marți, 31 martie 2020

Ce trebuie să faci zilnic ca să îți salvezi pielea, în această perioadă de izolare acasă


Izolarea la domiciliu și distanțarea socială ne-au schimbat radical stilul de viață de zi cu zi. Faptul că în prezent stăm toată ziua în casă poate avea consecințe nedorite asupra sănătății și frumuseții tenului nostru dacă nu avem un ritual de îngrijire susținut, cu produse de calitate. Lipsa luminii soarelui, lumina albastră a telefoanelor mobile sau a televizorului, dar și substanțele eliminate de produsele chimice de curățat suprafețele ne pot dăuna pielii. Aceasta devine ternă, cenușie, dezhidratată, ori se îngrașă și poate duce la apariția acneei.

“Este foarte important ca, atunci cât stăm în casă, să ne păstrăm rutina de înfrumusețare zi de zi, chiar dacă am fi tentați să credem că nu mai este nevoie cât timp nu ne expunem în public. O facem pentru sănătatea și frumusețea pielii noastre, pentru a nu o deteriora ireversibil, și, nu în ultimul rând, pentru confortul nostru psihic, pentru bucuria pe care o putem avea când ne privim în oglindă. Zilnic este nevoie de curățare, tonifiere, serum, cremă de față și de ochi, iar o dată la câteva zile sau sau ocazional exfoliere și măști folie”, declară Diana Baicu, Director General Top Line România.

Specialistul subliniază că este nevoie să urmăm măcar pașii elementari de îngrijire de zi cu zi pentru a păstra echilibrul pielii în această perioadă și să folosim produse de calitate care să ofere rezultate și să nu provoace neplăceri, produse pe care le putem comanda online.

„Atât timp cât nu mai mergem la saloanele de înfrumusețare, putem meține sănătatea pielii urmând acești pași elementari. 


Pasul 1. Curățare zilnică

Dimineața și seara trebuie să ne curățăm fața, chiar dacă în această perioadă nu ne machiem. Folosim cleanser sau exfoliant blând. Dacă folosești lapte demachiant, apă micelară sau un produs tip spumă sau ulei, este important să clătești la final cu apă. 

Alege produsul potrivit nevoilor tenului tău. Pentru ten normal spre uscat, poți folosi un lapte demachiant Academie. 

Pentru tenul gras, cu tendință acneică, sunt multe produse indicate pe bază de spumă ori au efect de luminozitate, precum Guinot Bioxygene.

Mai există varianta de produs pe bază de ulei și fitoactivi (exemplu, Babor HyOl)

Pasul 2. Exfoliere (nu este nevoie zilnic)

Măcar o dată pe săptămână, putem aplica un exfoliant. Există exfolierea clasică, pe bază de microgranule ce elimină delicat celulele moarte și impuritățile (ex: Academie Visage Phyto Gommage, cu alge marine, sau Guinot exfoliant cu microparticule duble), sau gomaj enzymatic, cu acizi din fructe (ex. Mary Cohr Doux Foliant), potrivit în special tenului sensibil.


Acest tip de exfoliant dizolvă în câteva minute celulele moarte și impuritățile de la suprafața pielii. Pentru o mai bună curățare putem utiliza un burete facial umed, cu care să îndepărtăm produsul.



Pasul 3. Toner

Acest tip de produs închide porii și elimină orice urmă de impurități rămase încă pe piele. Exemplu: loțiune tonică Babor Rose Toning Essence, loțiune Mary Cohr sau Guinot. Există și varianta 2 în 1, precum demachiatul gel+tonic Babor.



Pasul 4. Serum sau fiole


Serumul pe bază de apă sau ulei, ori serum gel, este bogat în ingredienți activi importanți. Fiolele sunt boostere cu ingredienți extrem de concentrați, pentru nevoi specific, ce se absorb rapid în piele. Serumul se poate utiliza zilnic, iar fiolele se pot utiliza în cure dedicate sau la nevoie.


Produsele se aleg în funcție de nevoile tenului. Pentru un ten matur, putem opta pentru un serum de noapte Guinot Age Logic. 
 
Dacă dorim prospețime și hidratare este indicat serumul Academie 24H cu microparticule de acid hyaluronic și esență de măr verde. 
Pentru un ten sensibil putem alege un serum cu efect calmant de la MaryCohr, iar pentru strălucire și luminozitate, serul hidratant de la Academie. 

Fiolele sunt și ele alese în funcție de nevoile specifice: pentru plus de colagen și fermitate, matifiere, anti-stress și anti-poluare. Pentru un tratament intensiv, Easter Egg-ul Babor conține 14 fiole extrem de concentrate pentru o cură pretioasa de 14 zile, care oferă hidratre, luminozitate si întinerire a pielii.


Pasul 6. Măști folie (nu este nevoie zilnic)

Nu este necesar să le aplicăm zilnic, deoarece au ingrediente foarte concentrate, care pot obtura porii. 



O mască cu cărbune activ este recomandată o dată pe lună, în timp ce una cu nămol, de la Academie, de maxim 2 ori pe săptămână. Măstile exfoliante care conțin AHA pot fi utilizate de către persoanele cu ten matur de 2 ori pe săptămână, iar cei cu ten sensibil pot utiliza măști hidratante și de maximum 3 ori pe săptămână. 



Pasul 7. Crema de ochi

Cremele pentru ochi sunt special create pentru zona sensibilă a ochilor și au ținte bine definite – antirid, anti-pungi și cearcăne. Este la fel de importantă ca și crema de față. 


Pielea delicată din jurul ochilor îmbătrânește mai repede, este subțire, de multe ori translucidă, își pierde rapid hidratarea, iar, în timp, apar riduri, pungi și cearcăne cauzate de un metabolism lent, stres, somn inconstistent.

 Guinot Longue Vie Yeux cu efect de lifting oferă reconturare zonei ochilor, Guinot Hydrazone Yeux oferă hidratare, Academie Programme Liposomes Contour des yeux sau Mary Cohr Eye Fresh ajută la eliminarea pungilor, iar Babor Skinovage eye cream revitalizează pielea sensibilă din jurul ochilor. 


Pasul 8. Crema de față


Crema de față este unul dintre cei mai importanți pași in rutina de frumusețe. Ajută la menținerea elasticității pielii, reduce ridurile, reduce petele pigmentare și acționează ca o barieră de protecție pentru ten.


Este foarte important să alegem crema potrivita nevoilor noastre și să înțelegem cum acționează ingredienții activi principali. Este un mit că avem nevoie de creme antirid și fermitate abia după 40 de ani. Prevenția ridurilor și a liniilor fine începe de la 20 de ani. 


În prezent, produsele profesionale sunt atent formulate pentru a oferi rezultate și a proteja pielea. De exemplu, crema Dermacte Survitaminee, cu 4 tipuri de acid hyaluronic incapsulat ș vitaminele B5, E si F, oferă pielii un cocktail de energie intensă, potrivita pentru tenul deshidratat, fără suplețe și luminozitate. Înainte de apicare, tenul poate fi curățat cu dischete exfoliante Dermacte și aplicat serumul Dermacte.



Hidratare intensă obținem cu crema Mary Cohr – Intense Hydrating sau Babor Skinovage. Pentru tenul cu nevoi specific, cum ar fi cuperoza, putem folosi Dr Babor Repair Cellular anti cuperoză. 



Pentru lifting și întinerire, Guinot Lift Summum reface funcțiile celulare care determină secreția fibrelor elastice, colagen si elastină. În plus, extractul de cătină inhibă deteriorarea fibrelor elastice.

Când vom ieși din casă, după perioada de izolare, e important să aplicăm zilnic cremă cu factor de protecție SPF, cum este cea de la Academie sau de la Guinot. 



Rețineți, izolarea la domiciliu, stresul cauzat de pericolul Coronavirus și faptul că nu mai putem merge la clinicile de înfrumusețare, își pun amprenta asupra aspectului nostru estetic. 


De aceea, este foarte important să ne îngrijim pielea acum mai mult ca niciodată acasă, cu produse cosmetice profesionale, care pot compensa, atât cât se poate, îngrijirea din salon. Le putem comanda online pe www.toplineshop.ro și putem trimite mesaje pe paginile de socializare

Top Line dacă avem întrebări despre cum se folosesc, iar specialiștii vor răspune. Dacă o facem corect și susținut, așa cum am explicat, ne putem feri de pericolul de a ieși din izolare cu pielea îmbătrânită. Așa cum spunem întotdeauna, este mai bine să previi decât să tratezi”, încheie Diana Baicu.


Top Line donează 1% din vânzările online campaniei de sprijinire a autorităților în lupta contra COVID-19


Top Line, companie lider în România în distribuția de produse cosmetice profesionale, aparatură și mobilier pentru saloane de înfrumusețare și clinici medicale, va dona 1% din vânzările online din această perioadă campaniei inițiată de Fundația Prețuiește Viața.

Proiectul are scopul de a strânge donații prin SMS pentru achiziționarea de produse necesare celor implicați în lupta cu epidemia Coronavirus: consumabile, echipamente sau produse destinate categoriilor vulnerabile de oameni, medicilor, personalului medical din linia întâi sau instituțiilor medicale/de îngrijire a bolnavilor sau bătrânilor.

Astfel, 1% din vânzările de produse cosmetice și accesorii de pe www.toplineshop.ro va fi donat campaniei Prețuiește Viața, compania sprijinind astfel demersul de a-i ajuta pe cei aflați la nevoie. În plus, compania va dona și produse pentru igiena personală, articole de unică folosință și încurajează partenerii să urmeze exemplul.

Anonim spunea...

Multumim frumos pentru sfaturi foarte utile! Sigur sunt produse foarte bune!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search