joi, 14 septembrie 2017

4 sfaturi pentru protejarea dinților în sezonul rece



Pe masura ce sezonul de toamna se apropie, lucrurile incep sa se schimbe...nu doar in natura, dar si cu corpul nostru. Frunzele isi schimba culoarea, vremea devine mai rece si dieta noastra se schimba de la frig la cald. Unul dintre lucrurile la care poate nu va ganditi, este ca schimbarea sezonului ne influenteazadantura, mai exact sensibilitatea dintilor.

„Exista o multime de motive care ar putea crea sensibilitatea dintilor. Perierea dintilor, ata dentara si clatirea cu apa de gura de cateva ori pe zi ne vor ajuta sa ne mentinem sanatatea orala. Achizitionati o periuta de dinti cu peri moi si o pasta speciala pentru dintii sensibili. Nu numai ca aceste produse va vor face dintii mai putin sensibili, dar va vor proteja dantura”, spune dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile.

Iata cateva sfaturi oferite de specialistii cabinetului Andra Smile, care va pot ajuta sa va protejati dintii de frig.

1. Adoptati igiena orala corecta

Sensibilitatea dintelui la rece poate fi ameliorata la domiciliu destul de usor. Trebuie doar sa va intensificati igiena orala. Asigurati-va ca va periati dintii dupa mese si nu uitati sa folositi ata dentara. Daca inca suferiti de durere dupa modificari rapide ale temperaturii, puteti incerca sa schimbati pasta de dinti.
„O alta alegere excelenta este pasta de dinti desensibilizanta pe baza de calciu. Ofera o usurare imediata prin conectarea porilor deschisi care cuprind calciul dintelui. Aceasta imita metodele naturale de remineralizare ale corpului, protejand astfel terminatiile nervoase sensibile din dinti. De asemenea, asigurati-va ca utilizati o periuta de dinti cu peri moi”, explica dr. Monica Bratu, medic dentist generalist la cabinetul Andra Smile.

2. Metineti-va hidratati

Hidratarea corpului toamna este la fel de importanta ca in lunile calde de vara. Expertii recomanda cel putin 2 litri de apa pe zi. Acest lucru nu numai ca va mentine creierul si corpul sanatos, dar si dintii. Aportul corect de apa va asigura ca gingiile si dintii sunt umezi. De asemenea, consumand suficienta apa, veti produce mai multa saliva. Acest lucru este important, in special in timpul lunilor reci, deoarece se stie ca guraeste mai predispusa la uscare la temperaturi reci. Fara suficienta saliva, bacteriile se acumuleaza exponential in gura noastra.
„Incercati sa evitati bauturile dulci deoarece acestea nu sunt o modalitate buna de a ramane hidratati si zaharul ajuta bacteriile sa se reproduca. Alegeti apa si, bineinteles, ceaiul preferat. In plus, daca dintii sunt sensibili la frig, ar trebui sa evitati consumul de alimente acide, deoarece acestea pot contribui si la agravarea sensibilitatii acestora”, completeaza dr. Andra Custura.

3. Timp limitat petrecut in aer liber

„Ca orice alt material, cel din care dintii nostri sunt construiti se modifica si se contracteaza atunci cand temperatura creste sau scade. De aceea, modificarile bruste ale temperaturii pot determina fracturi mici pe suprafata dintilor.In cazul in care trebuie sa iesiti afara pentru a va face treaba, asigurati-va ca purtati o esarfa, astfel incat sa puteti mentine caldura in jurul gurii”, spune dr. Monica Bratu.

4. Reglati-va dieta

Dieta influenteaza sanatatea dentara. Nu este important doar sa aveti grija de ceea ce mancati, ci si atunci cand il mancati. Inainte de a va decide sa mergeti pe o anumita dieta, asigurati-va ca veti consulta un medic.
„Este foarte important sa limitati numarul de gustari. Acest lucru se datoreaza faptului ca gustarile pot fi mult mai periculoase pentru dinti decat mesele obisnuite deoarece se produce mai multa saliva in timpul meselor obisnuite, de aceea se reduc efectele acizilor”, afirma dr. Andra Custura.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search