joi, 22 martie 2018

NATURAL vs BIO. 3 branduri de cosmetice pe care trebuie să le cunoști!


 

Este foarte important sa stim ca, in industria cosmetică, organic nu este acelaşi lucru cu natural. Principala diferenţă este cauzată de lipsa unei legislaţii în ceea ce priveşte produsele cosmetice naturale, în timp ce toate produsele organice trebuie să respecte reguli şi standarde foarte stricte. Ca să fie declarat un produs cosmetic „natural”, acesta trebuie să conţină minimum 15 % din ingrediente de origine naturală. În schimb, regula pentru a obţine certificarea unui produs BIO este ca 95 % din ingrediente trebuie sa fie de origine naturală şi trebuie sa fie obţinute din agriculturi certificate bioecologic.

Un produs se poate numi „organic" şi afişa pe etichetă acest lucru dacă ingredientele şi procesul de fabricaţie nu implică pesticide, îngrăşăminte chimice, radiaţii şi modificare genetică. Este garantat faptul că plantele se cultivă pe terenuri pe care nu a fost aplicat niciun fel de îngrăşământ chimic de cel puţin 3 ani, sunt culese fără a li se aplica procedee chimice şi sunt ambalate fără conservanţi sau alţi substituienţi chimici.


În schimb, natural presupune folosirea de ingrediente ce provin din plante, dar produsul poate să conţină conservanţi, parfumuri artificiale sau alte substanţe chimice de sinteză. În plus, plantele pot să fi suferit modificări genetice sau să provină din culturi stropite sau tratate.
In conditiile in care organismul nostru absoarbe circa 60% din continutul cremelor, uleiurilor sau lotiunilor aplicate pe piele, cel mai indicat ar fi ca acestea sa fie cat mai blande. In caz contrar se poate ajunge la diferite afectiuni, cele mai importante fiind dezechilibrele hormonale si metabolice. Solutia este folosirea produselor non-toxice, adica cele organice/bio.
Cosmeticele organice exclud anumiţi conservanţi consideraţi nocivi (cum sunt parabenii), însă acest lucru nu le face să expire mai repede. 

Ele autorizează folosirea altor produse, cum ar fi alcool benzilic, acid benzoic, acid sorbic, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu etc. În plus, la cosmeticele organice sunt des folosite uleiurile esenţiale, cunoscute pentru proprietăţile lor conservatoare, dar care asigură şi proprietăţi benefice produsului.

Branduri de cosmetice bio si naturale

Cosmeticele bio au castigat in mod legitim teren in ultimii cativa ani. Sunt fabricate din substante naturale, cu o multime de vitamine, ingrediente cu efect de hidratare si antioxidanti care sprijina si stimuleaza functiile naturale ale pielii. De regula nu contin substante sintetice, cum ar fi conservanti, coloranti sau parfumuri. Cosmeticele naturale si organice nu irita pielea , de aceea sunt foarte potrivite pentru cei sufera de alergii si au probleme cu pielea sensibila. Ecologic.
La Notino.ro am gasit o gama larga de produse cosmetice naturale de inalta calitate si produse cosmetice organice de la cele mai bune branduri de pe piata, cum ar fi Lavera, L'Occitane, Weleda, Saloos, Klorane, NUXE si multe altele pe care le gasiti aici.



1. NUXE
 Laboratoarele NUXE au fost fondate la începutul anilor ‘50 în Franţa. Adevăratul punct de cotitură în istoria brand-ului a sosit de-abia în 1989, când a fost cumpărat de o entuziastă susţinătoare a aromoterapiei şi a fototerapiei, Aliza Jabez. 

Primul produs pe care l-a creat singură - uleiul uscat Huile Prodigieuse® - a devenit un mare succes. L-am avut in cateva randuri si este absolut fabulos. Dincolo de parfum, care este dulceag, vanilat si extrem de placut, uleiul satineaza pielea, ii confera un luciu sanatos, hidrateaza. Nu ramane gras pe piele, doar se cheama "ulei uscat" si, in plus, poate fi folosit si pe par pentru un plus de hidratare. Il gasiti la un pret foarte bun pe Aoro.ro si va las AICI link direct.
Am avut Huile Prodigieuse si in varianta cu sclipici, acesta adica, pe care vi-l recomand din suflet pentru serile de vara, cand pielea bronzata va arata fabulos dupa ce il veti aplica!

Următoarele succese nu s-au lăsat mult aşteptate - de exemplu, balsamul de buze Rêve de Miel® este unul dintre cele mai utilizate din lume (în fiecare minut şi-l aplică o femeie). De interes este şi faptul că NUXE a depus deja 32 brevete de invenţie.
Denumirea NUXE a apărut prin îmbinarea cuvintelor „natură“ şi „lux“
Nuxe refuză să folosească ingrediente precum parabeni, uleiuri minerale şi materii prime de origine animală (cu excepţia produselor apicole). Dermatocosmeticele NUXE, dezvoltate folosind metode originale bazate pe descoperirile din botanica modernă, sunt concepute în primul rând pentru pielea uscată şi sensibilă. Conţin 80% ingrediente naturale şi, înainte de introducerea pe piaţă, orice produs este supus unui control strict al calităţii şi al siguranţei pentru sănătate.




2. L'OCCITANE
L’Occitane oferă o gamă largă de produse cosmetice de calitate și de parfumuri, elaborate conform principiilor fitoterapiei și aroma-terapiei. 
Baza preparatelor sunt uleiurile esențiale și ingredientele naturale. Acestea sunt alese cu grijă, în funcție de eficiența și de capacitatea de a da pielii tot ceea ce are nevoie pentru a fi frumoasă. L’Occitane înlocuiește sistematic substanțele artificiale cu ingrediente naturale, ori de câte ori este posibil. Dintre ingredientele naturale utilizate în produsele L’Occitane se numara imortela, renumită încă din evul mediu pentru efectele sale terapeutice, captivantul parfum de mirt din Corsica, miraculosul unt de shea din Burkina Faso, migdalele de la cultivatorii din Provence, angelica cu efecte de hidratare și revitalizare sau simbolul aromatic al regiunii Provence – lavanda. 

AICI gasesti zeci de produse L'Occitane, de la deodorante si geluri de dus, pana la pretioasele creme pentru fata din gemele Immortelle si Pivoine Sublime, dar si apele de toaleta cu trandafir sau bujor, pe care le iubiti deja sau pe care le veti iubi sigur, daca ajungeti sa le folositi chiar si o singura data. Preferatul meu este Roses et Reines, un parfum fascinant, perfect pentru sezonul cald.
Te asigur, orice produs care poarta sigla L'Occitane ai alege va fi extraordinar! N-ai nici o grija!




3. Soaphoria

Brandul slovac Soaphoria este specializat în fabricarea şi în vânzarea unor produse cosmetice organice. Filozofia sa este simplă - de a oferi produse de primă clasă, la preţuri rezonabile, totodată dezvoltând activităţi educaţionale în domeniul ecologiei şi al stilului de viaţă sănătos. 
Soaphoria se mândreşte cu faptul că marea majoritate (peste 90 %) a produselor sale nu conţin ingrediente de origine animală. Un accent deosebit este pus pe utilizarea materialelor de ambalaj uşor reciclabile. În compoziţia produselor Soaphoria găsiţi ingrediente din plante de cea mai înaltă calitate - unt de shea, ulei de cătină, extract de muşeţel şi multe altele. O menţiune specială merită faptul că toate cosmeticele sunt produse manual! 
De la bombe aromate pentru baie si uleiuri naturale din struguri, de avocado, morcov si ricin si pana la sampoane care rezolva diverse probleme ale scalpului sau lotiuni si masti de curatare, pe Notino.ro (link aici) gasiti zeci de produse Soaphoria.





Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search