luni, 9 martie 2020

Kiehl’s România a susținut prima expediție exclusiv feminină de cercetare științifică în Antarctica



Kiehl’s România a susținut prima expediție exclusiv feminină de cercetare științifică în vestul Antarcticii desfășurată în Peninsula Barton a insulei King George, stațiunea de Cercetări King Sejong a Institutului Corean de Cercetări Polare.


Obiectivele ROICE 2020 au fost:


1. Investigarea calităţii apei Oceanului Antarctic, urmărindu-se identificarea de potenţiali compuşi poluanţi (ex. compuşi de degradare a plasticului, reziduuri petroliere etc.); 


2. Caracterizarea chimică a zăpezii/gheţii cu scopul stabilirii de corelaţii între aceasta şi structura comunităţilor de microorganisme; 

3. Investigarea diversităţii microbiene ca indicator potenţial al transferului aerian al microorganismelor; 

4. Izolarea şi caracterizarea microorganismelor adaptate la temperaturi extreme din zăpadă, gheaţă, apă de mare cu scopul izolării de tulpini cu potenţiale aplicaţii bionanotehnologice; 

5. Evaluarea impactului pe care îl au schimbările climatice şi mai precis retragerea calotei glaciare antarctice asupra comunităţilor microbiene incluse în gheaţă. 



“Având în vedere condițiile vitrege din Antarctica (temperatura, vânt, soare), pielea are de suferit în mod vizibil. Față de expedițiile precedente, din care ne întorceam cu pielea foarte uscată și deshidratată, în Expediția ROICE 2020, am folosit Crema hidratantă Ultra Facial de la Kiehl’s. Cu atât mai curioasă am fost de efectul Ultra Facial Cream când am aflat că la baza acesteia stă Antarcticina, o glico-proteină izolată dintr-un microorganism provenit chiar din Antarctica ce are o acțiune dovedită împotriva frigului extrem. Am devenit dependentă de această cremă chiar după prima utilizare. 
Interesul mărit față de aceasta cremă a fost dat și de unul dintre motivele pentru care am ajuns în Antarctica, și anume, identificarea și izolarea de microorganisme cu adaptabilitate la condițiile extreme cu potențial aplicativ in bionanotehnologie.
Datorită texturii ușoare și foarte hidratante și a absorbției rapide în piele, am reușit ca pe toată perioada să ne păstrăm tenul catifelat și protejat, aceasta acționând ca o barieră împotriva condițiilor meteorologice extreme.

Pe lângă Ultra Facial Cream, am mai primit loțiunea Ultra Light Daily UV Defense concepută special pentru a hidrata și proteja pielea prin tehnologia UVA/UVB și conținutul de antioxidanți. Pe lângă produsele minunate pentru îngrijirea și protejarea tenului, am avut șansa să testez tratamentul intensiv pentru mâini uscate Ultimate Strength Hand Salve. 
Datorită folosirii mănușilor chirurgicale pentru a preleva probele necesare cercetărilor cât mai steril posibil, urmată de expunerea pielii la temperaturi sub 0 grade Celsius, pielea mâinilor se usucă, se descuamează și treptat încep să apară răni. Crema Ultimate Strength Hand Salve, după cum îi spune și numele, ne-a ajutat la protejarea mâinilor împotriva frigului și uscăciunii, iar uleiurile vegetale și ceara naturală derivată din uleiul de măsline a ajutat la calmarea, hidratarea și îngrijirea pielii.” – Dr. Corina Ițcuș, membru expediție ROICE 2020

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search