luni, 31 mai 2021

5 motive importante de a recolta celulele stem la naștere

Decizia de a recolta și stoca celulele stem la naștere nu este tocmai ușoară. Dacă nu ați luat în calcul această procedură, probabil vă gândiți care ar fi motivele principale care ar putea să vă influențeze să luați această hotărâre. Știți deja că sângele din cordonul ombilical conține celule stem ”puternice”, care sunt biologic mai tinere și mai flexibile decât celulele stem adulte provenite din surse precum măduva osoasă. Dar, acesta este doar „vârful aisbergului” când vine vorba de avantajele unice ale celulelor stem recoltate din cordonul ombilical și ce ar putea însemna acestea pentru copilul vostru.


Specialiștii de la Stem Cells Bank îți explică 5 motive importante pentru care recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere reprezintă o decizie inteligentă pentru viitorul copilului și al familiei voastre.


1. Grefa stocată va fi compatibilă 100% cu bebelușul vostru

„Nu există îndoieli față de această afirmație. Copilul va fi întotdeauna 100% compatibil cu propriile celule stem și le va putea utiliza într-o gamă variată de afecțiuni. Sângele din cordonul ombilical este o sursă importantă de celule stem, celule care și-au dovedit eficiența în tratamentele utilizate pentru variate tipuri de afecțiuni. De la primul transplant de sânge din cordonul ombilical din anul 1988, au existat peste 30.000 de transplanturi de succes cu celule stem provenite din cordonul ombilical în întreaga lume”, explică, afirmă Conf. dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).


2. Celulele stem ale copilului vostru vor fi disponibile întregii familii

Celulele stem recoltate din cordonul ombilical s-au dovedit a fi benefice în tratamentul multor boli și afecțiuni, dar anumite riscuri cum ar fi boala grefă contra gazdă, pot apărea atunci când celulele stem nu sunt compatibile pentru pacient.

Cu toate acestea, unul dintre avantajele majore ale celulelor stem din sângele din cordonul ombilical este că există o șansă de 1 din 4 ca fiecare alt copil ai acelorași părinți biologici să poată beneficia de această mostră de celule stem, dacă va avea nevoie de un transplant pe viitor. Astfel, stocarea acestor celule stem poate oferi protecție împotriva anumitor boli și afecțiuni pentru familia voastră.


3. Celulele stem pot trata peste 80 de boli


Celulele stem recoltate din cordonul ombilical sunt utilizate în medicină de peste 40 de ani și pot ajuta la tratarea în prezent a peste 80 de afecțiuni. În procedurile de transplant, celulele stem din sângele din cordonul ombilical ajută la reconstrucția unui sânge sănătos și a unui sistem imunitar care a fost afectat de boli.

În ultimii ani, utilizarea celulelor stem s-a extins spre medicina regenerativă pentru afecțiuni considerate odată netratabile, cum ar fi autismul și leziunile cerebrale.


4. Investiți în medicina viitorului


Progrese în cercetările care utilizează celule stem se înregistrează în fiecare zi, iar stocarea sângelui din cordonul ombilical al bebelușului poate fi o investiție în viitor. Cercetătorii studiază deja efectele pe care le pot avea celulele stem din cordonului ombilical asupra leziunilor măduvei spinării, leziunilor cerebrale, diabetului de tip 1, accidentului vascular cerebral, bolilor de inimă, Alzheimer și Parkinson.


5. Este o oportunitate unică în viață

Sângele din cordonul ombilical este una dintre cele mai bogate surse de celule stem din corpul uman și poate fi colectat doar la naștere. Recoltarea acestuia la nașterea copilului este singura șansă de a stoca celulele stem pentru copilul vostru.

În calitate de părinți, sunteți responsabili să faceți tot ce vă stă în putere pentru a vă proteja copilul. Stocare celulelor stem la naștere vă oferă beneficiile semnificative menționate mai sus, dar și o liniște interioară pentru mulți ani de acum încolo. Sângele din cordonul ombilical are potențialul de a asigura sănătatea continuă a copilului.

-----------------------------------------------------------------------

Stem Cells Bank este singura Bancă de Celule Stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie disponibilă în lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automată, recuperarea celulară este maximă (99,78%) fără a fi nevoie de intervenții și cel mai important se evită posibilele erori umane. Serviciile Stem Cells Bank vin acum cu garanția MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România (conform cifrei de afaceri). Astfel, ai siguranța că celulele stem ale copilului tău sunt recoltate, procesate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate. Și, foarte important, celulele vor fi acolo peste 20 de ani, peste 50 ani sau oricând va fi nevoie de ele.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search