luni, 23 octombrie 2017

TOP 5 unturi de corp preferate


Cand nu colectionez sampoane, ma ocup de unturile si lotiunile pentru pielea corpului! Consider ca hidratarea pielii este extrem de importanta si nu doar tenul are nevoie de atentie, ci si corpul, mai cu seama ca mare procent din pielea care ne este data in gestiune se afla de la gat in jos. Folosirea unui produs de buna calitate pentru corp se traduce prin piele ferma, matasoasa, cu aspect placut, fara vergeturi, care se bronzeaza frumos, care nu se arde usor, fara coate uscate, cu un luciu sanatos. 

Mai cu seama pe final de vara, pielea noastra are nevoie de o hidratare si mai intensa, data fiind expunerea exagerata la soare, contactul cu apa sarata a marii, cu nisipul, mai ales daca nu consumam lichide suficiente (asa ca mine!). 
Stiu ca poate fi dificil sa aplici unt/crema/lotiune pe corp dupa fiecare dus, insa macar o data pe zi sau la doua zile incearca sa ai grija si de aceasta suprafata intinsa de piele si nu doar de cei cativa centimentri din zona fetei. :)
Te sfatuiesc sa alegi un unt pentru corp pentru ca hidrateaza si mai bine decat o lotiune, in cazul in care nu acorzi foarte multa importanta/timp acestui pas din rutina de ingrijire. Aplicat chiar si de doua ori pe saptamana, un unt pentru corp va face diferenta dintre o piele aspra, uscata, care se exfoliaza, in anumite cazuri si una fina, moale, ferma. 

Produsele folosite de mine anul aceasta sunt:


1. Untul cu paciuli, vanilie si lavanda de la SABON

Pe eticheta scrie "lotiune", insa as vrea sa-l trec la unturi pentru ca are o textura foarte cremoasa, densa, mai apropiata de unt, decat de lotiune, care pentru mine inseamna un produs lejer, fluid. Aceasta combinatie de arome este preferata mea de la Sabon, fie ca se regaseste in scrub, crema de maini sau alte produse. O ador! Nici o alta nu m-a cucerit pana acum la fel de mult ca si aceasta. Este proaspata si in acelasi timp dulceaga, imi revigoreaza toate simturile, de fiecare data cand o simt trag aer adanc in piept, asa incat sa asimilez toata aroma.
Untul este, cum va spuneam, gros si cremos, ca untul pe care il intinzi pe painea prajita si l-ai scos din frigifer cu o jumatate de ora inainte. 
Partea misto este ca, desi textura densa, te poate pacali sa crezi ca este un produs dificil de aplicat si ca poate implica un masaj de lunga durata si chiar o pelicula grasa ulterioara, te asigur ca nu-i asa. Intra repede in piele, o lasa matasoasa, extrem de placut parfumata si DELOC unsuroasa. E un termen urat asta din urma, dar altul nu-mi vine acum si chiar vreau sa ti-l scot din minte pentru ca sunt sigura ca apare undeva acolo, intr-un coltisor de imaginatie, cand te gandesti la unt pentru corp.
Anyways, untul este si foarte spornic. Ai nevoie de o cantitate mica pentru o repriza de hidratare. Eu iau putin in palme, il topesc doua secunde si apoi il intind pe brate, abdomen, picioare, etc.
Printre ingrediente regasim uleiuri din masline, din germeni de grau (cu un continut consistent de vitamina E si acizi grasi esentiali, excelenti pentru regenerarea celulara), din avocado, din migdale dulci, extract din Limba Mielului si alte minuni benefice pentru piele.
Il poti cumpara si online, de AICI



 2. Unt pentru corp cu aroma de lavanda -417

Am cunoscut acum vreo doi ani acest brand, -417, cand a intrat oficial si pe piata din Romania, exclusiv in farmaciile Sensiblu, insa o prietena care locuieste in Israel mi-l mai laudase inainte, cum ca este unul dintre cele mai puternice de acolo. 
Intre timp, m-am convins ca Beauty Sleeping Cream de la Minus 417 este in top trei cele mai bune creme pentru fata folosite vreodata in my life.  Ma tot tin de jumatate de an sa o prezint si aici si tot apare altceva intre timp si n-am reusit inca. Trebuie sa-mi fac timp zilele astea neaparat!
Si inainte sa va povestesc despre untul de corp cu lavanda, sa lamurim de la ce vine numele brandului, ca poate sunteti curioase! Asadar, Minus 417 este adancimea de la care se extrage din Marea Moarta namolul prezent in cateva produse -417. 
Cum ridici capacul borcanusului, te izbeste mirosul de lavanda al untului, aroma care se pastreaza pe piele multe ore de la aplicare. Imi place si nuanta usor movalie a untului.
Este onctuos, datorita untului de Shea din compozitie si contine un complex unic de vitamine (A, B, C, E, F) si minerale de la Marea Moarta.
Untul nu este un rasfat doar pentru piele, dar si induce o stare placuta datorita aromei de lavanda, relaxeaza simturile precum aburii degajati de o lampa pentru aromoterapie in care ati presarat cateva picaturi de ulei de levantica.
Hidrateaza foarte bine pielea, se absoarbe dupa cateva secunde de masaj usor, nu lasa pelicula grasa si este excelenta dupa dus, cand porii sunt deschisi.
Il gasisi in Sensiblu.


3. The Body Shop - unt de corp cu mango

Bine ca am apucat sa fac poza inainte de vacanta din Grecia, de la final de august, pentru ca l-am luat cu mine si evident ca l-am consumat pe tot. Vara dublez cantitatea de produse pentru pielea corpului pentru ca stau mult la soare, sunt efectiv innebunita dupa plaja, soare si mare si simt nevoia de si mai multa hidratare. Astfel, am plecat in Parga cu o cutie plina cu unt de corp si m-am intors fara el. Trebuie sa va spun ca miroase sen-za-ti-o-nal!!!
Are o aroma delicata de mango, ca o inghetata fina, iar textura este si ea intocmai. 
Este o crema untoasa, cu o consistenta delicata, fina, care se absoarbe rapid in piele. Nici nu mai aplicam parfum atunci cand o foloseam, atat de tare i-am indragit mirosul. 
In compozitie se regasesc uleiul din seminte de mango, extrem de eficient pentru pielea foarte uscata, uleiul din migdale dulci, unt de cacao si altele. 



4.  Crema parfumata pentru corp cu iasomie din gama Gelsomino INDIANO de la L'Erbolario

Am trecut-o eu la unturi, insa este de fapt o crema parfumata pentru corp, extrem de placut parfumata, care poate fi folosita si pe post de parfum. Am si gel de dus din aceeasi gama si cand le folosesc pe amandoua, imi miros si hainele pe care le port in ziua aia, nu doar pielea.
L'Erbolario este un brand tare drag mie, primul produs de care m-am indragostit iremediabil fiind crema pentru corp cu violete. Si parfumul din aceeasi gama este de vis! Cel mai fidel si mai placut parfum de violete intalnit in vreun produs cosmetic!
Revenind la crema cu iasomie, aceasta este nu doar foarte intens parfumata, ci si puternic hidratanta. Nu ma asteptam de la o crema parfumata. Acestea sunt, de regula, un soi de parfum sub forma de crema si nu au intotdeauna proprietatile unei creme hidratante.
Contine unt de Kokum, apreciat pentru conţinutul complex de acizi graşi, recunoscut pentru proprietăţile regeneratoare şi emoliente, cu beneficii excelente in cazul pielii deteriorate şi uscate.
Brandul L'Erbolario este prezent doar in farmaciile Sensiblu.



5. Crema de corp de la Douglas Home Spa, gama Seathalasso

Nu contine parabeni!
Trebuie sa va spun asta, inainte de toate, pentru ca este un atu al cosmeticelor tot mai rar intalnit!
Apoi va spun ca are, pe langa textura catifelata, un parfum fresh, proaspat, marin, ca pentru un Home Spa care se respecta. 
Am si alte produse din aceasta gama - spuma de dus, spray pentru corp- toate pastrand aceeasi aroma acvatica, racoroasa, cu accente balsamice, in care mirosul proaspat de mare se combina foarte bine cu notele calde si senzuale de mosc alb si cedru.
Imi place sa aplic dimineata aceasta crema pentru ca imi confera o senzatie de prospetime pentru intreaga zi, o aseman cu un pahar mare cu fresh de portocale baut la micul dejun.

O puteti cumpara si online, din magazinul Douglas virtual - AICI

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search