vineri, 4 mai 2018

Cum aplicăm corect bronzerul și care sunt preferatele mele pentru vara 2018

sursa
Bronzerul este cel mai bun prieten al femeilor care îşi doresc o piele bronzată tot timpul anului, mai cu seamă dacă este aplicat pe o piele uşor arămie în urma contactului cu autobronzantul. Sfatul experţilor în make-up este să aplicăm bronzer nu doar pentru sculptarea pomeţilor şi, în general, conturarea fetei, ci şi pe decolteu, însă cu grijă şi într-o cantitate adaptată nuanţei tenului nostru pentru că riscăm să avem, la final, un chip mult prea bronzat în comparaţie cu restul pielii corpului.

Nu uitaţi: bronzerul poate fi blush, însă blush-ul nu poate fi folosit pe post de bronzer! Pe scurt: cu ajutorul bureţelului propriu sau al unei pensule speciale pentru bronzer, aceasta pudră bronzantă poate fi aplicată atât pe ten, cât şi pentru a sublinia anumite părţi ale corpului, însă regula nu este valabilă şi în cazul fardului de obraz, care este doar pentru obraz. Acesta din urmă se găseşte în variaţii de roz şi arămiu, ceea ce nu o recomandă şi pentru alte zone ale corpului. 


Dacă aveţi pielea mult prea deschisă la culoare, NU exageraţi cu bronzerul pentru că machiajul riscă să fie un fiasco! Tentaţia este să bronzam cât mai mult pielea, însă atunci când tenul este maroniu ca după cinci zile de plajă, iar restul corpului acoperit de o piele albă ca laptele, aspectul nu-i deloc unul de dorit! Atenţie: puteţi aplica puţin mai mult bronzer în zona feței doar atunci când purtaţi bluze cu mânecă lungă şi eventual cu gât înalt, aşa încât doar tenul să fie expus, iar restul corpului camuflat de haine! Altfel, rezumaţi-vă la un puf discret de bronzer pentru a sublinia pomeţii, bărbia și doar foarte discret fruntea!

În cazul meu, bronzerul nu lipseşte niciodată din geanta cu cosmetice, fie vară, fie iarnă. Vara îl ador pentru că se aşează perfect peste un chip bronzat (natural sau cu ajutorul produselor autobronzante) şi mă ajută să-mi conturez pomeţii, iar ochii verzi merg de minune cu nuanţa ciocolatie a bronzerului. Iar în restul anului îl folosesc pe post de fard de obraz, cât de discret mă lasa inspiraţia de moment!

Bronzerele mele preferate, în acest moment, sunt:

 

- Make-Up Studio Bronzing Powder Lumiere, care este o pudră bronzantă specială, în sensul că are şi efect iluminator. Ador să-mi finisez machiajul cu ajutorul ei. În timp ce bronzează şi îmi sculptează frumos pomeţii, are şi rol de iluminator. De aceea, îmi place să-l aplic şi sub sprânceană, iar uneori chiar pe post de fard de pleoape. Pentru serile de vară petrecute la malul mării, aceasta pudră vă va scoate din anonimat negreşit! Aplicată în zona pomeţilor, pe pleoape şi chiar decolteu va evidenţia perfect bronzul prin irizaţii discrete. Pudra este deosebit de fină, se aşează perfect pe piele, rezistă pe durata întregii zile, indiferent că este una caniculară sau cu temperaturi foarte scăzute. Nu se strânge în pliurile pielii, nu intră în pori şi lasă un aspect satinat pielii! 



- theBalm Desert Bronzer este un alt bronzer pe care îl folosesc de mult timp. Motto-ul The Balm este ”Frumoasă în 5 minute”, iar americanii ştiu mai bine decât oricine că timpul înseamnă bani, aşa că nu-i vreme de pierdut, nici măcar cu machiajul zilnic. Textura foarte fină a acestui bronzer mă ajută extrem de mult în zilele aglomerate, în care trebuie să ies din casa din 10 minute şi mă întorc seara târziu. Se aplică perfect pe piele, chiar şi în absenţa unui fond de ten şi rezistă peste zi, fără a se „topi” inestetic. Uneori îl folosesc pe post de pudră, în strat lejer, pe toată faţa şi un pic pe decolteu, alteori doar în zona pomeţilor. 
Important de menţionat: cosmeticele The Balm vizează toate categoriile de vârstă. La urma urmei, chiar fondatoarea brandului, Marissa Shipman, spunea că: ”Tinereţea e o stare de spirit, ce ţine de conţinutul genţii de cosmetice”. Apreciez, totodată, foarte mult ca aceste produse nu au fost testate pe animale şi nu conţin parabeni. 


- Pentru o aplicare perfectă a bronzerului şi o distribuţie uniformă a pudrei vă recomand folosirea unei pensule speciale. Uneori avem tendinţa să nu schimbăm pensulele şi să o folosim pe aceeaşi atât pentru pudră, cât şi pentru blush, bronzer sau iluminator. Greşit! În primul rând pentru că produsul folosit anterior rămâne în perii pensulei şi riscăm să ne alegem cu roz în vârful nasului sau deasupra sprâncenei, dar şi pentru că fiecare pensulă este creată special pentru o anume textura de pudră. Iluminatorul este diferit de pudra liberă, care, la rândul ei, este total diferită de bronzer. Aşadar, vă recomand să folosiţi o pensulă special dedicată pudrei bronzante, mai cu seamă că, repet, ea poate fi aplicată şi pe corp.  

 
Capul rotunjit al pensulei cu peri fini, pentru pudră bronzantă, numărul 14 de la Marionnaud asigură o aplicare mai uniformă a pudrei bronzante și un aspect mai neted al tenului. Peria pentru pudră bronzantă poate fi folosită pentru aplicarea pudrei bronzante fără bază de machiaj sau peste fondul de ten, pentru mai multă definire. În plus, această pensulă nu a fost testată pe animale și este creată din peri sintetici.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search