miercuri, 10 aprilie 2019

Tratamente laser ultraperformante pentru acnee și rejuvenarea pielii



Terapia laser reprezintă o metodă modernă și eficientă pentru tratamentul unei serii variate de afecțiuni. “Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea este rapidă, iar efectul se menține mult timp”, spune dr Amalia Anghel, medic primar dermatolog si fondator al clinicii Skinmed.



Clear Skin este un laser folosit în dermatologia estetică pentru mai multe tipuri de afecțiuni: acnee, cicatrici postacnee, afecțiuni vasculare, hiperpigmentație, îmbătranire. 


Laserul Clear Skin are două acțiuni principale în tratamentul acneii active: 


• va reduce flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene
• va reduce activitatea glandelor sebacee, acestea secretand sebuum în cantitate mai micî, mai fluid. 


La nivel clinic aceste efecte se vor traduce prin reducerea hiperseboreii, a comedoanelor închise și deschise, a dimensiunii porilor și a leziunilor inflamatorii de acnee.
În același timp acele micro-pulsuri de energie cauzează microinjurii ale colagenului de la nivelul dermului, provocand o reacție de vindecare, cu sinteza de colagen și elastină, corectand cicatricile postacnee, petele pigmentate, pete eritematoase, pori dilatați și în general vor crea o piele mai fină, mai uniformă, mai estetică.



 “Deoarece tratamentul nu afectează epidermul (stratul extern, protector al pielii) timpul de recuperare este scurt sau nu este necesar, față de alte lasere mai agresive”, precizeaza dr. Anghel.


Protocolul cuprinde o serie de 4-6 ședințe, spațiate la 2 săptămani si pot fi integrate unor protocoale de tratament complexe. 
O ședință de tratament durează 30 minute, nu necesită anestezie, senzația de obicei în timpul procedurii este căldura, ușoare întepături.
Spre deosebire de alte tratamente pentru acnee (peeling chimic, laser CO2 fractionat, microneedling) pacientul se poate întoarce la activitățile zilnice pentru ca pielea nu a fost afectată și nu are nevoie de o perioadă de vindecare. 

Un laser contra fotoimbatranirii si a cicatricilor


Rejuvenarea pielii si tratarea cicatricilor sunt deziderate aflate in varful piramidei ambitiilor oricui are o problema in aceste domenii. 

La Skinmed se afla un laser ultraperformant, care functioneaza cu dioxid de carbon. Este vorba de  AlmaLaser, care generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infrarosului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă. 

Deoarece pielea conține o cantitate mare de apă, laserul CO2 este folosit atat pentru ablația (distrugerea) leziunilor benigne ale pielii (papiloame, veruci, keratoze seboreice, hemangioame, etc.) cat și în dermatologia estetică, mai ales în tratamentul cicatricilor și rejuvenare. 

Laserul CO2 fracționat este folosit pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, fotoîmbătrânire (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, piele neomogenă, cicatrici (postacnee, postarsură, postchirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor.

Acesta acționează creând microinjurii ale pielii prin microfascicule de energie (fracționare) care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină.

Rezultatul e o piele mai fermă, mai tânără, mai întinsă, cu un relief cutanat mai omogen, cu pigmentare uniformă. Pot fi necesare 4-6 ședințe pentru rezultate optime, care se fac de obicei la interval de 4-6 săptămâni. 

Cicatricile post acnee sunt îmbunătățite semnificativ după o cură de tratament laser CO2. 

Sunt situații în care este indicat un protocol complex, ce include terapie laser vascular, atunci cand sunt asociate leziuni reziduale cu eritem (roțeață), peelinguri, microneedelin, sau alte terapii injectabile minim-invazive(mezoterapie, injectare acid hialuronic).

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search