miercuri, 15 iunie 2022

Cum te poți bronza perfect chiar dacă ai alergie solară

 

Am mai abordat alergia solară pe blog, aici, dar și pe Instagram. O am de câțiva ani, deși folosesc SPF 50, a apărut din senin, când eram în Zakynthos și așa a rămas. O țin în frâu cu antihistaminice (Claritine sau Xyzal) și e ok. Nu renunț sub nici o formă la plajă, mare, soare, vacanțe de șezlong!

 

Așadar, cum te poți bronza perfect chiar dacă ai alergie solară? Păi, cum ziceam: cu Claritine (1/zi cât timp stau la plajă) și protecție solară.

Protecția solară este super importantă și vă sfătuiesc să aveți grijă ca atunci când alegeți creme pentru plajă să vă uitați după cele care au și atributul "photo".

 

Spre exemplu, Bioderma are gama Photoderm max care pentru mine este Dumnezeul protecției solare.

Deși are SPF 50, sprayul cu ulei uscat (adică nu lasă pielea grasă, deși e ulei - cât de tare e asta, da!) Bioderma Photoderm Huile Bronz face pielea de caramel. 

Eu aplic din belșug când stau la plajă și pentru protecție, dar și pentru că îmi face pielea să lucească și ascunde din celulită astfel. 😀


Ca idee, așa se vede bronzul cu spray-ul despre care zic. Sper sa dispara odata pentru totdeauna mitul asta cu spf-ul 50 care nu bronzeaza. Este complet fals! Te bronzezi foarte misto daca ai un produs de buna calitate, dar partea cea mai buna este ca nu te arzi, iar pielea nu este deloc rosie dupa o zi de plaja. Zi lumina, chiar, așa cum stau eu. De la prima la ultima ora.

Dacă vreți să citiți mai multe despre ALERGIA SOLARĂ, eu pe site-ul Notino am gasit un articol super interesant si documentat. Vă las link AICI

 

Totodată, din experienta mea vastă cu bronzul, de mare ajutor dacă ai pielea sensibilă sau uscată sau chiar și perfectă dacă este ea este crema dupa plaja!

Poate că unii subestimeaza importanța ei, dar îți poți face o părere pertinentă după ce o și folosești după fiecare expunere la soare. Sfatul meu este să alegeți una de bună calitate, care calmează pielea după plajă, hidratează intens, conține ingrediente prietenoase cu pielea și prelungește durata bronzului. 





Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Oil este un produs minunat!  

Complexul unic menține culoarea ciocolatie și previne decojirea pielii și aspectul neuniform. 

Aplicat imediat după expunerea la soare, calmează pielea, îi oferă luminozitate și îi reface nivelul de hidratare și de nutriție adecvat.

Deși este ulei, este unul uscat, nu rămâne pielea grasă după aplicare, sclipiciul fin iluminează imediat pielea și menține nuanța aurie, iar eticheta spune că prelungește durata bronzului chiar și cu o lună. 

Mie îmi place mult, mai ales după câteva zile de plajă când pielea este deja de caramel!







Și Institut Esthederm are un produs interesant pentru prelungirea bronzului. Este vorba despre un gel de duș micelar pentru față și corp, care curăță delicat pielea și ajută la menținerea hidratării, dar și bronzului.  (vedeți poza la finalul textului)

Pielea rămâne curată și hidratată, fiind îndepărtate ecranele fotoprotectoare, nisipul, sarea și clorul.

Ah, și tot Esthederm mai are o pudră bronzantă pentru față, care conferă protecție solară, este foarte lejeră și super mișto.

Totodată, recomand folosirea creme cu SPF mare zi de zi, sub machiaj pentru că, din proprie experiență, știu cum te poți alege cu nasul roșu ca un gogoșar în urma unei plimbări prin parc sau după o cafea la terasă.

 

În perioada asta îmi place mult  crema protectoare cu minerale pentru piele sensibilă SPF 50+ SUNTIQUE I'M MEDI 100% Zinc Sunscreen.

Este divină! Hidratează, nu lasă urmă grasă pe ten, protejează maxim de arsuri solare, este perfectă sub fondul de ten. O găsiți pe Notino!

 

 

 

 

Și Nivea îmi place foarte mult!

În fiecare vară am cel puțin un produs cu protecție solară Nivea și/sau unul after sun. Iubesc mirosul solarelor Nivea, încă din liceu, și parcă simt că nu este vacanță de vară fără ele. 

Acum, produsele NIVEA SUN Protect & Bronze și NIVEA SUN Tropical Bronze au formule îmbunătățite, protejează și bronzează având un efect dublu: atât de protecție pentru piele, cât și de susținere a bronzării naturale. 


Conțin pro-melanină, un ingredient care oferă formulei un efect dublu: stimulează procesul de bronzare, dar protejează în același timp împotriva efectelor nocive ale razelor UVA/UVB.

Extractul de pro-melanină este obținut din planta ”glycyrrhiza glabra. Este folosit în medicina tradițională Chineză de mai mult de 5000 de ani, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și care activează propria producție de Melanină a pielii. În același timp, Melanina oferă pielii o protecție solară suplimentară, naturală.  

Vă las câteva poze cu produsele pe care le mai folosesc eu în sezonul ăsta, în ideea că poate vă inspiră să alegeți ceva anume pentru plajele lui 2022!  

Toate se găsesc pe Notino, unele la prețuri promoționale acum! Căutați-le pe fiecare în parte, citiți despre ele și în funcție de nevoi și buget o alegeți pe cea mai potrivită.


Crema anti-rid cu SPF 50 Anthelios Age Correct de la La Roche Posay protejeaza pielea impotriva foto imbatranirii cauzata de razele UVB/UVA, infrarosii de tip A si poluare. Corecteaza semnele de imbatranire deja existente datorita ingredientelor dermatologice active din formula.
 
 

Crema protectoare pentru fata SPF 50+ Uriage Bariesun oferă feței o protecție fiabilă împotriva radiațiilor solare. Acționează preventiv împotriva îmbătrânirii și protejează pielea de acțiunea negativă a radiațiilor UV.

 

Loțiunea bifazică ISDIN FOTOPROTECTOR HYDRO Lotion pentru protecție solară SPF50 are o formulă avansată care protejează pielea și previne oxidarea cu ajutorul Chlorella Maris, o algă cu o mare concentrație de clorofilă, ce detoxifică și revitalizează pielea datorită efectului său antioxidant.  

Loțiunea de corp după plajă ISDIN, din gama POSTSOLAR, calmează și răcorește, datorită conținutului de mentol, mușetel și Bisabolol (un activ cosmetic cu rol cicatrizant, calmant și antiiflamator). În plus, Aloe, Pantenol, vitamina E și Centella Asiatica hidratează pielea și o ajută să se repare. Loțiunea are efect prelungit, previne exfolierea și menține bronzul.






 


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search