marți, 30 iunie 2020

Cum mi-am reparat pielea după alergia solară


 Și în vara asta, cu tot cu izolarea din ultimele luni, cu tot cu vacanțe interzise, cu tot cu ploile care parcă nu mai încetează, eu am reușit "performanța" de a avea de trei ori alergie solară. Nu orice fel de alergie. M-am mai consultat cu o persoană sau alta și am împărtășit simptomele ale alergiilor solare, însă imediat ce le-am arătat pozele mele, toate au făcut ochii mari: "Ah, eu n-am avut chiar așa!". Încă mai sunt în dubii când scriu, nu știu dacă să vă arăt pielea mea distrusă de alergie, cu tot cu protecția SPF 50.

În poza de mai sus încă nu apăruseră problemele. Am iubit soarele de când mă știu. De pe la 13 ani făceam plajă de dimineața până seara. Prin vacanțele de vară din liceu, făceam plajă pe bloc, cu prietena mea cea mai bună, așa încât toată vara noi eram de ciocolată. N-o să uit niciodată când ne-a oprit cineva pe stradă și ne-a spus: "Doamneeee, sunteți cele mai bronzate din oraș!". Ani de zile ne-am ghidat la plajă, după replica asta, și întotdeauna ne animam una pe alta: "Hai, trebuie să fim cele mai bronzate din oraș!". Si hahaha și hihihi.
Doar că acum trei ani n-a mai fost cu hahaha. Eram în Zakynthos când m-am trezit într-o dimineață cu cea mai îngrozitoare imagine a mea de până atunci. Miliarde de bube roșii cu vârf alb erau pe toată fața, pe gât, decolteu, umeri. Am început să plâng instant. Nu știam ce am și ce să fac. Eram cu gașca, cazarea era într-un resort izolat de oraș, n-a stat nimeni după mine să caut o farmacie. Și nici nu voiam să le stric planurile. Am mers așa la plajă și, la sfatul unei grecoaice care prepara săpunuri tradiționale, în zonă, m-am dat pe piele cu ulei de măsline. Și am stat la soare. Da, a urmat jihadul. Pielea oricum super inflamată s-a ars. Bubele alea oribile erau și mai oribile. Mă durea pielea. Nu știam că pielea doare, dar am aflat atunci.
Bref. A doua zi am ajuns în oraș și am avut noroc să dau peste o farmacistă care și-a dat seama ce am, mi-a dat un gel de spalat, o crema și antihistaminice, ceva varianta grecească a Claritine, cu aceeași compoziție. În două zile, pielea mea arăta deja mai bine. Se retrăseseră bubele, pielea lupta să se refacă. 

În vara aia, a trebuit să iau Claritine și pentru drumul până la metrou. Orice rază de soare mă atingea îmi provoca alergie. Peste câteva luni ajunsesem în Tenerife. Iarnă la noi, soare de plajă acolo. Culmea, n-am mai luat pastile, dar n-am avut nici o bubiță.

A doua vară s-a repetat povestea. De vreo trei ori.

Între timp m-am învățat minte și iau 7 zile antihistaminic, în fiecare lună mai. Și am fost ok.

Doar că vara asta n-am mai luat. Astă iarnă am fost în Tenerife iar, m-am bronzat foarte bine, am crezut că pielea deja este obișnuită cu soarele pentru următoarele luni. În plus, ocupată cu izolarea și cu lumina becului, mai puțin a soarelui, am crezut că totul este ok. Ei bine, n-a fost.
După câteva zile la soare, în curte, și-o plajă de câteva ore, eram monstru iar. Eram la țară, acolo la farmacie nu aveau Claritine, nu ma puteam deplasa în oraș să-mi iau. Circ. Câteva zile, pielea mea a suferit îngrozitor. Nu-mi venea să cred ce mi se întâmplă. MONSTRU. Asta eram.
Într-o zi vorbeam cu Ana Maria și auzind suferința mea, mi-a recomandat câteva produse de la Jonzac. Mai folosisem demult, dar nu m-am gândit nici o clipă că îmi vor salva pielea. Ana mi-a spus de la început că sunt miraculoase - una dintre creme chiar așa se cheamă: Creme Miraculeuse - dar n-am crezut până nu am văzut pe pielea mea!




Crema miraculoasă, îmbogățită cu apă termală Jonzac regenerantă și liniștitoare, favorizează apărarea naturală a pielii. Roșeața pasageră și iritația sunt reduse. Senzația de disconfort dispare. Pielea este calmată, regenerată și îți găsește tot confortul. 
Crema calmeaza iritatii diverse, ce apar dupa intepaturi insecte, dupa arsuri solare, dupa epilare etc.
Formulată cu: Apă termală Jonzac 30%, Brevet F.P.D., Acid hialuronic natural, Gluco-oligo-zaharide.

Caracteristici produs:
- recomandare: iritatii, zgaraieturi, rosaturi, arsuri domestice minore
- calmeaza
- reface bariera naturala care apara pielea
- stimuleaza producerea de noi celule
- formulat si testat pentru minimizarea riscurilor alergenice
- produs testat dermatologic
- hipoalergenic
- fara parfum


Aceasta ar fi descrirea ei oficială! De regulă, ce scrie pe eticheta cosmeticelor este usor exagerat, este normal să-și vândă produsul. Nu este cazul cu această cremă, însă. În perioada mea de maximă disperare, curățam pielea cu apă micelară Jonzac, apoi aplicam apă termală, tot Jonzac, apoi crema aceasta seara și ceea ce vă voi arăta în continuare, dimineața. Atât de distrusă era pielea că abia o puteam atinge. Mă durea îngrozitor. Cu fiecare zi care trecea, arăta tot mai bine. 
Într-o săptămână parcă nu avusesem nimic. Doar pe gât mai erau câteva cicatrici, care în câteva zile s-au retras și ele. În rest, nicicând nu am simțit bucurie mai mare să-mi ating pielea cu degetele și să o simt fină. 



Acesta este arsenalul Jonzac complet! Minunile astea m-au ajutat să scot capul în lume. Nu vreți să știți cu ce rușine am ieșit în fața curții să iau un pachet de la un curier, când mă luptam cu alergia. Mă simțeam groaznic. Mi se părea că toată lumea simte nevoia să închidă ochii când mă vede. Noroc că nu m-au văzut foarte mulți, în afară de mama și de tata, care și ei i-au închis. 😀😀
 

Rehydrate + Serul H2O Booster este un alt produs pe care îl ador! Oficial, despre el se spune că îmbogățește pielea în apă activă și restabilește echilibrul hidric al pielii dând o strălucire imediată.
Pielea este netezită și plină.
Formulat cu: Apă termală Jonzac: 50%, Duo de acizi hialuronici pentru hidratare la suprafață și în profunzime, Activ natural reprogramator natural de hidratare, L-PCA. Serul H2O Booster a fost testat și foarte bine primit de către testării de la Testul de Frumusețe!

Hidratarea straturilor superioare ale pielii.

Este perfect pentru tenul deshidrat și ten sensibil, este hipoalergenic, non comedogenic și nu conține parfum.

Îl aplic dimineața și chiar și peste zi, dacă simt nevoia de o extra hidratare. Are o textură foarte lejeră, ca o apă, intră rapid în piele și o lasă doar catifelată și hidratată. Altfel, nici nu simți că a fost pe acolo! 



BB cream Peau Parfaite din gama Perfection de la Jonzac este perfect pentru vară! Mie nu-mi place machiajul încărcat pe canicula asta, urăsc să se strângă în pori, să-mi sufoce pielea, să am toată ziua senzația că trebuie să mă demachiez urgent. 
Așa că aplic bb cream atunci când am nevoie de un chip comercial! :)

Ce spune eticheta:

Acest produs de tip BB cream protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui datorita factorului de protectie SPF10, asigurand o protectie urbana eficienta.
Textura sa pudrata de nuanta deschisa acopera imperfectiunile si reactiveaza stralucirea naturala a pielii.
Durata lunga de actiune va asigura o piele perfecta pe tot parcursul zilei.
Acest este un produs hipoalergenic si noncomedogenic

Caracteristici produs:
- produs testat dermatologic
- hipoalergenic
- non comedogenic
- non iritant
99% din totalul ingredienatelor sunt de origine naturala
20% din totalul ingredienatelor provin din Agricultura Ecologica
 

Ingrediente cheie:
- apa termala Jonzac (20%): regeneranta, calmanta anti-inflamatoare
- alge care redau energia celulara si reduc oboseala
- complexul pentru perfectiune 3P:
* Actiune ten - activ: extract de alge marine brune. Piele uniforma si luminoasa
Acest activ limiteaza activitatea melanogenezei și astfel si sinteza de melanina, responsabila pentru petele maro. In consecinta defectele de ten sunt estompate.
* Actiune textura - active: Zinc + Apa florala de hamamelis
 

Zincul limita excesul de sebum si purifica pielea.
Apa florala de hamamelis este astringenta si are un efect de strangere a porilor reducand diametrul lor.
Porii sunt curatati si remediati!


Părerea mea? De acord cu tot ce scrie mai sus, cu o singură mențiune: nu aplicați doar bb și mergeți la plajă. Are un factor de protecție micuț pentru o expunere îndelungată la soare, așa că utilizați în prealabil o crema de zi cu SPF ridicat.  




Vă las mai jos magazinele online care comercializeaza Jonzac, studiați produsele și vedeți care dintre ele vi se potrivesc!




• Organik/Prova https://www.prova.ro/producers/index/jonzac

• Rangali https://www.rangali.ro/jonzac-dermato-cosmetice-pe-baza-de-apa-termala-jonzac-m156

• ViaNaturalia https://www.vianaturalia.ro/search?controller=search&s=jonzac

• Republica Bio https://republicabio.ro/collections/vendors?q=jonzac

• eMag https://www.emag.ro/search/jonzac

• Pilulka.ro https://www.pilulka.ro/brand/827

• EuBio https://www.eubio.ro/produse/jonzac

• Vichifarm https://vichifarm.ro/dermato-cosmetice/jonzac/

• Prodieta https://www.prodietamagazin.ro/cautare?search_query=jonzac&orderby=position&orderway=desc&search_query=jonzac&submit_search=&n=22

• Kendra online/ BB Shop https://www.bb-shop.ro/cosmetice-jonzac-772.html

• Biosimterra https://www.biosimttera.ro/Controlls/Store/Page/produse-jonzac

• Dermastore https://dermastore.ro/jonzac

• Viata verde viu https://viataverdeviu.ro/eau-thermale-jonzac


De asemenea, produsele Jonzac se pot cumpăra din farmaciile Alphega din orasul tau.


Lista completă a punctelor de vanzare o avem afisată si pe site si este mereu actualizată: https://www.eauthermalejonzac.ro/puncte-de-vanzare/


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search