joi, 21 aprilie 2022

Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă


Sangele din cordonul ombilical poate fi recoltat imediat dupa nastere. Nu numai ca acesta contine toate componentele sangelui integral (globule rosii si albe, trombocite si plasma), dar contine celule stem, numite si celule stem hematopoietice, care pot produce toate tipurile de sange si celule imunitare pentru intregul organism al unei persoane.

Celulele stem din sange pot fi folosite pentru a trata si chiar vindeca unele boli ale sangelui si ale sistemului imunitar si chiar si unele dintre cele mai grave afectiuni.

Astazi, specialistii Stem Cells Bank iti prezinta o lista cu cele mai grave afectiuni ce pot fi ameliorate cu ajutorul celulelor stem recoltate la nastere.

Atacul cerebral


Cercetatorii de la Stanford au raportat ca sunt „uimiti” de rezultatele unui tratament experimental pentru tratarea pacientilor cu AVC. Rezultatele studiului au aratat ca injectarea celulelor stem direct in creierul pacientilor cu AVC a dus la restabilirea functiei motorii la unii dintre acestia. Desi a fost conceputa initial pentru a analiza siguranta unei astfel de proceduri, nu neaparat eficienta sa, aceasta creeaza un impact semnificativ in comunitatea neurostiintifica, deoarece rezultatele par sa contrazica credinta de baza despre leziunile cerebrale - ca sunt permanente si ireversibile.
Gary Steinberg, autorul principal al studiului si presedintele de neurochirurgie la Stanford, a declarat intr-un interviu ca „recuperarea pacientilor nu a fost doar o recuperare minima, ci cu toul semnificativa. De exemplu, un pacient in varsta de 71 de ani care era in scaun cu rotile a reusit sa mearga din nou.

Ciroza hepatica


Ciroza hepatica se caracterizeaza prin tesut cicatricial nefunctional, care determina disfunctia ulterioara a ficatului. Ciroza hepatica poate fi cauzata de multi factori diferiti, dar de cele mai multe ori se datoreaza consumului de alcool, hepatitei virale B sau C si tulburarilor metabolice.
Desi anumite parti ale ficatului se pot regenera in mod natural, singurul tratament dovedit pentru boala hepatica in stadiu terminal este un transplant de ficat complet. Din pacate, insa, un transplant de ficat este extrem de costisitor, donatorii sunt greu de gasit si exista riscul respingerii organului de catre organismul pacientului.

Terapia cu celule stem mezenchimale poate fi utilizata ca o optiune de tratament alternativa. Celulele stem mezenchimale (MSC) pot restabili leziunile hepatice dupa diferentiere (schimbarea in noi tipuri de celule hepatice utile) si pot avea un raspuns imunomodulator, antiinflamator, antifibrotic si antioxidant, ce conduc la imbunatatirea functiei organelor (sursa).

Artrita reumatoida


Artrita reumatoida este o boala cronica autoimuna caracterizata prin inflamatie in intregul corp, in principal la nivelul articulatiilor. Aceasta apare atunci cand sistemul imunitar ataca in mod gresit tesuturile propriului corp. Inflamatia corelata cu artrita reumatoida (RA) poate afecta si alte zone ale corpului.

„Terapia cu celule stem este un tratament non-invaziv care are ca scop inlocuirea celulelor deteriorate din organism. Terapia cu celule stem mezenchimale poate fi implementata sistemic sau injectata local pentru a viza anumite locuri, in functie de nevoile pacientului”, afirma conf. dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Celulele stem au o proprietate unica, intrinseca, care le atrage catre inflamatia din organism. Studiile au aratat ca celulele stem pot regenera tesuturile deteriorate sau bolnave, pot reduce inflamatia si pot stabiliza sistemul imunitar prin promovarea sanatatii si a calitatii vietii. 

Celulele stem mezenchimale fac acest lucru influentand repararea tesuturilor prin efecte paracrine (semnalizare celulara pentru a schimba comportamentul celulelor existente) sau contact direct celula-celula. 

Acestea pot migra si insamanta in mod specific in locurile de tesut deteriorat, unde se pot diferentia in celule functionale pentru a inlocui celulele deteriorate sau bolnave (sursa).

Recoltarea celulelor stem la nastere este o forma de grija pe care le-o porti pe viata copiiior tai. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania. Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. 

Stem Cells Bank este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search