luni, 26 martie 2018
Sigur ca imbatranirea pielii este un proces normal si trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca nu vom avea pana la adanci batraneti o piele perfect neteda, iar eu chiar nu incurajez operatiile estetice care ofera asta. Fiecare rid spune o poveste, o doamna care isi arata cu eleganta varsta este admirabila. Insa pana sa ajungem la varsta bunicilor noastre, avem de traversat varsta primelor riduri, iar aceasta inseamna, in unele cazuri chiar si 25 de ani. Stresul, alimentatia saraca in vitamine, lipsa protectiei solare, hidratarea insuficienta, insomniile sau somnul de proasta calitate pe termen lung, absenta unei ingrijiri corecte a pielii sunt doar cativa dintre factorii care grabesc imbatranirea pielii, iar ridurile nu sunt deloc un "accesoriu" exclusiv al mamelor noastre, ci poate fi remarcat si pe chipurile femeilor care nici nu au atins pragul de 30 de ani.
Cateva masuri pe care le putem lua din timp asa incat sa intarziem cat mai mult instalarea ridurilor sunt unele la care nici nu te-ai putea gandi ca au o influenta atat de puternica asupra chipului tau. Astfel:
1. Nu fi agresiva cu pielea ta!
Nici atunci cand demachiezi, nici cand aplici crema hidratanta, nici cand clatesti masca sau folosesti scrubul. Imi spunea cineva, nu demult, ca "spal bine, bine fata pana cand se inroseste pielea. Frec circular, sa pun sangele in miscare si trag de piele pentru a o face mai elastica!". No way! Nu va recomand una ca asta, iar specialistii cu care am intrat in contact de-a lungul anilor m-au sfatuit sa curat delicat tenul, sa nu frec agresiv dischetele demachiante, sa nu trag pielea in jos, sus, stanga dreapta - nu asa devine pielea elastica!. Majoritatea specialistilor nu recomanda exfolierea mecanica sau ne sfatuiesc sa ne limitam la doua operatiuni pe luna, nu mai des pentru ca acele particule abrazive agreseaza pielea, indeosebi pe cea sensibila. De multe ori, in timpul curatarii tenului care mi se face la saloanele de infrumusetare mi se intampla sa adorm, atat de delicat este realizat acest procedeu. Ceea ce va recomand sa faceti si voi acasa!
2. Nu freca ochii si pielea din zona lor!
Evident ca nu poti evita acest lucru atunci cand simti sa faci asta cu toate celulele corpului tau, insa incearca sa scarpini ochii intr-un mod cat mai delicat pentru ca pielea din zona lor este atat de delicata si de subtire si lipsita de grasime, incat este usor de "creponat".
3. Mai usor cu strâmbetele!
Stiu ca nu mergi pe strada si te transformi in Mr. Bean in orice vitrina, insa uneori nu constientizam ce fețe-fețe facem atunci cand ne bucuram, ne intristam, suntem nervoase, povestim cu maxim entuziasm ceva. Daca uneori observam ca gesticulam agresiv si ne mai domolim expresia bratelor, mimica este ceva mai greu de controlat daca nu ne privim in oglinda in momentul respectiv. Chiar si atunci cand suntem concentrate in fata laptopului, citim sau scriem ceva, avem tendinta de a incrunta fruntea si de a sta asa minute bune.
4. Ce spui despre gimnastica faciala?
Specialistii sustin ca rezultatele nu intarzie sa apara daca ne tinem de treaba, asa ca nu strica sa incercam. Astfel, pentru ridurile de pe frunte stai aşezată pe scaun, staţi dreaptă, cu umerii relaxaţi.
Mişcări: Puneţi mâinile pe frunte, în poziţie orizontală. Ridicaţi sprâncenele. Mâinile dumneavoastră trebuie să le împiedice să coboare, apăsând cu fermitate. Menţineţi presiunea timp de 10 secunde, apoi eliberaţi sprâncenele.
Pentru ridurile dintre sprâncene, la fel, stai aşezată pe scaun, staţi dreaptă, cu umerii relaxaţi.
Mişcări: Plasaţi degetele arătătoare pe fiecare sprânceană, până la rădăcina acestora. Încercaţi să ridicaţi sprâncenele, rezistând presiunii aplicate de cele două degete. Menţineţi această presiune timp de 30 de secunde.
Beneficii: Acest exerciţiu are ca efect diminuarea ridurilor dintre sprâncene şi tonifierea muşchilor frontali.
Eliminarea ridurilor de tip "laba gâştei" se poate face astfel: tine ochii închişi, plasaţi degetele mijlocii pe colţurile externe ale ochilor şi trageţi usor de ploape în direcţia tâmplelor. Încercaţi să deschideţi ochii, forţând această mişcare atât cât este posibil. Menţineţi poziţia timp de 10 secunde.
Beneficii: Acest exerciţiu este excelent pentru resorbţia ridurilor din colţul ochilor.
5. Foloseste o crema de fata potrivita!
Cu hidratarea nu dai gres niciodata, indiferent ce varsta ai sau ce probleme are pielea ta! Cremele hidratante sunt un must oricand, insa atunci cand deja te confrunti cu primele riduri, incearca sa aduci o calitate in plus cosmeticelor pe care le folosesti si anume sa te orientezi spre creme de fata destinate acestui aspect. Daca folosesti o crema antiage nu inseamna ca ai ajuns la varsta bunicii, nu te speria!
Este important sa tii cont de varsta careia se adreseaza anumite cosmetice - multe au deja inscriptionata o varsta anume pe ambalaj, gen 45+, 55+, etc - insa varsta pielii nu corespunde intotdeauna cu varsta posesoarei.
Astfel, un specialist poate recomanda crema potrivita dupa ce va analizeaza tenul si chiar daca ai 30 de ani poti avea riduri mai profunde decat o femeie de 40.
Exista, insa, cosmetice destinate primelor riduri, care nu-ti fac rau, indiferent la ce varsta le-ai utiliza.
Una dintre cele care mie imi plac acum este crema de zi Balea Teint Perfektion, care se gaseste exclusiv in magazinele DM.
Exista si varianta de noapte, eu nu o am inca, insa ma gandesc sa-i dau si ei o sansa, dat fiind faptul ca aceasta de zi se comporta atat de bine. Si am mai folosit o masca pentru buze din aceeasi gama, cu bioceluloză si acid hialuronic, care netezește buzele si hidrateaza intens.
Produsele din aceasta gama, Balea Teint Perfektion sunt VEGANE.
Revenind la crema de fata, aceasta este una hidratanta, care promite sa amelioreze primele riduri, datorita ingredientului activ Myramaze, extras din Myrothamnus flabellifolia, o planta care traieste in Africa, poreclită "planta învierii" chiar şi în Analele de Botanică de la Universitatea din Oxford. Acest titlu, un pic cam mistic, se explică prin faptul că, până şi în condiţii de ariditate extremă, această plantă care trăieşte în zonele secetoase din Africa centrală şi de sud, revine la viaţă în câteva ore după ce a primit câteva picături de apă.
Pe langa acest ingredient- minune, crema mai contine vitamina E care lupta cu stresul oxidativ si ulei de Babassu, un ulei ușor, penetrant, ce protejează pielea de deshidratare și luptă împotriva semnelor îmbătrânirii cutanate. Lasă pielea hidratată, mătăsoasă și catifelată.
Crema ofera protectie solara, cu SPF 15.
Textura cremei este delicata, intra rapid in piele, nu lasa pelicula grasa si permite aplicarea imediata a fondului de ten. Are un pret foarte mic si o gasiti, repet, la DM.
6. Sprijinirea frecventă a capului "în cot" şi orientarea bărbiei în piept poate accentua ridurile gâtului. În plus, pielea devine mai laxă sub conturul osos al maxilarului.
7. Adoptarea unei poziţii greşite când faceţi sport poate avea aceleaşi efecte: apariţia guşei şi ridurilor gâtului, de altfel, cel mai dificil de estompat. Aşadar controlaţi-vă poziţia capului când faceţi sport: privirea trebuie să fie mereu înainte, gâtul întins, iar bărbia la unghi de 90 de grade.
8. Dormitul preponderent pe aceeaşi parte accentuează ridurile de pe partea respectivă, mai ales a şanţurilor lacrimilor. Încercaţi să schimbaţi săptămânal partea de pat pe care îl împărţiţi cu partenerul. De asemenea, nu dormiţi pe burtă, obicei care obligă o parte a feţei să stea strivită ore în şir, de pernă. Dacă nu mă credeţi, observaţi-vă cu atenţie acele linii de "somn" de pe faţă, uneori atât de adânc imprimate. Dacă vreţi să vă salvaţi faţa, încercaţi să dormiţi pe spate. Dacă vă e greu, puneţi o pernă sub genunchi care să vă oblige în această poziţie. (sursa: csid.ro)
Trimiteți un comentariu