marți, 28 august 2018

Iți plac fructele goji? Ai idee ce beneficii pentru sănătate au?

Toata lumea a gustat cel putin o data fructele goji sau sper s-o fi facut, dar cate persoane stiu cu adevarat beneficiile acestor mici delicatese. Unora li se pot parea gustoase, altora greu de mancat. Nu pot spune ca ma da pe spate acest fruct, nu simt nevoia de a-l manca zilnic sau vreo pofta greu de stapanit atunci cand ma gandesc la goji, asa cum se intampla cu pepenele, de exemplu. Vorbesc despre fructul consumat ca atare pentru ca in suplimente, siropuri, amestecuri diverse, nu-mi displace. Mai ales ca am citit multe despre beneficiile sale extraordinare.

Life Care iti prezina 3 motive pentru care fructele de goji, un superaliment bogat in antioxidanti, nu trebuie sa iti lipseasca din casa. 


1. Te ajuta sa scazi in greutate
Boabele Goji impacheteaza energie sanatoasa in portii mici. Gustul lor bogat, dulce, impreuna cu continutul ridicat de fibre, te pot ajuta sa ramai pe drumul cel bun in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. Apeleaza la ele pentru o gustare usoara, astfel pofta de dulcuri sa nu iti mai dea batai de cap. Adauga-le in iaurt sau salata in acelasi mod in care ai folosi stafidele.

Valoarea nutritiva a acestora cu continut scazut de calorii si cu zahar redus le face un substitut perfect pentru alte fructe uscate cu un continut mai mare de zahar. O portie are doar 23 de calorii.

2. Antioxidant pentru ochi si piele

Studiile au indicat nivelul ridicat de antioxidanti in boabele goji, in special carotenoide, care pot reduce riscul de degenerescenta maculara, principala cauza a orbirii in randul persoanelor de peste 55 de ani. Antioxidantii protejeaza celulele impotriva descompunerii atunci cand sunt expuse unor factori toxici cum ar fi fumul si radiatiile. Mai mult, alimentele cu nivel mari de antioxidanti sunt adesea bogate in fibre si au un continut redus de grasimi nesanatoase. 

 Acelasi studiu a constatat, de asemenea, ca persoanele mai in varsta care au consumat suplimente alimentare zilnice cu fructe goji timp de 90 de zile au constatatat o mai slaba hipopigmentare, dar si o imbunatatire a vederii.

Life Care iti propune Life Impulse® cu Goji, supliment alimentar complex de fructe, care poate ajuta la o revitalizare fizica si psihica a intregului organism. Portia zilnica de energie se regaseste in sucul de goji combinat cu mere, pere si cirese negre. Amestecul de ingrediente are efect antioxidant, reduce riscul bolilor renale, stimuleaza sistemul nervos, metabolismul si functiile sexuale.

3. Sustine sistemul imunitar si protejeaza impotriva gripei

Goji sustine sistemul imunitar prin promovarea dezvoltarii bacteriilor prietenoase ale sistemului gastrointestinal. Combinatia de fibre si polizaharide naturale sustin dezvoltarea bacteriilor instestinale sanatoase, cum ar fi probioticele.

Aceastea protejeaza organismul impotriva bacteriilor nocive, sustin procesul digestiv, reduc simptomatologia afectiunilor digestive si riscul de reactii alergice.

Astfel, consumate regulat, fructele goji intaresc imunitatea, amelioreaza oboseala si revitalizeaza organismul, ajutand totodata la mentinerea nivelului normal de colesterol, trigliceride si glucoza in sange. De asemenea, fructele goji imbunatatesc vederea si protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search