luni, 14 ianuarie 2019

An nou, dorințe noi




Este 14 ianuarie astazi. Observ ca nu am scris nimic in 2019. Cu greu trag si acum de taste pentru ca nu am absolut nici un fel de inspiratie sa povestesc ceva. Nici nu stiu daca am ce sau in ce fel as putea trece in revista cateva dintre banalitatile care mi s-au intamplat in aceste 14 zile din noul an. Ups. Iar sunt negativista si nemultumita, desi mi-am propus ca anul asta sa merg pe recunostinta, pe multumire si apreciere. Este greu, insa, sa fii tot timpul pozitiv si zen, atunci cand nu esti vreun iluminat. Inevitabil esti prins in mreaja unor ganduri mai putin frumoase. Nu zic "urate" pentru ca si asta este una dintre dorintele mele pentru 2019: sa nu mai folosesc negatii (tocmai am folosit una) si nici cuvinte negative, cu vibratie scazuta.

Altfel, mi-am propus sa calatoresc si mai mult. Anul trecut am ajuns in Budapesta, Paphos (Cipru), Thassos (Grecia), Sozopol (Bulgaria) si Roma. Parca astea au fost. Si Romania, evident. Iar in Poiana Brasov mi-a placut atat de mult in ianuarie anul trecut, incat in weekend voi da inca o fuga si sper sa regasesc la fel de frumos locul. Peisajul ala mirific (puteti revedea AICI pozele) cu brazii albiti de zapada m-a fermecat pe veci, desi nu sunt o iubitoare de iarna. Ziceam ca mi-am pus in minte intentia ca in acest an sa calatoresc si mai mult si ce credeti? In aceste 14 zile din noul an am planificate deja 3 deplasari, dar mentin surpriza deocamdata!

Mi-am mai propus sa fac mai mult sport, sa am grija cu alimentatia nu in sensul de slabit, ci vreau sa-mi respect mai mult corpul si oricat de mult mi-ar placea sa mananc, voi cantari de doua ori ceea ce-mi pun in farfurie. Anul trecut o luasem razna cu sucurile. Beam foarte rar apa, as fi baut in continuu cola, nestea de piersica si fuzetea verde si din ala cu musetel. Evident ca si acum salivez dupa ele, insa stop! Ce e destul e destul. S-au adunat niste kilograme din cauza unei asemenea cantitati de zahar pe care am acceptat-o de bunavoie in corpul meu si e vremea sa pun punct. N-as mai vrea sa beau nici ocazional pentru ca bauturile astea dau dependenta si degeaba iti propui ca bei o sticla pe saptamana pentru ca se va transforma intr-o sticla pe zi, in mod clar. De fiecare data cand vei simti sete, gandul iti va zbura la suc, in nici un caz apa. Si pentru mine a fost destul. Anul asta este despre apa, multa apa, mai cu seama ca am probleme cu retentia de apa si deshidratarea pielii din cauza unei hidratari deficitare.

Cat despre sport, m-am ocupat si anul trecut cu mersul pe jos si jogging ocazional in parc. Insa, anul asta s-a terminat cu ocazionalul si mi-am propus sa ma tin serios de treaba. Este extrem de greu sa te urnesti, mai ales daca nu ai o rutina in sensul asta sau, si mai rau, daca n-ai facut in viata ta o ora de sport, cum se intampla cu unele dintre prietenele mele. Insa, ajuta sa te vizualizezi in timp, asa cum ti-ar placea sa arati, iar pentru asta sa stiti ca ajuta si urmarirea unor conturi de femei preocupate de fitness, aerobic, yoga sau stretching. Am gasit cateva astfel de pagini pe Instagram si ma ajuta cand vad cu cata usurinta fac fetele alea superbe abdomene sau genuflexiuni si, mai ales, cat de frumos le arata corpul in urma practicarii regulate a sportului. Nu zice nimeni nimic despre performanta si cinci randuri de patratele.

Este nevoie de extrem de multa munca in sensul asta, dar o silueta armonioasa ne dorim toate si nu este deloc greu de obtinut daca am face macar 10-15 minute de sport pe zi. Va recomand, in sensul asta, tot felul de programe de pe Youtube. Nu costa nimic, sunt specializate pe zona abdomenului, coapse, picioare, orice parte a corpului vreti sa lucrati. Sunt unele destinate incepatorilor, daca va situati in zona aia. Sunt si programe de yoga pentru incepatori, de asemenea. Sau stretching. Eu va recomand sa le combinati pe toate, sunt la fel de benefice si necesare si eventual sa le impartiti pe zile. Stretching-ul este recomandat inainte de orice fel de sport am face, iar mai apoi selectati orice fel de program vi se pare interesant si credeti ca va foloseste. Sunt foarte eficiente, va asigur! Astfel, nu aveti nici o scuza sa nu faceti un pic de miscare. Nu costa nimic, nu trebuie sa plecati de acasa, nu pierdeti timp in trafic si nici nu ratati serialul preferat. Intinse pe covor, cu privirea spre TV puteti foarte usor sa bifati 50 de abdomene si/sau cateva exercitii pentru picioare. :)

Tot legat de respectul pentru propriul corp, mai cu seama fata de sistemul nervos si corazon ar fi si indepartarea acelor persoane cu care nu (mai) rezonati. Se poate intampla sa ai cunostinte si chiar prieteni vechi de ani de zile, insa evolutia voastra in timp sa se produca total diferit. Astfel ajungi intr-un punct in care perceptia despre viata, dorinte, conceptii, idealuri sa nu mai coincida, iar prietenia cu acele persoane sa devina toxica. Nu este absolut deloc obligatoriu sa le suportati in viata voastra, daca simtit ca va fac rau. Nu aveti nici un motiv sa acceptati in jurul vostru oameni care vesnic se plang din ceva, care va folosesc in continuu pe post de cos de gunoi in care sa-si verse frustrarile si nemultumirile, de prietene care va suna doar atunci cand le-a mai parasit un barbat si vor sa scuteasca, astfel, banii pe care i-ar plati la psiholog, nici de colegi de serviciu vesnic neajutorati care va consuma energia si timpul, fara ca asta sa denote egoism. Este laudabil si omeneste sa ajuti, insa atunci cand asta se transforma intr-o dependenta, doar pentru ca respectiva persoana gaseste ca este mai comod sa ceara decat sa se implice in rezolvarea propriilor sale probleme, se schimba situatia si trebuie sa luati masuri!

Pe scurt, incercati sa va detasati de situatiile vizavi de care simtiti ca nu va imbogatesc viata cu nimic, ba dimpotriva, care va consuma timp si energie. Indepartati-va de oamenii care nu va lasa un zambet pe buze in urma intalnirii cu ei si care va schimba starea buna in una rea, din pricina frustrarilor permanente. Renunatati la anumite activitati facute de dragul altora si care voua personal nu va aduc nici un beneficiu si aici ma refer la suflet, nu financiar sau de alta natura. Daca nu va simtiti inima plina de bucurie atunci cand va implicati intr-o actiune, ci o apasare pe suflet si un gol in stomac, atunci mai bine renuntati! Cat de mici ni s-ar parea anumite goluri din astea in stomac, in timp ele se aduna si ne fac rau! Nu avem nici o obligatie pe lumea asta de a suporta oameni cu care nu impartasim aceeasi energie, de a face lucruri cu sufletul indoit, de a ramane mereu la cheremul altora... Invatati sa spuneti NU, chiar si fara a cauta mereu justificari. Atunci cand nu simtiti sa faceti un lucru, sa mergeti intr-un loc, sa va vedeti cu o persoana, spuneti pur si simplu NU. Eu cred ca ne suntem datori sa fim fericiti si pentru asta trebuie sa facem curat in noi si in jurul nostru. Nu mai acceptati compromisuri care va fac ziua mai urata sau saptamana sau luna sau anul. Compromis dupa compromis naste nefericire!


Pentru 2019, ziceam ca mi-am propus sa fiu mai constienta de ceea ce am si de felul in care sunt, arat, simt sau gandesc. Sa ma accept si respect, sa ma pretuiesc si iubesc mai mult, fara ca asta sa inseamne complacere. In nici un caz. Daca te accepti si te iubesti nu inseamna ca trebuie sa te culci pe o ureche si sa nu lupti pentru a ajunge la cea mai buna versiune a ta. Nu inseamna ca trebuie sa mananci un tort intreg si sa te tolanesti pe canapea pentru ca te ascunzi in spatele acelui "ma iubesc si ma accept asa cum sunt" sau al si mai celebrului "cine ma iubeste ma iubeste si asa". Nu, in nici un caz. Daca te iubesti iti oferi mancare sanatoasa, iti mentii analizele medicale in limite normale, iti doresti sa fii bine si sanatoasa, nu-ti doresti sa-ti alimentezi corpul cu otravuri, fie ele din alimente sau sufletesti.

Totodata, mi-am propus sa fiu mai recunoascatoare pentru ceea ce am, sa pretuiesc darurile pe care le primesc zi de zi, incepand de la faptul ca am un pat cald in care sa dorm, un frigider plin, haine frumoase si incaltari care nu sunt rupte si pana la faptul ca am un corp intreg, am doua maini si doua picioare, pot sa vad, sa miros, sa gust, sa aud. Nu am boli incurabile, am parinti in viata, am doi bunici in viata, am prieteni pe care stiu ca pot sa-i sun la orice ora din zi si noapte. Toate acestea sunt daruri extrem de pretioase pe care uneori le trecem cu vederea si le credem banalitati. Nu sunt asa, iar anul asta simt nevoia sa multumesc si mai mult pentru ele! De aceea, in gandurile mele nu vreau sa mai cer nimic. Nu ma mai rog pentru nimic in mod special, nu mai mentionez dorinte, ci vreau sa multumesc si atat! Stiu sigur ca primesc fix ceea ce am nevoie, cand am nevoie. Nu vreau sa mai nesocotesc planul Divin si sa arunc cu nemultumiri si sa cred mai mult in acel "Faca-se Voia Ta" pentru ca am simtit, in timp, ca asa este. Tot ceea ce am nesocotit la un moment dat mi s-a dovedit a fi cel mai bun lucru de care aveam nevoie. Cer doar sa am rabdare si o inima suficient de mare incat sa ma bucur de tot ceea ce deja am!

Asadar, 2019 simt ca este un an al tranformarii mele, al regasirii si al evolutiei!

Va doresc si voua sa-l traiti in primul rand in pace cu voi insiva, in liniste si impacare sufleteasca. Va doresc sa gasiti pacea in razboaiele pe care le duceti, fie ele interioare sau exterioare, sa luati cele mai bune decizii, sa fiti buni si sa credeti mai mult in "bine faci, bine gasesti", sa va fie cei iubiti sanatosi, iar dragostea si frumosul sa va invaluie in fiecare clipa! 💓💓💓
Unknown spunea...

Asa sa fie! Sa fie un an bun si linistit! Si eu imi doresc sa fiu mai pe zenulescu si sa fac mai multe pentru mine. Nici eu nu azvarl planurile pe internet, dar zi de zi mai pun o caramiduta (sau macar o pietricica) pentru a le vedea realizate. ❤️

Cristina Shopping Therapy spunea...

ce frumos ai scris. asa e, ai dreptate. ar trebui sa fim mai recunoscatori pentru ce avem :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search