joi, 13 august 2020

O zi cât o vacanță

 
Balcic este una dintre destinatiile mele preferate de weekend si am mai povestit pe aici despre plimbările mele de o zi sau de doua aici. Luna asta am fost de doua ori, de fiecare data cate o zi si mi-e tot mai greu sa-i inteleg pe cei care imi spun, admirandu-mi pozele, "Vai, de când imi doresc sa ajung si eu la Balcic!". De fiecare data, intrebarea mea este aceeasi: "Și ce te opreste?".
 
Chiar asa: ce anume vă oprește să mergeți la Balcic? Nu e nevoie de pașaport, in perioada actuala - nici de test sau de vreo alta probă de foc, este o destinatie atat de apropiata de Romania și ușor accesibilă... Mă refer aici, în mare parte, la bucuresteni. De noi este foarte aproape Balcic, indiferent ca alegeti ruta pe la Vama Veche sau pe cea pe la Giurgiu. Gandind altfel, luati în calcul ca Balcic se află la 60 de km de Vama Veche. Asadar, este ca si cand ati conduce pana la mare la noi, doar ca putin mai mult. 😊
Pe de alta parte, Balcic poate fi o destinatie pentru o zi cand va aflati in vacanta pe litoralul romanesc.
Daca nu aveti si nu aveti cu ce ajunge, va propun altceva si ma bucur ca, deja, cativa prieteni ai mei si-au programat excursii in felul acesta!
 
Hello Holidays are un program super interesant, care se cheama "O zi cat o vacanță" (link direct AICI), de excursii de o zi catre diverse destinații din România și Bulgaria. Au în oferte Veliko Tarnovo (23 euro), Plevna și Ruse (23 euro), Varna (23 euro), Balcic și Cap Kaliakra (30 euro) sau Viscri - Sighișoara (140 lei), Transfăgărășan (140 lei), Delta Dunării (170 lei) și altele.

Eu am fost cu ei la Balcic, într-un grup de jurnalisti și a fost absolut perfect! Poate aveti tendinta sa strambati din nas cand auziti de autocar, si eu o fac, din cauza experientelor trecute cu autocare vechi și șoferi care opreau foarte rar.
Nu este cazul de așa ceva cu Hello Holidays! Au mașini noi, moderne, spațioase și comode și personal super amabil. În plus, opririle sunt dese, dat fiind faptul că în perioada asta se poarta mască în interior. 
Ah, și o chestie care mie personal mi se pare super utilă și m-am bucurat ca un copil când am observat-o este că în dreptul fiecarei banchete se afla încărcător pentru telefon. 😊 Pe drumul către și dinspre Skiathos în care am fost recent, l-am disperat pe șofer să mă lase să-mi încarc telefonul pentru că veșnic sunt fără baterie. 😃 Așadar, când am văzut că autocarul este prevăzut cu priză pentru USB-ul telefonului, la fiecare scaun, m-am bucurat ca un copil mic la sacul lui Moș Crăciun.
 
Revenind, dacă nu știți deja, Balcic este superb! Grădina Botanică este superbă! Castelul Reginei Maria este superb! Totul este superb!
 
Excursia de la Hello Holidays cuprinde vizită la Cap Kaliakra și Balcic. Chiar dacă nu este timp de leneveală la terasele minunate de pe faleza din Balcic, că doar programul se cheamă "O zi cât o vacanță" și trebuie să vedeți cât mai multe locuri frumoase, vă asigur că merită! 
Măcar cât să vă faceți o idee despre locuri și să mergeți ulterior pentru un weekend întreg sau mai multe zile!
Ca și ponturi: am mâncat la restaurant Ariciu (pe strada de la castel) cea mai bună salată Caesar cu calamari crocanți. Tot aici au și o supă de midii senzațională. Dar am mâncat în mai multe locuri din Balcic și oriunde este delicioasă mâncarea. Sfatul meu este să nu comandați, totuși, snițel cu piure și să vă bucurați de midii și fructe de mare proaspete sau de alte preparate tradiționale.
În interiorul Grădinii Botanice se află un magazin de vinuri cu degustare gratuită. Preferatul meu este cel cu trandafiri, il vedeți în fotografie, mai jos.
 
Vă las câteva fotografii din Cap Kaliakra și Balcic, de luna aceasta. Pentru altele mai vechi, căutați pe blog articolele!
 































 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search