vineri, 9 februarie 2018

FIS Children Trophy 2018 și cel mai frumos peisaj de iarnă văzut vreodată


De regula urasc iarna! O urasc si pentru ca iubesc vara si, implicit, trebuie sa-i urasc opusul (haha, logica, nu gluma!), dar si pentru ca urasc sa-mi fie frig, urasc hainele groase, urasc sa am picioare sugrumate de cizme, urasc ciorapii uzi, mainile inghetate, nasul degerat, aerul rece. Pentru ca urasc si cuvintele negative, gata cu "urasc"-ul! Iubesc sa-mi fie cald si bine, sa am pielea arsa de soare si picioarele scaldate de valuri, sa adun scoici, sa ma balacesc in ape turcoaz si sa ma uit spre cer, multumind pentru un astfel de privilegiu. Insa, acum cateva zile, am facut asta din mijlocul zapezii. Pentru prima data in viata mea mi-au dat lacrimile de prea mult frumos ce au avut ochii mei dinaintea lor. 

Nu credeam ca ma pot bucura atat de mult la intalnirea cu zapada, cu albul nemarginit, cu brazi impodobiti de Sus, cu creste de munti desenati de Artistul suprem asa cum nu am mai vazut vreodata. Sigur ca am traversat ierni multe, vreo 35 mai exact, insa niciodata n-am fost atat de incantata sa ma aflu in mijlocul unei mari de alb, deopotriva inghetata dar si scaldata de soare, intr-un sentiment nemaintalnit. V-am mai spus ca ceva se intampla cu mine. Ma bucur atat de mult ca incep sa vad frumos unde altadata vedeam urat, ca ma pot bucura de tot ce-i in jurul meu, ca pot simti pana in adanc de inima minunatia unui peisaj de iarna atunci cand altii se plang de frig.
Am ajuns in Poiana Brasov cand imi doream mai mult. Nici unul dintre prietenii mei nu voiau sa mearga, nici macar pentru o zi, nimeni n-a avut timp sa mearga chiar si pentru o zi la munte. Insa niciodata dorintele mele nu raman fara ecou si ma simt privilegiata pentru asta. Fix cand visam cel mai mult si mai mult sa ajung la munte, sa vad zapada si-mi parea atat de rau ca trece iarna pana mi se va indeplini dorinta, ma contacteaza Bianca de la aicisescrie.ro  pentru a ma invita la o conferinta de presa care va avea loc in Poiana Brasov. Norocoasa sau ce? :) Eu stiu ca cineva Acolo Sus ma iubeste, cu sau fara semne care sa-mi demonstreze asta, dar imi creste inima de fericire cand se intampla sa traiesc dovezi clare ca dorintele mele sunt ascultate de Cineva.
Anyways, inainte sa va arat pozele alea superbe la care face trimitere titlul acestui articol, va spun, pe scurt, despre un eveniment tare misto care va avea loc in Poiana Brasov. 


Asadar, aproximativ 100 de schiori din zece ţări vor participa la finele lunii februarie, în Poiana Braşov, la cea mai mare competiţie de schi alpin organizată în România - FIS Children Trophy. Competiţia, lansată în premieră în România de către Asociaţia de Turism Poiana Braşov, Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi Primăria Braşov, se va desfăşura în zilele de 23 şi 24 februarie şi se adresează tinerilor schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani. 
Sportivii vor concura la probele de slalom uriaș și slalom pe pârtia Subteleferic din masivul Postăvaru. Acest eveniment va continua până în anul 2022, fiind înscris încă patru ani în calendarul Federației Internaționale de Schi (FIS).
„Pentru mine, Children Trophy reprezintă un pas înainte în schiul alpin și totodată o rampă de lansare pentru tinerii sportivi către schiul de înaltă performanță”, declară ambasadorul sportiv al competiției Ioan Gabriel Nan, multiplu campion național și internațional.
 „Există un interes din ce în ce mai ridicat pentru acest sport, mai ales în rândul tineretului, și prin urmare, organizarea competițiilor sportive la noi în Poiană constituie un mijloc de promovare spectaculos, prin care să facem cunoscută această zonă pe întreg mapamondul”, ne-a spus Dragoș Frățilă, directorul general al Teleferic Grand Hotel.
„FIS Children Trophy se desfășoară în Poiana Brașov datorită notorietății pârtiilor de aici și a experienței dobândite cu ocazia organizării cu succes a probelor de schi alpin din cadrul FOTE 2013 (Festivalul Olimpic de Tineret European). Un  alt  motiv  important  pentru  atribuirea desfășurării competiției este dotarea  domeniului  schiabil  cu: instalația complet automatizată pentru fabricat zăpadă artificială compusă din 29 tunuri și 120 de lănci, de fabricație TechnoAlpin, și un număr de 6 mașini de pregătit și preparat pârtiile, marca Kassbohrer”, spune Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil.
„Baza materială din Poiana Brașov este comparabilă cu cea existentă în stațiunile care găzduiesc concursuri de nivel internațional, în sensul  în  care  circa  70%  din   capacitățile   de   transport   sunt marca Doppelmayr, lider mondial în domeniu” completează Ioan Rufa, director general Ana Teleferic.

Ambasadorii competiției FIS Children Trophy sunt Ioan Valeriu Achiliroaie și Ioan Gabriel Nan, cei mai reprezentativi schiori români.
Printre sponsorii acestui eveniment se numără Allview, Husqvarna, Raiffeisen Bank, Paste Băneasa, Ceresit, Ana Hotels, Teleferic Grand Hotel, Alpin Resort Hotel, Schaeffler, RCS-RDS, Ana Teleferic și Stoica & Asociații.

Si acum sa va arat fotografiile pe care le-am facut in Poiana Brasov si sus, in punctul terminus al telecabinei, foarte aproape de Varful Postavarul, la o altitudine de 1799 de metri. Am realizat cu ocazia asta, inca o data, cat de frumoasa este tara noastra! Iubesc muntele si sper sa ajung sa-l admir in toata splendoarea si anul aceasta cel putin la fel de des ca si anul trecut!






















Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search