miercuri, 15 noiembrie 2017

Invitație într-o călătorie exotică dulce: Mauritius, insula de zahăr, vanilie și rom




Ce ai spune de o vacanta in Mauritius?! Da, da, in Mauritius - insula de zahar, vanilie si rom, a culorii, a bucuriei, a plajelor exotice și a apelor incredibil de albastre și... patria zaharului brun Sik & Kann. Si eu am aflat de curand ca trestia de zahăr si cultivarea ei reprezinta deja simbolul exoticei insule!

Brun, delicios și aromat, zahărul Sik & Kann Brun de Mauritius este un produs natural provenit din plantațiile de trestie de zahăr cultivate de sute de ani în superba insula Mauritius din Oceanul Indian. Procesul simplu de obținere, bazat pe extragerea sevei dulci din tulpinile de trestie prin metode tradiționale, permite păstrarea unei arome bogate.



Sănătos și natural, Zahărul Sik & Kann Brun de Mauritius este varianta ideală pentru a înlocui zahărul alb!

Există două categorii importante de zahăr: pe de-o parte cel mai comercializat și răspândit în întreaga lume, zahărul alb rafinat, care conține numai zaharuri (glucoză și fructoză), toate celelalte substanțe fiind înlăturate prin procedee chimice de rafinare. 

Și, pe ce altă parte, zahărul brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, păstrează și urme din alte substanțe naturale hrănitoare, provenite direct din planta de extracție. Zahărul brut are o culoare maronie, de unde și denumirea sa de zahăr brun.

Zahărul Sik & Kann Brun de Mauritius se obține prin extragerea, filtrarea și cristalizarea siropului natural din trestie de zahar cultivată în mod tradițional în Mauritius, fără rafinare. Este important de reținut că în timpul procesării nu se adaugă niciun fel de conservanți! Acest tip de zahăr este ideal ca îndulcitor în cafea și ceai și, datorită aromei sale intense, dă un gust fin și special prăjiturilor și dulciurilor home made. 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search