vineri, 29 octombrie 2021

Cum poți integra argila în rutina ta de îngrijire a pielii

Ingrijirea pielii cu ajutorul argilei este practicata pe scara larga si poate fi considerata una dintre cele mai bune si blande modalitati de indepartare a impuritatilor. De secole, pasionatii de frumusete din intreaga lume au valorificat beneficiile argilei pentru probleme ale pielii, de la uscaciune si iritatie pana la exces de sebum sau pete pigmentare. Cu o utilizare regulata, indiferent varsta, argila te poate ajuta sa imbunatatesti aspectul si textura pielii.


„Ce este si de unde provine argila? Argila este un produs natural, cea din oferta ELEMENTAL este extrasa din bazinul mediteranean, uscata la soare pentru a-i conserva bogatia in saruri minerale si toate propritatile benefice. Nu este iradiata si se prezinta sub forma activa. Argilele sunt potrivite pentru o mare varietate de aplicatii cosmetice cum ar fi: masti faciale, impachetari corporale, igiena si ingrijire capilara, machiaj mineral sau fabricarea de sapunuri”, explica Alice Gallovics, formulator cosmetic ELEMENTAL.


Iata care sunt cele mai importante beneficii ale argilei si cum o poti integra in rutina ta de ingrijire a pielii:


1. Ca exfoliant

Pe parcursul zilei, pielea noastra intalneste multe elemente poluante, murdarie, praf si alte impuritati care se pot acumula pe ten, si impreuna cu sebumul secretat il lasa tern, lipsit de stralucire, cu porii dilatati. Cand acest lucru se intampla in mod regulat, fara a curata pielea corespunzator, atat textura, cat si sanatatea tenului vor avea de suferit. De aceea, se recomanda exfolierea in mod regulat pentru a mentine pielea curata, departe de eventualele probleme care vin odata cu un ten „incarcat”.

Solutia? Un masaj facial , cu argila pudra de curatare pentru ten folosind o manusa speciala de exoliere sau incorporat in sapunuri, sapun marocan, pentru curatarea zilnica a pielii grase, cu tendinte acneice. Argila are capacitatea extraordinara de absorbtie si este foarte eficienta in atragerea impuritatilor din pori. Argila este ideala pentru curatarea in profunzime a tenului gras, dar si pentru tratarea punctelor negre.

Bogata in minerale si oligoelemente, argila verde este ideala pentru remineralizarea si decongestionarea pielii, ajuta la eliminarea excesului de sebum si a impuritatilor datorita puterii sale absorbante excelente. Este potrivita in special pentru tenul mixt sau gras.

2. Ca masca faciala


Mineralele naturale din argila aduc beneficii pielii in mod natural si eficient. Pentru bune rezultate prepara saptamanal o masca naturala din apa si argila, masca anti-aging revigoranta, masca ayurvedica sau o masca hidratanta cu castravete si nalba si las-o sa actioneze cateva minute pe piele, apoi indeparteaz-o cu apa calduta. Pielea ta va ramane perfect curata si foarte catifelata.

Argila este bogata in saruri minerale, precum calciu, zinc, siliciu sau magneziu si alte elemente care joaca un rol important in tratarea mai multor afectiuni ale pielii. Pentru infrumusetarea tenului, pentru curatarea si revitalizarea pielii, argila rosie este o alegere ideala. Ajuta la eliminarea impuritatilor si imbunatateste aspectul general al tenului. Este potrivita pentru toate tipurile de ten, in special pentru cel tern, in caz de cuperoza, roseata, piele reactiva.

3. Impachetari corporale


Poti folosi argila si pentru impachetari corporale impachetare corporala pentru suplete, pentru o piele fina, neteda, fara impuritati. In functie de zonele vizate se va folosi intre 100-300 gr de argila. Se pot incorpora in plus pudre din alge, pudre vegetale, uleiuri si extracte vegetale, alte active in functie de preferinte si necesitatile pielii. 

Se amesteca argila cu pudrele si extractele alese, se adauga apa simpla sau apa florala pana ce se formeaza o pasta omogena. Pasta se aplica pe zonele vizate, care se acopera de preferinta cu o folie alimentara. Dupa cca. 20 de minute pielea se va clati din abundenta cu apa calduta.

Argila a fost mereu considerata un aliat in ritualul de infrumusetare al femeilor. De aceea, ar trebui sa profitam de toate lucrurile pe care natura ni le ofera, in special de argila, un ingredient cu beneficii exceptionale pentru pielea nostra si care ne este la indemana. 

--------------------------------------

Elemental.eu iti pune la dispozitie o gama variata de pudre de argila care indeplineasca nevoile tenului si ale pielii tale. Punem beneficiile oferite de natura in slujba frumusetii si aducem impreuna produse de inalta calitate, izvor de inspiratie creativa, indrumare si expertiza, cu scopul de a va imputernici: creati si impartasiti experiente si produse indragite.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search