miercuri, 15 noiembrie 2017

Experiența mea la THE FAM. Tratamentul profesional Maria Galland pentru ten gras deshidratat

 
După cum multe dintre noi știm, confruntarea cu un ten gras este una dintre cele mai mari provocări pe care le poți avea în materie de îngrijire a feței. Tenul gras este caracterizat de o hiperfuncțiune a glandelor sebacee ­­– seboreea. Atunci când este produsă o cantitate normală de sebum, aceasta se deplaseaza către suprafața pielii prin pori, formând apoi o barieră protectoare a pielii. În cazul tenului gras, însă, pe lângă seboree, există o modificare a sebumului prin creșterea conținutului de acid oleic. Acest lucru favorizează deschiderea porilor, dând acel aspect de coajă de portocală, astfel formându-se comedoanele negre și albe.

Contrar opiniilor care pot exista referitor la tenul gras, dacă îngrijirea acestuia este neglijată sau neadecvată, iar nivelul de hidratare a organismului este scăzut, atunci se poate ajunge la o deshidratare superficială, favorizându-se apariția scuamelor și ajungându-se astfel la formarea unui ten seboreic deshidratat.  

Am crezut toată viața că am un ten dificil, cu tendințe de îngrășare, însă Iuliana Radu, cosmeticiana și makeup-artist la The Fam Home of Beauty m-a învățat că nu îmi înțeleg suficient de bine tenul.

Iuliana Cea-cu-mâini-de-aur Radu :)


Am aflat că am un ten seboreic cu tendință spre deshidratare, pori dilatați și aspect de coajă de portocală pe T – ul feței și o elasticitate redusă a pielii. Ce știam deja este faptul că pielea mea este subțire și predispusă la cuperoză, însă ce am aflat la The Fam este că în jurul ochilor și pe șantul nazogenian am riduri fine.

Recunosc că inițial am fost speriată de diagnoză și am fost copleșită de informațiile primite, crezând că îmi va fi imposibil să scap de problemele tenului, însă mi s-a explicat faptul că printr-o îngrijire potrivită, totul va fi bine.  Din ziua aceea nici ca am mai neglijat aplicarea cremei de ochi seara de seara si dimineata de dimineata! De multe ori saream peste acest pas, desi stiam ca o crema de noapte sau una de zi nu bifeaza si rolul cei speciale pentru ochi. Pielea din jurul ochilor nu are glande sebacee, de aceea necesita o crema speciala, care sa o hidrateze optim si sa previna formarea ridurilor. 

Aplicati, asadar, crema pentru ochi zilnic! Veti vedea efectul in timp, insa ca si efect imediat, va spun din experienta mea ca dimineata va veti trezi fara cearcane si acei ochi umflati care ne privesc trist din oglinda, desi poate am dormit suficient. O crema de ochi aplicata seara cu masaj delicat sau chiar tapotare va face diferenta, va asigur! Adio cearcane, adio pungi sub ochi, adio riduri fine!

Revenind, tratamentul profesional Maria Galland a fost o desfătare pentru pielea mea, mai cu seama ca the FAM este un spatiu prietenos, pozitiv si luminos, in care te simti bine inca de la intrare.

Iuliana a început cu demachierea ochilor și a buzelor cat de delicat a putut ea si va asigur ca poate! :) A folosit, evident, produse Maria Galland pentru demachierea ochilor, a tenului si a decolteului, produse pe care le-am mai intalnit in saloanele de infrumusetare de top. Sunt minunate, extrem de eficiente si au un parfum delicat, la randu-i un rasfat pentru simturi.

Au urmat curățarea și hidratarea. Cu ajutorul unei creme de gomaj bogată în acizi mi-a fost exfoliat ușor tenul, apoi mi-au fost extrase manual comedoanele negre și albe, pielea fiind vizibil mai curată după acest pas. De cele mai multe ori ma sperie acest pas, pentru ca, in unele locuri, a venit la pachet cu disconfort. Despre Iuliana nu degeaba v-am spus ca are maini de aur. A curatat atat de usor pielea, incat nu am simtit nici un picut de durere.


Hidratarea a presupus un proces mai complex, pentru că, din câte am înțeles, fiecare zonă a tenului are nevoi specifice. Pentru zona ochilor a fost folosit un produs cu acid hialuronic, pentru a acționa asupra ridurilor fine. În zona T a fost folosit un complex special conceput pentru reglarea secreției de sebum, cu ajutorul căruia tenul a fost matifiat și protejat împotriva iritațiilor. 

Pentru restul feței, pentru pomeți, gât și decolteu s-a folosit un produs obținut dintr-o piatră prețioasă și un complex de alge, specială pentru tenul cuperotic. Iuliana mi-a analizat atent tenul si a tinut cont de fiecare aspect al lui in parte. Nu a apelat la un tratament general, ci unul minutios personalizat.  A rasfatat cu atentie fiecare bucatica a tenului meu, aplicand cosmeticele adecvate.

După hidratarea tenului, am fost răsfățată cu aplicarea unei măști reci hidratante cu acid hialuronic, iar peste aceasta mi-a fost aplicată masca spumă Cocoon, bogată în vitamine și oligoelemenți. Arata dupa cum vedeti! Disconfort? ZERO! Stiu ca arata ciudatel, insa nu deranjeaza cu absolut nimic. Doar ca nu puteti deschide ochii in acele cateva minute, insa nu ustura pentru ca inainte de aplica un pansament protector pe ochi, iar inainte de spuma aceea se aplica, de asemenea, un fel de tifon, care sa permita doar patrundea substantelor hidratante in piele, iar masca sa fie usor de indepartat.



După acest proces mi-am simțit fața suplă și relaxată într-un mod deosebit, iar tenul arăta extrem de luminos și proaspăt. M-am uitat admirat indelung in oglinda, recunosc, atat de wow era pielea mea dupa acesti pasi! :)

În încheierea tratamentului, Iuliana cu mainile ei magice mi-a aplicat un ser intensiv cu extract de lotus pentru desensibilizarea pielii, o cremă nutritivă pentru calmarea și regenerarea pielii care previne îmbătrânirea prematură a tenului, iar pentru conturul ochilor a fost folosită o cremă specială care stimulează refacerea de colagen și reface bariera hidrolipidică a celulelor. 


 
Va las link AICI catre pagina de Facebook a acestui loc magic in care mi-am petrecut doua ore relaxante si unde as reveni oricand cu mare drag, fara emotii si teama!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search