marți, 22 februarie 2022

Cum alegi o lumânare parfumată


De ceva timp am descoperit lumea fascinantă a lumânărilor parfumate. De aproape un an aprind zilnic minim o lumânare în casă pentru nepoțelul meu născut prematur în aprilie anul trecut și căruia am vrut, astfel, să-i trimit lumină și putere. Este bine, perfect sănătos și superb acum. Cred mult în puterea lumânărilor, fie ele parfumate sau nu. Dar, dacă și lasă arome minunate în jur cu atât mai bine!

 

Și... atât de mult iubesc lumânările, încât mi-am cumpărat ceară din soia, parfumuri, matrițe și m-am apucat să-mi creez singură diverse minunății!

Cu ocazia asta am devenit și mai pasionată de lumânări. Analizez forme, arome, texturi, fitiluri... Am constatat astfel cât de multe lumânări greșite se află pe piață, la vânzare, și pe care oamenii nu le realizează ca fiind greșite. Dacă nu te pasionează domeniul nu-ți dai seama cum trebuie să arate o lumânare perfectă, cum și cât trebuie să ardă, să miroasă, etc.

De pe Notino mi-am cumpărat foarte multe lumânări parfumate și cred că toată lumea știe brandul Yankee Candle. Se bucură de o super popularitate și în România și pe bună dreptate. Le ador, au parfumuri senzaționale.

Prima lumânare Yankee Candle a apărut în 1969, creatorul Mike Kittredge oferind-o cadou de Crăciun mamei sale. Entuziasmul mamei, al prietenilor și al vecinilor pentru această lumânare l-a încurajat pe Mike să continue. Imensul succes l-a determinat să mute producția din garajul familiei într-o fostă fabrică de hârtie, punând astfel bazele brandului.

Din momentul aprinderii, până la arderea completă, lumânările Yankee Candle emană arome minunate, curate și persistente, care înnobilează fiecare interior. Lumânările conțin cantități mari de uleiuri aromatice și de extracte naturale.

Dar sunt mult mai multe branduri de lumânări parfumate, aruncați un ochi pe notino.ro.

Lumânările naturale sunt făcute din ceară din soia, din cocos, de albine sau din plante și, în comparație cu lumânările din ceară de parafină, acestea vor arde mai mult timp. De asemenea, lumânările din ceară naturală emană miros, chiar și atunci când nu sunt aprinse.

De ce lumânări din ceară de soia

Lumânările făcute din ceară de soia 100% (produsă din soia nemodificată genetic) sunt minunate pentru că este o ceară naturală, eco și netoxică, spre deosebire de ceara mixată cu parafină, din care sunt făcute cele mai multe lumânări de pe piață.

Aceste lumânări luxoase vor arăta bine în orice tip de interior. Dar acestea nu trebuie să fie doar o decorațiune frumoasă, ci și un cadou original, de care se va bucura orice iubitor de lumânări. În plus, lumânarea în suport de sticlă este ecologică – după ce lumânarea a ars complet, ajunge doar să spălați suportul din sticlă și să îl folosiți pentru altceva.

Am găsit câteva lumânări pe Notino de îmi plouă în gură! :)

Aceasta cu vanilie și miere, DW Home Wild Honey Nectar,  cred că miroase senzațional!

Și aceasta - Paddywax Apothecary Tobacco & Patchouli cred că miroase senzațional! Are note de scorțișoară, vanilie, vetiver, santal, tabac. Mulți fac ochii mari când văd prețul unei lumânări parfumate - unele costă câteva sute de lei!- dar nu realiezează că nu este doar un obiect de decor, ci un parfum pentru casă. Sunt lumânări care ard zeci de ore și parfumează senzațional toată casa!

Lumânarea parfumată Makers of Wax Goods Vanilla & Bourbon umple casa cu o aromă minunată de vanilie și cognac, arome gurmande, cremoase. Da, îmi place mult vanilia și în parfumurile pentru pielea mea, și în cele pentru casă!

Fitil din bumbac sau din lemn?

Știați că există lumânări parfumate cu fitil din lemn? tehnologia fitilului din lemn este o alternativă naturală la fitilele tradiționale din bumbac. Fitilul din lemn face ca flacara lumânării să danseze precum flacăra focului din șemineu, în timp ce imită sunetul linistitor al lemnelor pe foc.

Înainte de a aprinde o lumânare cu fitil din lemn, țineți minte că acesta este puțin diferit de bumbacul obișnuit. 

Cel din lemn este suficient să se aprindă la un capăt, flacăra se răspândește și fitilul începe sa trosneasca. 

Am găsit pe notino.ro și woodwick lumânări, adică aceste creații minunate cu fitil din lemn! Doamne, ce arome! Cafea, caramel, vanilie... Mi-as cumpara 200! :D




Trosnetul ușor al fitilului din lemn Hearthwick evocă amintiri din serile petrecute în fața șemineul aprins, în căldura și în siguranța casei. Aprindeți o lumânare, inhalați-i aroma și bucurați-vă de momente de bunăstare netulburată, parfumată, presărată cu zahăr.

Cum se aprinde corect și în siguranță o lumânare

Pentru o ardere optimă, recomandăm scurtarea regulată a fitilului la lungimea recomandată. Lumânarea se plasează pe o suprafață rezistentă la căldură. 

Nu se lasă să ardă mai mult de 4 ore. Lumânarea aprinsă nu se lasă niciodată să ardă până la capăt, nesupravegheată și în apropierea obiectelor ușor inflamabile. 

A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor de companie. Lăsați lumânarea să ardă, cel puțin până când se topește tot stratul superior. 

Preveniți astfel formarea unor adâncituri nedorite în suprafața de ceară. Se vor urma instrucțiunile incluse. 


Vă mai las câteva lumânări parfumate de pe lista mea, găsite pe Notino:











 


 

 

 

 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search