luni, 14 mai 2018

Dr. Elena Martin lansează programul Esthetic Boost


Secolul XXI este fara doar si poate era perfectiunii si a tineretii fara batranete. Chiar daca multi dintre noi realizeaza ca frumusetea este in ochii celui care priveste, deceniile in care ni s-au impus standarde de simetrie ale fetei si, mai ales, ale corpului, si-au pus amprenta asupra mentalitatii noastre. Tocmai de aceea avem nevoie de imbunatatiri constante pentru a ne simti mai increzatori in fortele proprii si in felul in care aratam.

Este foarte important insa, ca atunci cand alegem o interventie estetica, sa plecam de pe patul de operatie la fel de sanatosi precum am venit, dar mai frumosi. Primul pas in acest sens este alegerea medicului potrivit.

FELLOW EBROPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery), cu peste 1000 de interventii la activ, doamna dr. Elena Martin aduce in Romania programul Esthetic Boost, creat in urma experientei sale din Statele Unite. Dupa ce a efectuat stagii de perfectionare in spitale precum celebrul Mayo Clinic, Cleveland Clinic si Miami Clinic, doamna doctor a ales sa se intoarca in Romania pentru a oferi pacientilor sai interventii estetice de nivel international.

Blefaroplastia- trend al momentului in chirurgia estetica
Intrebata care sunt cele mai frecvente operatii estetice pe care le realizeaza romanii si care este plusul pe care il aduce pe piata chirurgiei plastice din Romania, dr. Elena Martin a raspuns:

 “Am observat ca, in tara noastra, cele mai frecvente operatii sunt cele de marire a sanilor si blefaroplatistia (remodelarea estetica a pleoapei). Datorita tehnicii pe care am deprins-o in SUA si a folosirii unor instrumente cum ar fi pensa Ellman, care asigura o tehnica minim-traumatica in perioada operatorie, recuperarea postoperatorie este rapida, cu cicatrici extrem de mici. Spre exemplu, recuperarea unei operatii la sani in urma unei interventii realizate conform programului Esthetic Boost, va dura intre 2 si 4 zile. Asta inseamna de 7 ori mai putin decat recuperarea intr-un caz obisnuit, care se intampla in 2-4 saptamani. Fac asta pentru ca ma preocupa atat sanatatea fizica, cat si cea psihica a pacientului si imi doresc ca experienta alaturi de mine sa fie una cu rezultate extraordinare.”

Oricat de tentant ar fi sa tratam anumite defecte, exista cateva reguli pe care medical ni le recomanda cu privire la interventii, mai ales in zona fetei:

“Cu totii ne dorim rezultate graitoare si de obicei incepem cu remodelarea faciala, acolo unde ridurile sunt principala problema, apoi cearcanele si relaxarea cutanata. Totusi anumite interventii pot face diferenta, sunt minim invazive si se recomanda inaintea operatiilor estetice radicale. Daca ar fi sa aleg o ordine corecta pentru realizarea acestor interventii, as recomanda initial injectarea de grasime proprie, asta pentru ca este extrem de eficienta si este si usor asimilata, facand parte din corpul nostru; apoi ar urma injectarea de acid hialuronic; apoi firele de lifting si in cele din urma, la varste ceva mai inaintate si pentru rezultate extreme timp de zeci de ani, recomand facelift”, declara dr Elena Martin.

Calitatea pielii si stilul de viata au si ele un cuvant de spus in demersul realizarii unei operatii estetice, spune dna chirurg plastician:

“Daca ma gandesc la dorinta oamenilor de a avea o piele perfecta, tind sa imi amintesc de prelgerile celebrului dr. Zein Obagi, care spunea ca pielea perfecta este doar cea de bebelus si ca singurul lucru pe care il poate face un medic este sa o trateze cu produse adecvate si prin interventii benefice care sa poata tinti realizarea acestui tel. Iar eu ma aliniez aceastei credinte.

In ceea ce priveste stilul de viata, am o veste mai putin buna pentru fumatori: exista interventii care sunt mai mult decat riscante pentru ei. De exemplu abdominoplastia cu liposuctie in aceeasi interventie; ridicarea de sani si facelift-ul in cadrul aceleiasi operatii. Vascularizatia fiind foarte scazuta in cazul unui fumator, sunt riscuri mult mai mari atunci cand se ridica o cantitate mare de piele in timpul operatiei, iar de acolo pot aparea complicatii.”


Si pentru ca suntem in sezonul cald si multe dintre persoane se feresc sa faca interventii vara, dr Elena Martin demitizeaza acest subiect.

“Operatiile estetice se pot face indiferent de anotimp. Regula postoperator este insa sa se foloseasca crema cu SPF 50, care se aplica din doua in doua ore, pentru a avea efectul scontat. Experienta la Miami, unde 90% din populatia de pe strada avea minim o interventie estetica la activ, mi-a demonstrat faptul ca anotimpul cald nu este un impediment pentru atingerea telurilor in domeniul frumusetii.”
www.elenamartin.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search