De ce acest nume? Iniţiativa este, înainte de toate, a oamenilor care locuiesc în Sectorul 6. În urma unui chestionar amplu desfășurat în vara trecută, echipa centrului comercial Drumul Taberei a decis să asculte „vocea poporului” şi să ofere locuitorilor din zonă un spaţiu generos, dotat cu cafenele şi restaurante, spaţiu de joacă, librărie, zone de relaxare. Pe scurt – un loc unde vor petrece timp de calitate, la doi paşi de casă, și nu doar unde vor scăpa de grija cumpărăturilor. Toate manifestările viitoare ale acestui brand vor fi gândite să aducă împreună oamenii din cartier, pentru binele comunității lor.
Mie personal, spațiul de pe strada Brașov, nr. 25 mi-e „acasă”, dar şi loc de muncă pentru că nu doar o dată mi-am rezolvat aici chestiuni legate de job, doar cu un laptop alături, wi-fi şi o cafea mare cu lapte.
Da, acest mare centru comercial din Drumul Taberei nu-i doar despre cumpărături, deşi acestea mi-au intrat deja în reflex de când locuiesc în zonă, ci despre petrecut timp de calitate împreună cu vecinul, fratele, partenerul de afaceri sau prietena pe care o chemi la cafea de la cateva staţii ale tramvaiului 41 depărtare.
De aceea, consider că botezarea spaţiului cu pricina în „Drumul Taberelor” este o idee excelentă. Oameni din diferite tabere, de vârste sau categorii sociale diferite, se strâng sub acelaşi acoperiş, care le oferă şansa de a petrece timp de calitate chiar în zona în care locuiesc, fentând astfel traficul nebun din Capitală, dar și pentru a desfășura diferite acțiuni sociale și care privesc nevoile cartierului.
Pentru că omul sfințește locul, așa cum știm cu toții, Drumul Taberelor va fi, fără doar și poate, un simbol al oamenilor buni și frumoși pe care eu i-am întâlnit în acest cartier, în cei opt ani (and counting) de când le sunt vecină.
Pe lângă noul nume al „centrului de împrietenire al oamenilor din Drumul Taberei”, stabilit de comun acord cu locuitorii zonei este şi noul logo al complexului „Drumul Taberelor”. Şi acum vine supriza: logoul este chiar harta cartierului Drumul Taberei, reinterpretată, iar fiecare dintre culorile sale reprezintă un atribut asociat cartierului: albastru - lacul din parcul Moghioroș, verde – spațiile verzi din cartier, portocaliu - culoarea fațadelor blocurilor din Sectorul 6. Galbenul? De la culoarea florilor de tei, desigur!
Promit să vă țin la curent cu schimbările care vor mai apărea în Drumul Taberelor, cu activitățile care se vor desfășura în acest spațiu, iar daca aveți și voi idei legate de posibile proiecte pe care le putem face împreună „acasă la mine”, vă rog să-mi dați de veste!
Trimiteți un comentariu