miercuri, 6 decembrie 2017

Restaurante #pentrudive în București: POESIA


Ce inseamna restaurant #pentrudive? :) Pai, pentru mine inseamna combinatia perfecta dintre decorul frumos (placut ochiului meu), mancare pe care sa o savurez printre "hmmmm"-uri, chelneri care sa-mi zambeasca si vibe pozitiv, adica sentimentul ala misto pe care mi-l lasa o ora petrecuta intr-un loc si care nu poate fi programat. Il simt sau nu. Habar n-am cu ce are legatura, daca are vreo implicatie mediul extern sau pur si simplu vine dinauntru-mi. Mi s-a intamplat sa plec secatuita de energie si prost dispusa din locuri aparent impecabile si extrem de bine inauntrul meu dupa o sedere mai scurta sau mai lunga din locuri subestimate initial.



La sfarsit de toamna - a se vedea soarele ce inca isi permitea sa-mi mangaie picioarele dezvelite de fusta!- am bifat un praz memorabil la restaurantul Poesia. Daca si acum imi ploua in gura dupa acei creveti pe care ii veti vedea si voi mai jos, este clar ca au lasat amintiri frumoase. Partenera mea de pranz, Grozea cea de toate vacantele, a ales o portie de paste mega delicioase - Pappardelle cu spanac, ciuperci de pădure și trufe. Sincer va zic si cu o ploaie torentiala in gura ca nu am mancat, pana acum, paste mai bune in viata mea. Grozea venise chitita sa incerce "Paccheri cu funghi porcini și foie gras, așa cum îi plac lui Marius Manole", dat fiind faptul ca este mare fan al domnului.
Bine, trebuie sa recunosc: pe cat de bine ne potrivim noi doua la masa, in sensul ca pentru amandoua "pane-ul este viata", pe atat de putin este indicat sa iesim impreuna. Ne facem una alteia pofta de orice este in meniu, am comanda tot si am gusta din toate.
Chiar glumeam si spuneam ca locul nostru este in bucatarie, sa gustam din tot ce se gateste acolo. De altfel, eu sunt genul de om care mananca de pe foc, in timp ce fierb oalele. Trecand peste, la Poesia e de poezie!
Restaurantul din Aviatorilor 76 este este superb! Probabil ca acum nu mai este deschisa terasa, insa pe timp de soare este mi-nu-na-ta, dupa cum vedeti in aceste cateva fotografii. Interiorul este chiar si mai si! Ma gandeam, bucurandu-mi ochii cu decorul acela senzational, ca daca o fi (sper!) sa bifez vreodata o cununie (macar atat, nu mai zic nunta), acolo as face petrecerea de dupa Primarie! :) 
Ma si vedeam in capul acelei mase masive din lemn, in lumina aia calda de amiaza, cu multe flori albe pe masa... 


N-as vrea sa ma mai lungesc cu textul, asa cum imi sta in obicei, nici mie nu-mi prea place sa citesc romane pe la altii. Pe scurt va spun ca si desertul este fabulos. Am ales Panna cotta cu fructe de pădure si Alina, Mousse de ciocolată cu Amaretti, Baileys și crustă de migdale. Ce sa va mai descriu eu, avand in vedere pozele. Nota 2.000!
Va las link AICI spre restaurant si va mai uitati voi prin stanga si dreapta, pe meniu si ce va mai trebuie!
Eu va mai spun doar Pofta Buna!











Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search