Căderea părului la copii este uimitoare, dar poate pune probleme chiar mai mari decât în cazul adulților. Aceasta poate fi cauzată de un dezechilibru hormonal, poate fi dermatologică sau, pur si simplu, poate apărea din cauza lipsei de atenție la pieptănat. Află de la specialiștii Wella Professionals ce soluții poți pune în practică ca să combați căderea părului la cei mici.
Dacă în cazul adulților, căderea părului este provocată de cauze precum stresul, problemelele dermatologice sau coafarea agresivă, oare cum stă treaba în cazul copiilor? Ei bine, și la cei mici, situația sună cam la fel.
Antoaneta Stoican, membru în echipa creativă de Top Hairstiliști Wella Professionals, ne detaliază care sunt principalele cauze ale căderii părului la copii.
”Stresul, problemele dermatologice sau lipsa vitaminelor sunt principalii factori ce declanșează căderea părului la copii. Acest fenomen afectează mai rar copiii, dar atunci când apare, acesta poate avea o cauză dermatologică (tinea capitis, alopecie areata, telogen effluvium). Tot așa, căderea părului poate fi cauzată de lipsa unor vitamine din corp, precum A, C sau D, sau din cauza emoțiilor, stresului, anxietate.” spune Antoaneta.
Vitaminele și părul
Extrem de importante pentru dezvoltarea copiilor, vitaminele sunt esențiale și în cazul unui păr frumos. ”Lipsa unor vitamine sau asimilarea lor defectuoasă poate reprezenta un factor negativ care determină aspectul nesănatos al părului”, punctează stilista Wella Professionals.
Ce ai de făcut când vezi că al tău copil se confruntă cu căderea părului?
Fii atentă la semnele care dau de veste despre starea de sănătate a copilului tău. Căderea părului poate fi cauzată de o problemă de origine dermatologică, dar, în același timp, ea poate vesti un dezechilbru al mineralelor sau unul hormonal. Cere părerea unui medic. Investigați cauzele. Nu stați pe gânduri!
Cum perii părul copiilor ca să nu îl agresezi?
Nu fi agresivă! Periază părul copiilor cu blândețe. Ei au firele de păr mult mai fine și mai fragile decât adulții. Operațiunea de pieptănare trebuie să se deruleze dimineața și seara, cu o perie din fibre naturale. Totodată, poți să utilizezi și un ulei de păr care să te ajute să descurci mai ușor firele.
Cum speli corect părul copiilor?
Un păr strălucitor la o fetiță este de poveste. Cum păstrezi acest aspect de mică prințesă? E simplu!
”Părul copiilor trebuie spălat de fiecare dată când vedem că este murdar și gras. Astfel, le putem împrospăta părul o dată sau de două ori pe săptămână”, recomandă Antoneta Stoican. Totodată, nu uitați că un păr sănătos are nevoie să fie tuns regulat. Să fie pieptănat de câteva ori pe zi și fie hrănit atât din interior, cât și din exterior”
Trimiteți un comentariu