duminică, 14 februarie 2021

Cum refacem tenul afectat de purtarea măștii

 


 
Masca de protecție ne poate afecta aspectul și sănătatea tenului, în special dacă avem o piele sensibilă.Putem avea tenul iritat, mai uscat sau, dimpotrivă, îngrășat, cu tendință acneică. Pielea este mai ternă, și-a pierdut din strălucirea de altădată, iar ridurile pot deveni mai proeminente.

Andreea Suciu, specialist estetică la clinica Noblezza, ne dezvăluie principalele efecte nedorite pe care le putem avea, în special acum, la finalul iernii, după luni de purtat masca zi de zi.

“Purtarea zilnică a măștii de protecție are o mulțime de efecte neplăcute asupra aspectului și sănătății pielii. Ea favorizează apariția unor probleme precum acnee, prurit facial, exantem, iritații, erupții, urticarie de contact, dermatită de contact acută.

Principala cauză o reprezintă umiditatea și căldura care se creează sub mască, cauze ce de altfel pot și modifica pH-ul pielii, făcând-o mai predispusă la iritații. Sub mască se acumulează transpirație și sebuum. Astfel se poate explica apariția inflamației. În plus, persoanele cu un ten acneic observă în această perioadă o accentuare a acestei afecțiuni.

Persoanele cu un ten uscat pot experimenta o uscare și mai gravă a pielii, până la apariția de fisuri. Totodată, intervine predispoziția spre apariția ridurilor și accentuarea celor deja existente, mai ales în zona gurii.

Pentru a încerca să minimizăm cât mai mult efectele nedorite ale purtării măștii asupra tenului, este extrem de important să avem o rutină corectă de curățare și îngrijire a acestuia. În special în această perioadă, destul de aproape de venirea primăverii. Noi recomandăm o cură intensivă de reîmprospătare profesională a tenului, ce include un mix de proceduri precum Hydrafacial, Intraceuticals și Mezoterapie, la clinica Noblezza. 

Tenul necesită oricum o atenție mai sporită la fiecare schimbare de sezon. Asta deoarece temperaturile se schimbă, iar tenul trebuie pregătit pentru acest lucru, cât și pentru reîntâlnirea cu razele soarelui.

Este recomandat ca în această perioadă să ne machiem cât mai puțin posibil. Cu toate astea, curățarea tenului este esențială. El trebuie spălat atât înainte, cât și după purtarea măștii. Produsele pe care le folosim în acest sens trebuie să fie unele cât mai blânde, adaptate tipului de ten. Apa, la rândul ei, trebuie să fie doar călduță, nu caldă.

Nu trebuie să agresăm tenul în această perioadă cu scruburi sau produse ce conțin alcool ori parfum.

De asemenea, aplicarea cremei hidratante/reparatoare adaptate tipului de ten este un pas esențial în rutina de îngrijire. Atenție! Faptul că avem un ten gras nu înseamnă neapărat că el este și hidratat!”, spune Andreea Suciu (Clinica Noblezza). 

Specialistul oferă și soluții pentru principalele probleme cu care se poate confrunta tenul nostru în această perioadă. 

 


“Refresh profesional

Știm cu toții că îngrijirea completă a tenului nu poate fi realizată doar folosind produse cosmetice acasă și că este indicat să apelezi periodic la tratamente profesionale, cum sunt, spre exemplu, cele de la Noblezza, recomandate de specialiștii noștri, conform nevoilor pielii tale.

Pentru o curățare profesională și o revitalizare uimitoare a tenului, poți urma, spre exemplu, un plan de tratamente ce include HYDRAFACIAL si INTRACEUTICALS (sau MEZOTERAPIE). Este o cură de tratamente cu rezultate maxime, de care te poți bucura pe termen lung.

HYDRAFACIAL este singura tehnologie de hidrodermoabraziune care îmbină armonios curățarea, exfolierea, extracția și hidratarea pentru a obține un ten curat, strălucitor, fără puncte negre, coșuri și exces de sebum!

INTRACEUTICALS este unul din cele mai celebre și apreciate tratamente din lume, ce oferă o rejuvenare instantanee tenului și o hidratare intensivă cu ajutorul oxigenului hiperbaric, fiind singura soluție de a introduce acid hialuronic în derm, non-invazivă și fără timp de recuperare.

MEZOTERAPIA, cunoscută și sub numele de „biorejuvenare” sau „biorevitalizare” este o tehnică folosită pentru reîntinerirea tenului, care îndepărtează ridurile, tratează lipsa de fermitate și de strălucire a pielii printr-o hrănire intensivă cu un mix de multi-vitamine”, spune Andreea Suciu (clinica Noblezza). 

Peelinguri

“Cel puțin o dată pe an poți apela la un tratament de peeling, pentru a obține un ten curat, strălucior și uniform.

Peelingurile ameliorează daunele provocate de soare, estompează petele de pigmentare și cicatricile acneei de la suprafață, rafinează și netezește pielea.

Tratamentul intensiv ASA PEEL®, de la Noblezza, constă într-un proces natural de peeling care îndepărtează ușor stratul exterior al pielii. Astfel, structura pielii devine mai subțire, iar porii rafinați. În plus, ASA PEEL stimulează regenerarea stratului bazal al pielii și reînnoirea celulară.

Tenul cu pori dilatați

“Porii dilatați sunt extrem de inestetici și, de multe ori, nu pot fi mascați cu ajutorul machiajului. Tenul care se confruntă cu o astfel de problemă are nevoie de tratamente adecvate, iar unul dintre acestea este FOTOREGENERAREA, ideal pentru principalele probleme ale fotoîmbătrânirii tenului – pete pigmentare & bătrânețe, riduri și linii fine, pori dilatați și acnee”, spune specialistul clinicii Noblezza.

Soluție pentru tenul acneic

“Purtarea măștii atunci când avem tenul gras și sensibil poate cauza noi erupții acneice. Sunt multe persoane care se confruntă acum cu această problemă, deși, înainte de pandemie, aveau un ten normal, fără imperfecțiuni. În acest caz, noi putem recomanda sesiuni de curățare profesională HYDRAFACIAL , ce redă sănătatea pielii, îmbinat cu INTRACEUTICALS pentru hidratarea intensivă a tenului sensibil și MEZOTERAPIA non-invazivă, gama specială pentru tenul sensibil.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search