duminică, 14 februarie 2021

Câteva parfumuri Xerjoff pe care nu le veți uita niciodată

 

Parfumurile Xerjoff sunt prezente în România încă din 2009, prin Elysee Concept, şi sunt cele mai scumpe comercializate în ţară. Între timp, câteva dintre parfumuri pot fi găsite și în Douglas, dar mai multe în Obsentum. Și Notino are câteva parfumuri Xerjoff. Nu vă recomand să cumpărați fake-uri Xerjoff pentru că sunt unele dintre cele mai falsificate parfumuri. Istanbulul e plin de Erba Pura și altele, dar parfumurile originale fiind oricum foarte grele pentru unele persoane, fake-urile sunt otravă direct. 

 

Recunosc, unele miros similar celor originale și persistă destul de mult, dar riscați să vă intoxicați și pe voi si pe cei din jur. 

Urmăriți reducerile, luați din duty free-uri, strângeți bani pe ideea "mai bine unul superb, decât zece așa și așa", dar nu cumpărați fake-uri. Unde mai pui că și puteți pune în situații jenante pentru că un nas avizat își dă seama imediat cine din încăpere poartă Erba Pura fake.

În plus, nu știu voi, dar eu mă simt ca o impostoare când port un parfum fake. Recunosc, am cumpărat și eu acum mulți ani un Chanel Mademoiselle fake și un Angel de la Mugler. Știți senzația aceea specială pe care ne-o dă un parfum minunat, aplicat pe pielea curată. Pe mine mă face să mă simt mai frumoasă, mai... prețioasă, mai puternică, mai adorată și adorabilă.

Ei bine, de câte ori foloseam fake-ul simțeam nevoia să fac duș din nou. Parcă eram murdară, parcă minimalizam munca celor din spatele respectivei capodopere originale, consideram că îmi bat joc de cei care au combinat esență cu esență pentru a realiza parfumul pe care eu îl ador. Îmi și imaginam niste turci cu găleata lor cu esențe cum le combină prin vreun beci obscur și lipesc etichete Chanel pe sticle. Exclus să mai folosesc așa ceva. Nu condamn pe cei/cele care pot, dar nu este pentru mine.

După cum nici haine fake nu pot îmbrăca. Întotdeauna am spus că prefer un H&M curat, decât un Gucci fake.

Trecând peste, să revenim la Xerjoff, un brand extrem de fake-uit. Și pe de o parte este de înțeles pentru că parfumurile sunt senaționale și deloc ieftine. Dar, repet, dacă tot vrei să te bucuri de creația aia perfectă pe care o adori, strânge bani și mai bine să ai un Xerjoff tot anul sau chiar pentru mai mulți ani pentru că sunt super puternice și persistente, decât 2-3-4 alte parfumele care îți plac așa și așa. 


„Clientul român e foarte bine pregătit. Sunt multe pieţe cu potenţial în regiune, dar în România ne-a fost cel mai uşor să cumunicăm. Suntem prezenţi în 23 de ţări, dar Rusia, Ucraina, Italia şi România sunt cele mai importante pieţe pe care activăm”, spunea Sergio Momo fondatorul casei italiene de parfumuri de lux Xerjoff, într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani.

XerJoff International, o casă de parfumuri foarte tânără, lansată în 2004, are în portofoliu esenţe rare ca Shooting Stars (inspirate de căderea meteoritului Sikhote-Alin, în 1947, în Siberia), XJ 17/17 (care conţine parfumuri cu unt de iris)  sau Vintage Casamorati 1888 (arome inspirate din arta parfumeriei italiene).

Aromele rare şi designului sticlelor (au în componenţă materiale ca aur, diamante, abanos sau fragmente de meteorit (colecţia Shooting Stars)) fac ca preţurile parfumurilor să fie de ordinul zecilor de mii de euro.

Cea mai scumpă esenţă Xerjoff, disponibilă, la comandă, în parfumeriile Elysee, este XJ 17/17 Quartz (aprox. 15.000 euro) – în versiunea cu flacon sculptat din cuarț rutilat și decorat cu aur de 18 carate și diamante.

  

Istoria Xerjoff - un brand construit pentru eleganță

Acesta este un cunoscut brand italian din gama parfumurilor de lux, renumit pentru eleganța și determinarea de a avea cele mai complexe arome. Linii simple, opulență, putere, independență – acestea sunt cuvintele pe care le vei simți atunci când alegi un parfum Xerjoff

Puternice, delicate, exotice sau echilibrate - acestea sunt elementele care le descriu cel mai bine. Pentru cele mai excentrice gusturi sau conservatoare, atunci când alegi un pafum Xerjoffștii că este cea mai bună alegere. Rezonezi de la prima atingere, iar o experiență senzorială vibrează cu fiecare celulă. Luxul și eleganța vor emana din fiecare tip de aromă, indiferent de alegerea pe care o vei face. Vei emana siguranță și vei străluci întreaga zi. Tot ce trebuie să faci este să te lași purtat de aromele preferate și să te redescoperi clipă de clipă.

Iarbă indiană, citrice mediteraneene, iasomia Sambac, trandafirul bulgăresc și lăcrămioarele sunt doar câteva din aromele care va trezi eul interior. Toate acestea vor crea o experiență senzorială, susținută de dorințele cele mai înrădăcinate ale fiecăruia, ce așteaptă doar să fie atinse și readuse la viață de către un parfum Xerjoff. (sursa Douglas.ro) 


 Câteva parfumuri Xerjoff pe care vă rog să le testați

 Dama Bianca


Inspirat de legendara White Lady, femeia fantomatica îmbrăcată în alb, care nu poate să se elibereze de propriile vise, DAMA BIANCA Eau de Parfum aparține colecției de parfumuri vintage de lux Casamorati ale casei Xerjoff.

 Compoziția lemnos florală se centrează în jurul multiplelor fațete ale moscului și construiește un paradis senzorial bogat în care White Lady poate evada. Vrăjită de buchetul colorat de lăcrimioare, iasomie egipteană, violete și liliac, ea nu poate decât să aspire că va scăpa vreodată din fanteziile ei. 

Speranța finală este la fel de întunecată și misterioasă precum pădurile aromatice care se desfășoară inaintea ei, fără să le poată atinge, umplând aerul cu note incandescente de lemn de santal, cedru și mosc balsamic.

 

Accento Overdose



A fost lansat în 2019 și este creat de Christian Carbonnel, cel care a semnat și Erba Pura, printre altele.
Pentru crearea acestei esențe, a fost utilizată o moleculă care amplifică notele olfactive sporind caracterul fructat al compoziției cu un amestec de note verzi și balsamice. 
Iasomia Sambac, trandafirul bulgăresc și lăcrămioarele sporesc caracterul romantic al parfumului.
Notele fructate de vârf se îmbină armonios cu cele verzi, purtându-te lent către inima aromată de eucalipt și pin. 
Este absolut magic, iar acum imi miroase toată camera de la ceea ce a rămas pe manseta hainei pe care o aveam aseară cand am testat in Douglas.

 

Golden Dallah

 
Golden Dallah de Xerjoff este un parfum oriental condimentat unisex, lansat in 2018. 
Nota de varf este condimente exotice; notele de mijloc sunt cafea, tamaie, ambra, oud cambogian si trandafir; notele de baza sunt cacao, alune si boabe de tonka.
 
Cafea, cacao și alune... Vă imaginați cât de bine poate să miroasă, mai ales dacă sunteți iubitori de cafea!
 

Accento

 

 Xerjoff ACCENTO este cea mai fascinantă poveste spusă vreodată despre sofisticare, lux și frumusețe autentică. 
Debutul este o explozie de luminozitate efervescentă cu note citrice proaspete și acorduri exotice de ananas pătrunse de ZAMBILĂĂĂĂĂ  încântătoare. Inima este un buchet generos de iasomie și iris presărate cu piper roz fin, ce adaugă accente condimentate armoniei florale. 
În final, o îmbrățișare caldă de patchouli, vetiver și mosc, elegant echilibrată de vanilie gurmandă, hipnotizează simțurile și îți îmbracă aura in glamour.
 

Opera

 

Apa de parfum Xerjoff Opera este un romantism olfactiv, o compoziție muzicală care se transpune într-un parfum. Un tribut catifelat și seducător al unui spectacol atemporal, care își păstrează intactă magia și farmecul.  
Parfumul are note vibrante de nucșoară și fructe, accentuate de ylang - ylang proeminent și trandafir turcesc. Alături de spiritul floral – picant, lemnul de cedru, moscul și vanilia, pun în mișcare o nouă coardă lemnoasă în delicioasa introducere. Tonurile divine de chihlimbar și piele, ating rafinamentul suprem. 
 

Erba Pura

 


Un amestec modern și delicios de citrice mediteraneene și fructe dulci, suprapus peste o bază senzuală și orientală ambrată. Notele de mijloc și de bază ale parfumului ascund un mic secret - o moleculă prețioasa extrasă dintr-o iarbă indiană rară.

Datorită tehnicii de extracție numită "PURA", acest elixir fructat floral are un efect olfactiv catifelat, foarte persistent, care scoate în evidenţă aura personală. 

Flaconul Erba Pura este decorat cu emblema Xerjoff și capacul aurit, manufacturate. Parfumurile Xerjoff sunt create de parfumieri de renume, fiind inspirate de termeni ai muzicii clasice, care subliniază personalitatea și acțiunea fiecărei esențe în parte.

Acest parfum este un amestec perfect între citrice mediteraneene și fructe dulci, totul fiind presărat cu arome vanilie, ambră și mosc alb. Vraja Erba Pura se poate așterne atât femeilor, cât și bărbaților, așadar ai grijă!

 

OUD STARS ALEXANDRIA II  

Oud Stars este o gamă inspirată de către parfumeria tradițională arăbească. Închide ochii și transpune-te într-un vis miunat cu Alexandria II. Notele delicate de lavandă, scorțișoară și măr sunt completate de aromele calde lemnoase, în timp ce baza bogată lasă în urmă un miros vanilat uluitor.

Alexandria II de Xerjoff este un parfum Oriental Lemnos unisex. Alexandria II a fost lansat in 2012, iar creatorul acestui parfum este Chris Maurice. 

Notele de varf sunt lemn de palisandru, lavanda, scortisoara si mar; notele de mijloc sunt trandafir, cedru si lacramioare; Notele de baza sunt Lemn de Agar(Oud), lemn de santal, vanilie, ambra si mosc.

 
Xerjoff găsiți în Douglas, Obsentum, dar și Notino.
 
 


 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search