vineri, 28 septembrie 2018

ECOOKING, un brand exclusiv Douglas, organic si 100% vegan


Mi-e foarte draga ideea Lianei (avetisiperoz.ro) de a promova brandurile de cosmetice, care folosesv ingrediente (cat mai) naturale, dar mai ales pe acelea care nu testeaza pe animale. Cautati pe Facebook dupa hashtag #IepuriiNuAuNevoieDeRimel si veti gasi cateva dintre articolele foarte interesante ale Lianei. Brandul ECOOKING este, asadar, unul dintre cele prietenoase cu natura si animalele si doar la asta ma gandesc atunci cand folosesc produsele cu aceasta eticheta, pe care le gasiti exclusiv in magazinele Douglas.


Inedit la acest brand pe care l-am descoperit recent chiar in prezenta celei care l-a creat este ca anumite produse sunt atat de naturale, incat pot fi mancate. Acestea au un simbol special pe ambalaj, un vas mai exact, iar asta inseamna ca nu reprezinta absolut nici un pericol daca ajung chiar si pe mana unui copil. Ideal ar fi ca acesta din urma, copilul adica, sa nu manance crema de fata :), insa si daca se va intampla sa prinda un borcanel cu crema, cu manutele lui curioase, si sa-l foloseasca pe post de jucarie, fiti linistite ca nu i se intampla nimic. 
Anyways, normal ca nu mananca nimeni masti si creme si serumuri, insa acest simbol vine sa ne demonstreze ca produsele au ingrediente 100% naturale, organice, prietenoase cu natura, oamenii si animalele. Acest lucru ma bucura mult, pe mine personal. Nu sunt ipocrita, nu pot sa mint acum ca am in rutina de ingrijire si make-up doar produse de acest fel, dupa cum nu mananc doar salate bio si pun mana la nas cand trec pe langa fast-food. Inca nu sunt un om atat de evoluat, dar pe cat simt si pot, incerc sa nu ranesc nimic din jurul meu, de la plante la iepuri, ca tot vorbeam despre ei.


Cat despre Ecooking, m-am convins cat de naturale sunt produsele pentru ca insasi Tina Sogaard, the owner of ECOOKING, a "gatit" balsamul de buze, una dintre vedetele brandului, in fata noastra, a celor prezente la evenimentul de lansare, in Douglas Baneasa.
Extrem de relaxata, evident sigura pe minunile care ies din mainile ei, Tina a amestecat uleiuri si unturi, in proportii bine stabilite in urma atator ani de experienta, a incalzit la bain-marie si in doar cateva minute a fost gata o minune rozalie, ca un macaron delicios, pe care fiecare dintre noi, curioase spectatoare pana atunci, am turnat-o in ambalajele pe care le vedeti in fotografii. Dupa racire, a luat nastere LIP BALM -ul cu migdale si ulei de argan, in cutie metalica, extrem de hidratant, cu un gust placut si 100% natural.


Numele ECOOKING vine si de la faptul ca Tina a pus numele brandului, in propria bucatarie, din dorinta de a-si pregati siesi o serie de creme si potiuni naturale, din ingredientele pe care le avea prin casa, amestecand uleiuri si unturi naturale dupa retete proprii. Abia sfarsise un divort care a scos-o din zona de confort, slabise foarte mult, pielea nu mai arata ca inainte si nimic din cosmeticele de pe piata nu reusea sa o multumeasca. Astfel, si ca un soi de terapie menita sa o ajute sa uite tristetea cu care se lupta, Tina a inceput sa gaseasca solutii pentru problemele pielii sale si pentru ca in scurt timp rezultatele au inceput sa apara, prietenii sai si-au dorit sa incerce si ei produsele "gătite" de Tina.
Incet, incet, fenomenul a luat amploare si acum ECOOKING este unul dintre cele mai indragite branduri din Danemarca si foarte popular la nivel international.



Produsele au ambalaje minimaliste, cu aspect medicinal, nu conțin parfum artificial, nici parabeni sau culori artificiale, ci 100% uleiuri organice, vitamine si antioxidanti.
Formulele contin ceramide, peptide, retinol si multe alte ingrediente extrem de benefice pentru piele, uleiuri si unturi organice.
Cu excepția texturilor de balsam, cum ar fi îngrijirea buzelor, pentru care se utilizează ceară de albine naturală, toate produsele etichetei sunt 100% vegane.




Am testat serurile Stram Op (cu peptide) si Vitamin A (cu retinol) sub forma de capsule si imi plac la nebunie!!!, masca exfolianta cu acid lactic, acid glicolic si acid salicilic - care pisca usor tenul, in primele minute de la aplicare, dar apoi dezvaluie o piele foarte fina si lipsita de celule moarte si pori astupati. Mi-a placut mult si gelul pentru spalarea tenului, scrubul pentru fata, iar una dintre prietenele mele imi spune ca este foarte incantata de serumul pentru acnee.

Nu-mi lipseste din geanta Multi Balm, un produs care ajuta la regenerarea pielii afectate de anumite iritatii sau arsuri provocate de razele solare. Extrem de hidratant, acesta este un balsam multifuncțional pentru pielea uscată sau crăpată. Printre altele, poate fi folosită pe zonele cu piele uscată, ex. față, călcâie, mâini și coate, cuticule, mușcături de insecte, buze crăpate.
Revin cu detalii, pe masura ce descopar si beneficiile altor produse Ecooking.



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search