joi, 12 martie 2020

Vitamina C tratează coronavirusul din China. Adevăr sau exagerare?

În zilele acestea, face vâlvă știrea conform căreia cantitati mari de vitamina C - atentie: pe care injectabila! - trateaza noul coronavirus din China. Unii s-au aratat deranjati de acest anunt si au plasat stirea drept fake news, in timp ce altii au confirmat ca exista ameliorari semnificative in cazul infectatilor cu coronavirusul Covid-19 si chiar vindecari. Oricum ar fi, in mod clar vitamina C ajuta sistemul imunitar si nu ne face rau!



Guvernul din Shanghai, China, a anunţat oficial că recomandă tratarea virusului COVID-19 cu o cantitate mare de vitamina C. Atenție, însă: este vorba despre administrarea ei intravenos, nu pe cale orală pentru că efectele vitaminei C sunt cel puţin de zece ori mai puternice astfel. Totodată, medicii chinezi susțin că administrarea intravenoasă este cea mai sigură şi eficientă metodă antivirală.

'Pe data de 20 februarie 2020, alţi patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au venit cu rezultate bune.

Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale.

Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute', se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong.


Recomandările de dozare variază în funcție de severitatea bolii. Acestea pleacă de la 50 si pot ajunge până la 200 miligrame per kilogram greutate corp pe zi, fără a depăși însă doza de 200 mg/kg/zi.

Cu alte cuvinte, un adult ar trebui să primească între 4,000 și 16,000 miligrame pe zi, intravenos.

Atsuo Yanagisawa, expert în terapia intravenoasă, spune că această metodă specifică de tratament este extrem de importantă, deoarece efectul vitaminei C este de cel puțin 10 ori mai puternic dacă este administrată intravenos decât dacă este administrată oral. Acesta a declarat că ”vitamina C intravenoasă este un tratament antiviral sigur, eficient și cu spectru larg”.

Pe de altă parte, profesorul Richard Z. Cheng, un expert care a lucrat îndeaproape cu autoritățile medicale guvernamentale chineze și care a facilitat cel puțin 3 studii clinice cu privire la efectul vitaminei C asupra organismului, luptă pentru a convinge medicii din spitalele chineze să implementeze în tratamentul pacienților cu coronavirus vitamina c, intravenos.

Ambii medici atrag atenția cu privire la faptul că vitamina C , administrată atât pe cale orală cât și intravenoasă, este cel mai bun mijloc de prevenție în fața virusului, scrie nexusnewsfeed.com.



Ramane la decizia voastra daca luati sau nu vitamina C in aceasta perioada, dar si in general. Eu iau de multi ani, in lunile de primavara si toamna, si pana acum am optat pentru Vitamina C de 1000 de mg de la Secom. La Bebe Tei am gasit cel mai mic pret - 52 de lei pentru cutia cu 100 de comprimate / se ia unul pe zi.


Sanatate multa!









Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search