joi, 3 februarie 2022

Lista de cumpărături pentru un bebeluș

De aproape 10 luni, știu ce înseamnă viața cu un bebeluș! Sunt mătușa celui mai puternic, mai frumos și mai vesel băiețel de pe planetă! Ne-a dat emoții tuturor pentru că a decis el să vină mai devreme cu două luni și jumătate, a luptat mult și a reușit. Este perfect sănătos și toți cei din jurul lui încercăm să-i oferim tot ceea ce are nevoie!

Pe noi ne-a cam luat din oală venirea lui, nimeni nu se aștepta să fie atât de pornit să vină pe lume atât de devreme. Așa că nema cumpărături, noroc cu prietenii care au sărit cu tot ceea ce are nevoie un bebeluș. Între timp, am recuperat din mers. Prin urmare, m-am gândit să vă ofer câteva sfaturi, din experiența mea de moașă și mătușă. :)

 

Iată lista mea pentru nou-născut:

- biberoane: în situațiile când alăptarea la sân nu este posibilă, vă puteți baza pe biberoane cu forma specială a tetinei care oferă copilului o senzație similară cu cea a hrănirii de la sânul mamei. Medicul vi-l recomandă pe cel mai potrivit micuțului sau micuței voastre. Nu toate sunt la fel, am aflat și eu treaba asta cu ocazia nașterii nepoțelului! :) Există și biberon special pentru perioada colicilor. Găsiți pe Notino o grămadă de variante.


- termometru digital: noi avem și termometru care ia temperatura contactless, dar și clasic.Notă: temperatura între 38 și 38,5 trebuie monitorizată, la temperatura peste 38,5 trebuie antitermice

- aspirator nazal

- foarfece cu vârf rotunjit pentru copii (incredibil cât de ușor și de rău se pot zgâria cu unghiuțele lor de jum de milimetru)

- periuță de dinți (e de fapt pentru gingii, evident, dar este foarte importantă, mai ales în perioada în care apar dinții. Pe bebeluși îi mănâncă rău gingiile, trec printr-un disconfort nasol și au nevoie de masaj pentru gingii) 


Dacă nu vreți să umblați după toate aceste accesorii indispensabile în mai multe locuri, puteți opta pentru un set care să se conțină pe toate. Spre exemplu, văd pe Notino un kit de la Philips Avent, care are și temometru bebeluși, pilă de unghii, foarfece, unghieră, perie de păr, etc.

Și jucăriile pentru dentiție sunt importante pentru cel mic. Găsiți pe Notino, văd, și așa ceva!


- suzete și tetine- aici povestea este lungă și proprie fiecărui bebeluș. Medicul știe cel mai bine ce suzete și tetine i se potrivesc, așa că mergeți pe recomandarea lui. Recent i-am comandat și eu celui mic, de pe notino.ro, un biberon pentru apă, că de deja băiețel mare și iubește apa. Atât pe cea din cadă, cât și pe cea din biberon.

Găsiți pe Notino multe branduri pentru bebeluși - NUK, Philips Avent, MAM, Lovi, BIBS, etc

 

- necesar este și un sterilizator biberoane! Indispensabil aș putea spune. În funcție de buget îl alegeți pe care vreți. Este rapid, sigur și un mare ajutor pentru mămici. Introduceți biberoanele și tetinele în sterilizator, turnați apă în sterilizator conform indicațiilor și porniți-l. La încheierea ciclului de sterilizare, aparatul se oprește automat. Și asta-i tot. Când bebelușul plânge de foame și aveți un milion de alte treburi de făcut, credeți-mă că un sterilizator este aur.

- pompă pentru sân și cremă pentru mameloane

În situația în care bebelușul nu poate suge la sân, vă ajută excelent pompa de sân. Devine un ajutor indispensabil pentru extragerea ușoară și păstrarea în siguranță a laptelui matern, pentru hrănirea bebelușului. Sunt mămici care au nevoie mare de o cremă minune și pentru mameloane, mai ales atunci când sunt crăpate și foarte dureroase.


O cremă specială pentru mameloane hidratează pielea sânilor, evită tensiunea neplăcută și atenuează iritația. Găsiți pe Notino și creme vegane, de la multe branduri. Citiți cu atenție indicațiile și cereți și recomandări pentru a o alege pe cea mai potrivită vouă. Mai sus am postat un exemplu, nu o recomandare. Repet, o alegeți pe cea mai potrivită nevoilor voastre!

 

- monitor pentru camera bebelușului

Noi avem și este foarte necesar, mai ales în perioada în care începe să se întoarcă de pe o parte pe alta! Băiețelul este supravegheat în permanență, de pe telefon, de oriunde am fi.

Când deveniți părinte, trebuie să aveți ochi și urechi peste tot. Nu se prea poate, dar monitorul Philips Avent Baby Monitor SCD841 vă este de mare ajutor. Datorită acestuia, puteți supraveghea copilul în permanență, ceea ce vă oferă un plus de liniște sufletească. Misiunea dvs., solicitantă și plină de responsabilități, devine astfel ceva mai ușoară.

Caracteristici:

  • baby monitor video
  • afișaj cu imagine clară
  • permite comunicarea în ambele sensuri
  • vedere cu infraroșii, pe timp de noapte
  • butoanele de comandă sunt activate de zgomote
  • măsoară temperatura în încăperea unde se află copilul
  • potrivit pentru montare pe perete
  • poate cânta un cântec de leagăn
  • funcție de lumină liniștitoare
  • avertizează asupra descărcării bateriei

 

- câteva cosmetice pentru mama și copil

Pielea sensibilă a copiilor suferă adesea sub scutece, mai ales vara. Aveți nevoie de o cremă împotriva eritemului de scutec - noi am folosit mereu pentru bebeluș Bepanthen Care, ce regenerează pielea stresată și o protejează împotriva iritațiilor. Și niciodată nu a fost iritat. 

Dar recomand și dușul intim pentru bebeluș, ori de câte ori se schimbă scutecul pentru că am mai auzit că unele mămici se mulțumesc cu igienizarea cu ajutorul unui șervețel umed. Sunt situații când altfel nu se poate, dar când sunteți acasă, mai bine este să îl împrospătați cu apă călduță și gel special pentru el. Adio iritații, garantat!


Pielea sensibilă a bebelușilor are nevoie de o îngrijire specială, delicată. Gelul de curățare și spălare Mustela Bébé Stelatopia este potrivit pentru pielea uscată a bebelușilor, cu tendință atopică. Acesta îndepărtează delicat murdăria și impuritățile, calmând mâncărimea și lăsând pielea hidratată. 

Este un produs multifuncțional ce poate fi folosit pentru față, corp și părul bebelușului, dar și ca demachiant pentru mămici.

În perioada sensibilă de după naștere, senzația de confort a mamei este foarte importantă. Absorbantele postnatale BabyOno Get Ready Mom au, în acest sens, o contribuție semnificativă. Capacitatea de absorbție ridicată face ca purtarea acestora să fie confortabilă și discretă. Găsiți pe Notino dacă aveți nevoie.

Și nu uitați de servețelele umede. Muuuulte șervețele umede!


Lista este muuult mai lungă, dar vă mai prindeți voi din mers! :)

Bebelușeală frumoasă și fericită! 💓
 

 



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search