vineri, 29 ianuarie 2021

ABC-ul îngrijirii pielii pe timp de iarnă. Și nu numai!


 Mă feresc să recomand produse cosmetice pentru fiecare tip de ten este unic, la fel și nevoile lui, dar mai ales soluțiile. Pot, însă, să trec în revistă ce anume funcționează pentru mine, în speranța că poate ajuta pe cineva cu probleme similare. În perioada asta, pe mine mă deranjează cel mai mult deshidratarea pielii, chiar dacă nu ies foarte mult din casă. Sau poate tocmai trecerea bruscă de la foarte cald la foarte rece îmi usucă pielea. Cert este că, dacă nu insist mult cu produsele de hidratare, aș avea pielea ca șmirghelul.

Cum îmi curăț pielea 

Încerc să limitez folosirea săpunurilor cu parfum și să aleg produse destinate pielii sensibile și care conțin agenți hidratanți. Atât tenul, cât și pielea corpului, mâinile și călcâiele mi se usucă acum, așa că am de furcă în fiecare zi.

Săptămânal folosesc o perie de curățare facială de la Foreo mini luna 2, v-am mai spus, dar și un dispozitiv pentru măști, tot Foreo UFO, cu aceste măști.

Curățarea tenului este, pentru mine, sfântă! Nu există să adorm vreodată fără să-mi șterg tenul cu loțiune micelară măcar, chiar dacă nu am ieșit din casă și nu am purtat machiaj. Prefer să-mi spăl tenul la duș, cu o spumă sau alta, iar apoi folosesc întotdeauna o loțiune tonică. 

În perioada asta, mă bucur de efectele loțiunii micelare Bioderma Sensibio H2O. O folosesc parcă dintotdeauna și simt că este fix ceea ce are nevoie tenul meu, atât vara cât și iarna. 

Apa micelară de curățare Bioderma Sensibio H2O a fost dezvoltată în colaborare cu dermatologii și conține un complex de ingrediente active, special concepute pentru nevoile tenului sensibil. Demachiază chiar și machiajul rezistent la apă și calmează și înviorează, datorită extractului de castraveți. Nu conține alcool, săpunuri și nici parfum! O ador! 

Ca sa vă dau un pont, o găsiți pe NOTINO, în format uriaș, de 500 de ml, la reducere acum: 55 lei, de la 94. Eu zic că e afacere!

Îmi place mult și uleiul de curățare Uriage Hyséac, pe care îl folosesc în special când îmi simt tenul foarte încărcat, când se îngrașă și simt nevoie de o curățare temeinică, dar și pe spate. Am pielea complet diferită pe spate decât pe față și urăsc să o simt grasă și, uneori, cu coșuri. Așa că, în fiecare seară, pentru spate folosesc această loțiune și face minuni. Uneori aplic și crema din aceeași gamă, când apare câte un coș.

Să știți că am folosit uleiul ăsta și când eram super machiată și curăță impecabil! Și pentru ochi chiar și nu am avut nici o problemă! 

Efectele lui: calmare, curățare, iluminare, împotriva acneei, împotriva punctelor negre, minimalizarea porilor. Îl găsiți și pe el pe Notino.

Exfoliere

Este foate importantă exfolierea, am mai zis, indiferent ce tip de ten avem. O dată pe săptămână vă recomand în perioada asta, ca să nu agresăm prea mult tenul și așa chinuit de frig, cald, fular, mască...

Un peeling facial săptămânal face minuni, iar dacă aveți ten gras, puncte negre, pori dilatați sau acnee, puteți încerca Garnier Pure Active mască facială neagră, contra punctelor negre și a acneei, cu cărbune activ 3 în 1.

Datorita formulei inovative, cu carbune, extract de afine si acid salicilic, poate fi folosit pentru curatare, exfoliere sau ca masca pentru a reduce in mod vizibil punctele negre, chiar si pe cele mai persistente, si ajuta la prevenirea reaparitiei lor.
Garnier Pure Active Intensive 3 in 1 anti-puncte negre are o formula noua si ultra eficienta ce poate fi folosita ca:
- gel de curatare – acidul salicilic (2%) antibacterian purifica intens pielea si elimina impuritatile si bacteriile
- exfoliant – particulele exfoliante de carbune curata porii in profunzime si elimina vizibil punctele negre
- masca – argila ultra-absorbanta pe baza de carbune reduce secretia de sebum pentru o perioada lunga de timp si matifiaza pielea

 Hidratare & luminozitate

De ceva vreme am făcut o obsesie pentru serumuri! Am peste 10 în momentul de față, nu le folosesc chiar pe toate, altfel nu le-aș mai observa efectele. Însă, în funcție de nevoia tenului dintr-o anume perioadă, aplic serul cu pricina.

Am 38 de ani, deci în rutină se află, evident, nu doar un ser pentru față cu rol anti-îmbătrânire, lifting, fermitate. Însă, mă fascinează și cele pentru luminozitate și mă uit după vitamina C, care cumulează mai multe efectele de care am eu nevoie.

Și nu doar eu caut asta, având în vedere că cea mai vândută linie a SESDERMA, un brand spaniol drag mie, este C-VIT, marca de vitamina C lider în farmaciile din Spania și în toată lumea. 

Este linia antioxidantă care conferă luminozitate și redă vitalitatea tuturor tipurilor de piele. Mie îmi place mult Sesderma C-Vit ser iluminator lipozomal pentru piele. Este genial și ador fiecare picătură, parcă am altă piele după ce îl aplic. Efectul de luminozitate este aproape instantaneu.

Vitamina C acționează ca un antioxidant, protejează pielea de îmbătrânirea prematură, iar Antiox Booster System netezeste pielea și îi oferă vitalitate. Eu mi-l cumpăr tot de pe Notino, îl găsiți AICI.


Și pentru că am tenul foarte uscat uneori, cum vă ziceam, mă uit mereu după produse pentru hidratare, iar acum sunt recunoscătoare Institut Esthederm că a creat minunăția asta de ser. 

Intensive Hyaluronic Serum este un ser facial cu efect de hidratare, cu o textură foarte interesantă, care se absoarbe relativ repede în piele și nu lasă finish gras. Este extrem de plăcut și parcă... umple pielea. Când îl aplic îmi imaginez un burete cu șanțuri, pe care el îl umple și-l nivelează. Parcă așa simți efectul la nivelul tenului.

De multe ori, ies din duș cu senzația aia de piele care ține, parcă mă strânge. După ce îl aplic pe el dispare instant neplăcerea. Este minunat!

Vă las aici ce promite prospectul lui, iar efectele sunt întocmai pe pielea mea!

Proprietati:
- hidrateaza intensiv, reduce vizibil ridurile, ofera un aspect tanar si luminos pielii;
- textura apa-gel, lejera, fara senzatie grasa;
- ofera confort imediat pentru pielea uscata si deshidratata.

Actiuni:
- reda instant volumul pielii si hidrateaza prin combinatia a doua forme de acid hialuronic - acid hialuronic cu greutate moleculara mare si acid hialuronic incapsulat - mentine apa in epiderm si netezeste liniile fine cauzate de deshidratare;
- corecteaza ridurile - acidul hialuronic cu greutate moleculara mare stimuleaza sinteza acidului hialuronic dermic pentru un efect de volum timp indelungat.


 


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search