luni, 15 august 2022

Colagenul, retinolul și acidul hialuronic: beneficii wow pentru ten

 

Acidul hialuronic și colagenul, alături de retinol și, în ultima perioadă, și de extractul de melc sunt printre cele mai populare ingrediente ale produselor de îngrijire a pielii. Suntem îndemnate să ne uităm după ele atunci când ne alegem cremele și serurile, dacă visăm la o piele luminoasă, fermă și mereu tânără!

Dar ce sunt, mai exact, aceste ingrediente?


Colagenul si acidul hialuronic se gasesc intr-o concentratie mare in cartilaje, oase, tendoane, ligamente, fiecare avand cate un rol bine definit.

În timp ce colagenul are rolul de a menține fermitatea, elasticitatea și flexibilitatea țesuturilor, acidul hialuronic e responsabil de hidratarea celulelor. Acesta din urmă are rolul de a reține apa și de a asigura nivelul optim de umezeală în țesuturile conjunctive și organe, contribuind în același timp la sinteza colagenului.

Odata cu inaintarea in varsta, volumul de acid hialuronic din epiderma scade, ceea ce duce la pierderea elasticitatii pielii si aparitiei ridurilor. De aceea, cremele eficiente au un continut bogat in acid hialuronic si au efecte de estompare a ridurilor si de netezire a pielii.

Acidul continut in creme este o substanta eficienta pentru ca la nivelul pielii poate umple golurile dintre fibrele de colagen si elastina, iar astfel, ridurile sunt estompate.

Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii o pelicula invizibila, transparenta si elastica, care actioneaza in profunzime la nivelul tesuturilor. De asemenea, pielea se va mentine ferma si supla, obtinandu-se un efect anti-imbatranire, asigurand totodata hidratarea necesara a tenului.

Un singur gram de acid hialuronic este capabil să susțină până la șase litri de apă!

Cum se foloseste acidul hialuronic 


Acidul hialuronic asigură hidratarea pielii și reține apa. Din acest motiv, este indicat să folosești un ser cu acid hialuronic, care să te ajute în procesul tău de hidratare a pielii, în combinație cu alte produse menite să hidrateze pielea. 

Dacă utilizezi un ser ce are în componența sa o cantitate mare de acid hialuronic, poți opta fie pentru un ser de hidratare, fie pentru o cremă lejeră pe care să le aplici înainte. Odată ce produsele au intrat în piele, poți folosi și acidul hialuronic, acesta asigurând ca factorul hidratant să rămână în piele. 

O altă variantă este aplicarea acidului hialuronic pe tenul umed sau folosirea unei creme hidratante cu acid hialuronic. 

Ce produse cu acid hialuronic folosesc eu

Pe notino.ro găsiți o selecție mare de produse cosmetice și de machiaj cu acid hialuronic și, de-a lungul anilor, am folosit multe dintre ele.

Momentan, mă bucur de efectele gelului de curățare și a cremei hidratante de la CeraVe, respectiv Hydrating Cleanser și Moisturising Cream.


Cele doua produse sunt fara parabeni si fara miros, hipoalergenica si testate dermatologic.

Cerave Hydrating Cleanser este un gel pentru spalarea pielii, atat a tenului, cat si a corpului, extrem de delicat, care spala fara sa usuce epiderma, iar daca se intampla sa simtiti, uneori, senzatia de piele care strange, dupa unele dusuri sau bai fierbinti, atunci acest produs este pentru voi.

Cerave Moisturising Cream este un balsam hidratant destinat pielii uscate si foarte uscate, insa nu vad ce rau ar face celei normale. Cel putin in cazul meu, posesoare de piele normala, face minuni. Intra rapid in piele, in urma unui masaj usor, realizat la finalul dusului, nu-mi lasa pelicula grasa si nici lipicioasa, ci doar un aspect satinat.  

Acidul hialuronic prezent în ingredientele acestor două produse face minuni pentru pielea uscată și deshidratată! 

 
Crema intens hidratantă Dr. Jart+ Ceramidin hidratează instantaneu pielea în profunzime, previne pierderea umidității în timpul zilei și conferă pielii uscate o senzație instantanee de confort. 
Această cremă conține un complex de ceramide patentat și acid hialuronic, motiv pentru care va deveni alegerea ideală pentru orice tip de piele – mai ales pentru cea uscată, rigidă și cu tendință spre mâncărime. 


Aceste două produse Filorga sunt WOW!
Serul cu hidratare intensă și efect de netezire Filorga Medi-Cosmetique Hydra-Hyal conține 4 tipuri de acid hialuronic, care redau tenului aspectul neted și proaspăt. 

Mai exact, conține:

  • acid hialuronic cu 3 dimensiuni moleculare – hidratează instantaneu
  • acid hialuronic încapsulat – asigură hidratarea pe termen lung
  • 2 booster-i vegetali – susțin formarea acidului hialuronic


Serul intens pentru întinerire Filorga Age-Purify Intensive cu acid hialuronic va elimina eficient primele riduri și impuritățile. Textura sa deosebit de ușoară și hidratantă a fost concepută pentru a netezi liniile fine, a reduce strălucirea excesivă și a elimina punctele negre și porii dilatați.

 

Serul Institut Esthederm Intensive Hyaluronic cu acid hialuronic ajută la netezirea ridurilor și a liniilor fine, hidratează și hrănește eficient și redă pielii prospețimea și frumusețe. Este minunat!


Cu o formulă bogată în probiotice, prebiotice și acid hialuronic, serul Lancôme Génifique Advanced combate semnele vizibile ale îmbătrânirii pielii. Netezește eficient ridurile, întărește contururile, unifică tonusul și textura pielii!

Serul MIXA Hyalurogel oferă exact îngrijirea de care are nevoie, mai ales dacă este sensibil și are tendințe spre uscare, datorită acidului hialuronic din compoziție. Se absoarbe ușor și este hipoalergenic.

De ce este minunat retinolul pentru piele 

Retinolul este un derivat sintetic al vitaminei A, dar face parte dintr-o categorie mai mare de retinoizi.

Retinolul a primit aprobare de folosire pentru prima data in anii 1970 pentru pacientii cu acnee. Aceasta substanta sustine procesul de regenerare celulara si evita infundarea porilor., insa s-a demonstrat rapid ca tretinoina poate avea efecte anti-imbatranire importante. 

De asemenea, retinolul mai are un beneficiu demn de remarcat: stimuleaza regenerarea celulelor pielii, actiune care poate avea un fel de efect “exfoliant”. Cu ajutorul retinolului, pielea uscata capata un aspect nou, mai stralucitor si mai uniform, bogat in colagen si elastina.  


De la Elizabeth Arden mi-a plăcut mult crema Ceramide Premiere Intense Moisture and Renewal Activation Cream SPF 30.

Este o crema superhidratanta, bogata in nutrienti de la Marea Moarta, ceramide si retinoli de cea mai buna calitate, menita a atenua ridurile fine, a conferi luminozitate pielii si a o transforma intr-una de bebelus dupa doar cateva aplicari.

Datorita ingredientelor pe care le contine, aceasta crema Elizabeth Arden lupta nu doar cu deshiratarea pielii si ridurile fine, dar si cu petele pigmentare, cauzate de soare sau de inaintarea in varsta. In plus, da un impuls pielii sa produca in mod natural colagen, element esential pentru o piele tanara, hidratata si luminoasa.

Meritul revine tehnologiei cu triplu complex de ceramide (1, 3 şi 6), combinaţia de lipide de restaurare proprie pielii, care contribuie la refacerea texturii, la fortificare şi oferă hidratare. Complexul înlocuieşte ceea ce pielea a pierdut în timp, astfel că tenul este moale, fin şi întinerit.

O găsiți și pe ea la Notino la un pret redus cu 47% acum! 


 Și un alt produs senzațional care are în compoziție retinol este
Shiseido Vital Perfection Intensive Wrinklespot Treatment!

Îl găsiți, de asemenea, pe Notino! 

Ce face această cremă:

  • combate diferite tipuri de riduri
  • reduce petele închise la culoare de pe ten
  • lasă tenul tonifiat și îi conferă un aspect tânăr
  • hidratează și regenerează tenul, lăsândul luminos
  • are un miros superb, de orhidee japoneză
  • nu cauzează iritații
  • produs testat dermatologic

 


 

 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search