pe colo, si cand plec dimineata la jogging. Ador amestecul de aer rece si proaspat cu aromele de citrice, dulci-aromate, ale lui First Instinct.

Ah, mi-am amintit: l-am purtat in par si la primul rasarit la malul marii, din vara aceasta! Abia astept sa-l duc in Grecia, cu siguranta vom scrie amintiri frumoase impreuna! 





Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search