luni, 1 februarie 2021

Microneedling, procedura prin care își întineresc pielea vedetele de la Hollywood

 

Odată cu trecerea anilor, pielea ta începe să-și piardă vitalitatea și elasticitatea. Colagenul, proteina fibroasă datorită căreia pielea este fermă, ajunge să fie produsă în cantități din ce în ce mai mici, facilitând apariția ridurilor.

Chiar dacă organismul începe să nu mai producă la fel de mult colagen ca odinioară, specialiștii au descoperit o modalitate minim invazivă de stimulare a producerii acestei proteine.

Microneedling: Secretul vedetelor pentru întinerirea naturală a tenului

Microneedlingul este un tratament care a apărut încă de prin anii ’90. Cu toate acestea, abia în ultimii ani a început să fie preferat de vedetele din toată lumea, datorită faptului că este o terapie minim-invazivă de rejuvenare a tenului. Printre starurile care apelează la această procedură se numără Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow și Kim Kardashian. Este important de reținut că această procedură nu se adresează doar femeilor, rezultatele pozitive fiind la fel de bine primite și de către bărbații celebri, în frunte cu fostul soț al Angelinei Jolie, Bradd Pitt.

Ei bine, odată intrat în preferințele celor mai importante staruri internaționale, microneedlingul a câștigat din ce în ce mai multă popularitate.

Cunoscut și sub denumirea de „mezoterapie fracționată”, microneedlingul poate fi realizat pe tot corpul și asta pentru că, pe lângă stimularea producerii de colagen, reduce dimensiunea porilor, îmbunătățește aspectul cicatricilor și stimulează regenerarea și creșterea părului, dacă terapia este utilizată la nivelul scalpului.


 Tratamentul de microneedling

Microneedlingul constă în sute de microperforații realizate la nivelul pielii cu ajutorul unui dispozitiv cu microace sterile. Procedura nu este deloc dureroasă, fiind folosită de asemenea o cremă anestezică specială, pentru un confort sporit în timpul tratamentului.

Microacele introduse în piele ajung la nivelul dermului, unde se regăsesc fibroblasterele care sintetizează colagenul.

Acest proces stimulează capacitatea naturală de regenerare a pielii. Pentru a vindeca microleziunile, se stimulează producerea de colagen și elastină, proces care contribuie la revitalizarea pielii.

Microneedling: Cele mai importante avantaje 

Această terapie poate fi utilizată atât la nivelul feței, al gâtului și decolteului, dar și în zona mâinilor, a scalpului sau în părțile corpului afectate de vergeturi, având o serie de beneficii uimitoare, precum:

·         rejuvenarea pielii foto-îmbătrânite;

·         estomparea ridurilor și a liniilor fine;

·         îmbunătățirea tonusului și a elasticității pielii;

·         îmbunătățirea texturii pielii;

·         micșorarea porilor dilatați;

·         uniformizarea nuanței pielii;

·         tratarea semnelor post-acneice;

·         amelioarea vergeturilor.

 

Microneedlingul, preferat în detrimentul tratamentelor cu laser

Dacă unele tratamente cu laser au un risc de hiperpigmentare a pielii, microneedlingul nu are riscuri sau contraindicații, putând fi utilizat pe orice tip de piele. Un alt mare avantaj față de alte proceduri este reprezentat de durata mică de recuperare, de doar 1-3 zile, în funcție de afecțiunea tratată și protocolul utilizat.

Pentru rezultate de durată, specialiștii Avra Aesthetic Institute recomandă între 3 și 6 ședințe de tratament, realizate la un interval de 2-3 săptămâni.

Pentru evitarea reacțiilor negative, este indicată evitarea expunerii la soare timp de o săptămână după fiecare ședință de tratament, precum și folosirea unei creme de protecție solară cu SPF 50.

De asemenea, este indicat să evitați machiajul cel puțin în primele 24 de ore după procedură și, în schimb, să utilizați creme dermatocosmetice care vor ajuta în refacerea rapidă a barierei cutanate.

 

foto: www.whiteorchidspa.info

 


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search