luni, 23 iulie 2018

5 sfaturi pentru îngrijirea cuticulelor


Unghiile frumoase sunt unghii ingrijite, iar in acest ritual intra si/mai ales ingrijirea cuticulelor. Cuticulele au o funcție importantă, deoarece garantează că nicio bacterie nu va pătrunde în acel spațiu al unghiei. De aceea, pielea din jurul unghiei nu trebuie eliminată complet, asa cum faceam eu pe vremuri, cand efectiv taiam pana dadea sangele. Din pacate, treaba asta inca se mai intampla la anumite saloane. Mama a patit recent si e trist ca in 2018 se mai taie cuticula pana la sangerare si se mai aplica si carmin, dupa una si alta. 


„Tăierea cuticulelor se face doar în anumite situații, când excesul de piele este cu adevărat abundent. Cu toate acestea, cuticulele sunt deranjante și inestetice. Ele pot crește la baza suprafeței unghiilor, făcând ca lacul să dureze mai puțin pe unghie. Dacă ții cont de câteva sfaturi, te vor ajuta să-ți îngrijești corect cuticulele ș să ai unghii sănătoase.”, ne sfătuiește Jessica Vartoughian - creatoarea brandului Jessica Cosmetics.

5 sfaturi pentru o bună îngrijire a cuticulelor:


- Îndepărtează rezidurile mai vechi de lac de unghii, cu ajutorul unui solvent. Lacul de unghii tinde să usuce pielea;

- Aplică câteva picături de ulei special pentru hrănirea/hidratarea zonei din jurul unghiei. Masează unghiile câteva minute. Îndepărtează excesul de produs cu o dischetă din bumbac;

- Îndepărtează cuticulele cu ajutorul unei soluții speciale. Aceasta te va ajuta să dizolvi cuticulele, fără să le tai sau torturezi. Aplici soluția și lași să acționeze timp de 1 minut;

- După aplicarea uleiului/soluției speciale pentru cuticule, te ajuți de un băț special (cele din lemn de portocal sau de măslin sunt de preferat) pentru această zonă și împingi cuticulele spre interiorul marginei unghiei;

- Ai nevoie de cantități adecvate de vitamina B și C. Un aport mare de vitamina B poate ajuta la întărirea și îngroșarea unghiilor. Deficitul de vitamina C este asociat cu creșterea cuticulei și cu fenomenul unghiei încarnate.

„Evită ruperea cuticulelor cu degetele sau, mai rău, cu dinții. Nu le tăia nici cu foarfeca! Aceste două sfaturi sunt primele pe care trebuie să le iei în calcul dacă îți dorești să ai mâini și unghii sănătoase, fără probleme. Dacă totuși te confrunți cu unele mici probleme ce-ți creează disconfort, poți apela la soluții bazate pe miere sau aloe vera. Ajută pentru calmarea zonei inflamate și evitarea unor infecții.”, adaugă creatoarea brandului Jessica Cosmetics.

Recomandare pentru unghii îngrijite și sănătoase: Nourish – emolient cuticule. Preț: 74 lei; Phenomen Oil – hidratare intensivă. Preț: 76 lei. 

Ambele de la Jessica Cosmetics. 




Valeria Chertes spunea...

Multumesc pentru sfaturi.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search