miercuri, 6 decembrie 2017

Ingrijirea buzelor iarna. TOP 6 cele mai hidratante balsamuri pentru buze


Daca m-ar forta cineva sa aleg repejor trei cosmetice pe care sa le iau pe o insula pustie ar fi balsamul de buze, deodorantul si un sapun. Bine, as strecura si un sampon, cand nu se uita nimeni, asta daca sapunul nu ar merge folosit si pentru par. De cand ma stiu eu pe lume, adica 35 de ani, am avut probleme cu buzele. Vara, toamna, oricand, dar mai ales iarna. Cand eram copil, pentru mine, iarna inseamna buze crapate pana la sange. Si cum eu eram copil pe vremea aia cand nu exista nimic din ce este acum, deci nici balsamuri de buze, bunica mea stiti cu ce imi repara crapaturile din buze? Cu seu de oaie. Stiti cum era? De seara pana dimineata nu mai exista nici macar o crapatura, buzele erau catifelate din nou, hidratate si gata de iesit la sanius. Si seara repetam operatiunea si tot asa continuam intreaga iarna. Cum mirosea? Oribil! Dar la cat de rau ma usturau buzele si cu ce lacrimi plangeam zi de zi, acceptam! Paranteza: vad pe net ca Viorica de la Clejani foloseste pentru ten seul de oaie. Altii spun ca este excelent pentru repararea calcaielor crapate. Nu contest. Eu i-am vazut efectele, dar nu as mai folosi acum! Haha.

Si asta pentru ca acum exista L'Occitane, exista Apivita si Bioderma si alte minuni pentru care le multumesc zilnic celor care le-au creat. Nu-mi lipseste niciodata balsamul de buze, fie ca sunt pe plaja, fie ca sunt pe partie. Vara sau iarna, primavara sau toamna, absolut in fiecare zi folosesc balsam de buze si va spun ca ma ia panica atunci cand caut prin geanta si nu-l gasesc. Stiti ce fac? Intru in cel mai apropiat The Body Shop, ca ei au balsamuri la cutiuta si iau putin din tester. :) Daca se intampla sa plec din oras fara cel putin un balsam, imi cumpar negresit inca din aeroport sau din primul magazin care imi iese in cale, oriunde as fi.

Sa n-o mai lungesc, asa cum vedeti in foto, preferatele mele de anul acesta sunt:


#1 L'Occitane en Provence ultra hranitor 
 
Imbogatit cu Unt de Shea (10%) achizionat printr-un comert echitabil (big Like!), acest Balsam de Buze certificat organic hidrateaza, repara si protejeaza buzele uscate si crapate. Buzele tale vor ramane suple, catifelate, cu o senzatie de confort. Pe langa ingredientele care-l fac un produs senzational pe care buzele mele il adora, are si un parfum tare placut, delicat.

Este transparent si extrem de catifelat si de hidradant. Chiar acum l-am aplicat si este yuuummm!
Al meu este micut pentru ca il am din calendarul de advent L'Occitane pe care vi-l recomand din suflet. V-am aratat si pe Facebook, pe Instagram si Instastories cate ceva despre calendar. Va las si aici o poza cu produsele din casute si va reamintesc faptul ca folosind codul #PENTRUDIVE la cumpărăturile din magazinul online, aveti reducere 20% pana pe 25 decembrie.
Ma gandesc sa va arat produsele unul cate unul, sa vi le si prezint pe indelete pentru ca sunt excelente si merita asta.


#2 Bioderma Atoderm 

Ingredientul activ extrem de hrănitor al acestui balsam de buze, untul de Shea, repară și regenerează biologic buzele sensibile şi agresate. Este a doua iarna in care il folosesc si sunt foarte incantata de el. Oricat ar fi de deteriorate si de uscate buzele, reuseste sa le catifeleze si sa le hidrateze numaidecat. Este sub forma de stick, este transparent si aluneca usor pe buze. Il apreciez si pentru ca nu contine parabeni, nici alergeni, are un miros delicat de zmeura si este hipoalergenic.

 #3 APIVITA honey 

Balsamul de buze Apivita honey a intrat recent in rutina mea de ingrijire a buzelor. Nu tin sa va spun un motiv anume pentru care este senzational in afara de acela ca este Apivita. :)
Nici nu stiu daca trebuie sa mai vin cu o completare. Apivita e Apivita si nu cred ca s-a fabricat pana in ziua de azi un produs care sa nu placa unui om, de la cremele de plaja la sampoane si lotiuni pentru corp si orice alt produs al brandului. 
Pe scurt, va spun ca acest mititel cu gust de miere contine, ati ghicit, extract de miere, care are proprietatea de a catifela si repara buzele crapate, vitamina E pentru o extra hidratare, unt de Shea, unt de cacao, ulei de masline, ceara de albine, ulei de jojoba. Toate acestea sunt ingredientele ideale ale unui produs pentru ingrijirea buzelor! 
Si mai contine uleiuri esentiale de portocala si de geraniu.
Sper ca va imaginati ce aroma se simte pe buze! :)
Apivita gasiti in farmaciile Sensiblu sau in magazinul maaaare si frumos din mall Baneasa. 

#4 Douglas naturals

Balsamul de buze din gama Naturals de la Douglas nu contine coloranţi şi nici parfumuri sintetice, protejează şi repară buzele grație unei formule speciale pe bază de ulei de Argan şi rodie. 

Eu aplic intotdeauna balsam de buze inaintea rujului. Evit astfel uscarea buzelor pe parcursul zilei, din cauza rujului, oricat de hidratant s-ar recomanda el ca este. 


#5 Bio Krauter de la Life Care

Balsamul de buze cu galbenele BIO Kräuter este ideal pentru o hidratare in profunzime a buzelor sensibile. Confera o stralucire cremoasa si protectie impotriva factorilor poluanti. Al meu arata asa tragic pentru ca l-am tot plimbat dintr-o geanta in alta, inclusiv in cele de plaja, din vara. Astfel ca ambalajul s-a deteriorat, insa produsul este inca foarte ok. Abia l-am consumat jumatate si nici vorba sa renunt la el din cauza ambalajului. :)
Are efect calmant si hidratant. Uleiul de galbenele BIO, din componenta diminueaza iritatiile, iar uleiul de masline hraneste si reda buzelor aspectul natural. Formula extrem de blanda, textura cremoasa si mirosul placut fac din mentinerea sanatatii buzelor o placere zilnica.
Nu are culoare si un parfum natural, ce merge spre galbenele, insa foarte discret.
Informatii despre ingrediente, pret, cumparare, gasiti pe site-ul Life Care.


#6 Weleda berry red

Balsamurile de buze Weleda sunt disponibile in trei nuante - Nude, Rose și Berry Red, cu arome delicate de petale de trandafiri și vanilie si oferă o colorare discretă, luciu, dar si hidratare și protecție naturală, pentru buze fine și moi pe tot parcursul zilei.
Eu am nuanta berry red si este fix ceea ce-mi trebuie mie. Are o culoare foarte discreta, in ton cu cea a buzelor, doar foarte usor nuantata spre rozaliu.
Este un produs foarte hidratatant datorită conținutului de ingrediente vegetale pure: unt de shea bio, ceară din semințe de floarea soarelui, ulei de jojoba bio, ulei de ricin și ulei de masline.
Balsamurile nuanțate de buze sunt certificate natural NATRUE, nu conțin parfumuri sau conservanți sintetici, materii prime provenite din uleiuri minerale sau de origine animală și nu sunt testate pe animale, la fel ca toate produsele Weleda.
Gasiti Weleda in farmaciile Bebe Tei sau online. pe www.weleda.com.ro


imprimante termice spunea...

multumim pentru recomandari. big like!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search