luni, 23 octombrie 2017

Cel mai important lucru de știut atunci când îți alegi FONDUL DE TEN


Nu cred ca doar eu am trecut prin experienta penibila in care fata, pana la linia maxilarului, imi era de o culoare, iar restul pielii de alta culoare. Aveam o pasiune de neinteles pentru cumpararea fondurilor de ten mult mai inchise decat imi cerea pielea. Probabil pentru ca ma voiam mai bronzata decat puteam fi, in mod natural, la momentul acela. Sau ma trezeam cu un fond de ten rosiatic, desi pielea am are subton roz. Da, acesta este cuvantul magic: SUBTON. Acum, multi ani, nu stiam ce-i acela subton, testam un fond de ten pe mana, ajutata de o consiliera foarte "competenta" uneori si in lumina aceea puternica din magazin, imi parea produsul potrivit. La lumina zilei, insa, parca purtam o masca de Halloween, eventual Morcoveață.

Exista trei subtonuri pricipale: roz, neutru si galben. Un consilier bine pregatit va poate ajuta sa identificati subtonul pielii voastre, de aceea este preferabil sa cumparati fond de ten dintr-un magazin care poseda asa ceva. Evitati, astfel, sa aruncati aiurea bani pe un produs nepotrivit. 
Insa, pentru momentele in care nu se intampla lucrul acesta si va aflati la cumparaturi de cosmetice intr-un supermarket, va pot ajuta cu un mic ghid de alegere a fondului de ten potrivit.

Astfel, inainte de toate, trebuie sa tii cont cateva aspecte:

Analiza pielii intr-un spatiu deschis/in lumina naturala;

Demachierea obligatorie a tenului;

•Culoarea neutra a hainelor.


Asadar, când vorbim despre culoarea pielii, exista trei familii cromatice distincte. Cunoasterea subtonului este esențiala in determinarea culorii fondului de ten care ti se potriveste perfect.

•TEN RECE cu subton albastru-rozaliu; 
•TEN CALD cu subton galben-auriu; 
•TEN NEUTRU, undeva la bariera cromatica dintre cele doua familii precedente.L'Oreal a adaugat 10 nuante noi in gama True Match, fond de ten pe care il ador fara doar si poate, iar in functie de subtonul pielii fiecareia dintre noi, aceste nuante sunt urmatoarele:

Piele cu subton NEUTRU

Astfel, tenul neutru, situat la bariera cromatica dintre tenul rece si cald, insumeaza trasaturi comune tenurilor cu subton rece si cald. 
Gama True Match reuneste 3 nuante cu intensitati diferite care ti se potrivesc: 1.5 N | 3 N | 4 N


Piele cu subton ROZ

Astfel, tenul rece cu subton albastru rozaliu are urmatoarele caracteristici: 
-Par natural in tonuri deschise 
-Ochi deschisi la culoare 
-Expunerea la soare cauzeaza inrosirea pielii 

Gama True Match reuneste 3 nuante cu intensitati diferite care ti se potrivesc: 2.R/2.C | 3.R/3.C | 5N


Piele cu subton GALBEN 

Cunoasterea subtonului este esentiala in determinarea culorii fonduluide ten care ti se potriveste perfect. Astfel, tenul cald cu subton galben-auriuare urmatoarele caracteristici: 
-Par natural in tonuri inchise 
-Ochi inchisi la culoare (verde inchis, caprui) 
-Bronz usor si de lunga durata 

Gama True Match reuneste 4 nuante cu intensitati diferite care ti se potrivesc: 3.D/3.W | 5.R/5.C | 5.D/5.W | 7.D/7.W 


Intr-o postare viitoare, voi face review-ul acestui fond de ten si va pregatesc si o surpriza! 💛

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search